Vali Akın Atatürk Koşusu’nda
dereceye girenlere ödüllendirdi

GAZİ Mustafa Kemal Atatürk ve Heyet-i Temsiliye Heyetinin Kırşehir’e gelişlerinin 100. Yılı kapsamında Kırşehir Valiliğimiz tarafından düzenlenen program, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Heyet-i Temsiliye Heyetinin Kırşehir’e geliş Güzergâhı olan Kılıçlı Köprüsünden Gazi Parkına kadar olan mesafede gençlerinde katıldı kortej yürüyüşü ile devam etti.
Daha sonra Gazi Parkına devam eden tören, kaleden üç pare top atılması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Törende Vali İbrahim Akın ve Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu açılış konuşmaları gerçekleştirdi. Konuşmaların ardından günün anlam ve önemine dair şiirler, ve Atatürk'ün Kırşehirli Gençler Derneği Anı Defterine yazdığı metin ile Kırşehirli gençler tarafından Atatürk'e bağlılık andı okundu.
Tören, Atatürk’ü Anma Kros Yarışmasında Gençler ve Yıldızlar kategorisinde dereceye giren sporculara madalya ve hediye takdimine geçildi.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Temsil Heyetinin Kırşehir'e Gelişinin 100. Yıldönümü kapsamından düzenlenen kros yarışmalarında Yıldız kızlarda birinci olan Sevim Demirbaş, ikinci Fatmanur Türk, üçüncü Hasret Bozkurt ve Dördüncü Aysun Korkmaz ile Yıldız Erkeklerde birinci olan Abdulkadir Başar, ikinci Yasin Yaman, üçüncü İhsan Yıkılmaz ve dördüncü Senayi Taş’a madalya ve hediyelerini Vali İbrahim Akın tarafından verildi.
Genç Kızlarda il birincisi olan Urkuş Işık, ikinci Fatmanur Turhan, üçüncü Aleyna Aslan ve dördüncü Argavan Gurbani’ye madalya ve hediyelerini Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu tarafından verildi.
Genç Erkeklerde birinci olan Beytullah Kaya, ikinci Halit Taş, üçüncü Osman Özhan ve dördüncü Recep Tolga Akyüz’e madalya ve hediyelerini Cumhuriyet Başsavcısı Bilal GÜMÜŞ tarafından takdim edildi. (HABER MERKEZİ)