Maçın büyük bölümünde rakibine oranla üstün bir futbol sergileyen Kırşehir Belediyespor,  bir çok gol fırsatını değerlendiremedi, beraberliği 90+4’te Nuh Aşkın’ın kafa golüyle buldu…

UZATMADA BİR PUAN ÇIKARDIK: 1-1

STAD: Yeni Diyarbakır Stadı

HAKEMLER: Fevzi Erdem Akbaş**, Sedat Etik**, Fatih Karatağ** DÖRDÜNCÜ HAKEM: Aytaç Geçgel*

AMEDSPOR: Bekir Sevgi**, Hüseyin Güngör**, Anıl Şahin**, Ercan Çapar**, Kerem Çağatay**, Muhlis İstemi** (Dk.71 Mahsur Çalar*), Kutay Yokuşlu**, Mehmet Alaeddinoğlu**, Bünyamin Yürür** (Dk.80 Cenk Kaplan*), Üstün Bilgi**, Okan Deniz**   

TEKNİK DİREKTÖR: Aykan Atik

KIRŞEHİR BELEDİYESPOR: Bekir Demircan**, Oğuz Özden**, Nuh Aşkın**, Mert Ilıman**, Tugay Adamcıl** (Dk.80 Fatih Çıplak*), Zihni Temelci** (Dk.80 Sırat Yeşilördek*), Savaş Yorulmaz** (Dk.68 Volkan Kılıç*), Hakan Erçelik** (Dk.85 Tarık Kurt*), Sırat Yeşilördek**, Hasan Kaşıkara** (Dk.46 Oktay Balcı*), Ozan Karabacak**

YEDEKLER: Ömer, Erbay, Osman, Eren

TEKNİK DİREKTÖR: Hakan Karaca

SARI KART: Dk.33 Anıl Şahin (Amedspor)

GOLLER: Dk.17 Üstün Bilgi (Amedspor), Dk.90+4 Nuh Aşkın (Kırşehir Belediyespor)

(Haber: SALİH GÜNER)

TFF 2’nci Lig Beyaz grup 21’inci hafta maçında temsilcimiz Kırşehir Belediyespor deplasmanda Amedspor ile karşı karşıya geldi. İlk yarıyı 1-0 mağlup tamamlayan temsilcimiz Kırşehir Belediyespor maçın duraklama dakikalarında savunmadan ileri çıkan Nuh Aşkın’ın golüyle zorlu deplasmandan 1-1’lik eşitlikle 1 puanla dönerken, puan cetvelinde 2 basamak aşağıya indi.

Ligin 2’nci yarısının ilk hafta maçında geçtiğimiz hafta evinde Pazarspor’la karşılaşan ve 3-1’lik farklı skorla galip gelerek 2022 yılına galibiyetle başlayan Kırşehir Belediyespor, play-off yolunda çok önemli 3 puanı hanesine yazdırırken, bu galibiyetin anlam kazanabilmesi için Cumartesi günü deplasmanda Amedspor ile karşı karşıya geldi. Yeşil-beyazlı temsilcimiz, oldukça çekişmeli, kıran kırana ve bol pozisyonlu geçen maçtan son dakikada gelen golle 1 puanla döndü.

Amedspor ilk yarıyı 17’nci dakikada eski futbolcumuz Üstün Bilgi’nin golüyle 1-0 önde kapatırken, Kırşehir Belediyespor, mücadelenin ikinci yarısına daha etkili başladı. Ozan, Tugay ve Hakan ile önemli pozisyonlar cömertçe harcayan yaşayan yeşil-beyazlı ekibimiz maçın duraklama dakikalarında savunmadan ileri çıkan Nuh Aşkın, kafa golüyle beraberliği elde etti ve bu önemli maçtan 1 puanla döndü.

MAÇIN ÖNEMLİ DAKİKALARI…

DAKİKA 2: Maça etkili bir başlayan ev sahibi Amedspor orta sahadan uzun pasla çıktı. Atılan uzun pasa hareketlenen Üstün Bilgi pasını boş koşu yapan Mehmet Alaeddinoğlu’na çıkardı. Mehmet’te uygun durumda topu kontrol edemedi ve Kırşehir savunması tehlike büyümeden meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

DAKİKA 9: Kırşehir Belediyespor atağında Zihni Temelci’nin pasına hareketlenen Tugay Adamcıl rakiplerinden birer birer sıyrılarak pasını boştaki Savaş’a çıkarmak isterken savunma araya girdi. Tekrar topu kapan Tugay bir kez daha rakibini geçerek kaleci Bekir ile karşı karşıya kaldı. Tugay’ın şutunu kaleci Bekir son anda kornere çelerek mutlaka bir gole izin vermedi.

DAKİKA 15: Kırşehir Belediyespor savunmasında Oğuz’un uzun pasına hareketlenen Hasan orta sahadan aldığı topla hızla Amedspor ceza alanına kadar girdi. Hasan önüne aldığı topta zeminin azizliğine uğrayarak topu auta attı.

DAKİKA 17 (GOL): Ani gelişen Amedspor atağında ceza sahası içinde Üstün Bilgi boş durumda plase vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturarak skoru 1-0 yapıp takımını öne geçirdi.

DAKİKA 20: Gelişen bir atakta Mehmet Alaeddinoğlu’nun pasına hareketlenen Üstün Bilgi, Kırşehir savunmasının arasından iyi sıyrılarak sert vurdu, kaleci Bekir iki hamlede topu kontrol etti.

DAKİKA 44: Orta sahada Savaş Yorulmaz’ın ara pasında topla buluşan Hakan Erçelik ceza sahasına kadar indi. Hakan topu kontrol ettikten sonra takım arkadaşlarının gelmesini bekledi. Hakan, Ozan’ı gördü. Ozan’da yine zeminin azizliğine uğrayarak topu ıska geçti ve önemli bir pozisyonu harcamış oldu.

Mücadelenin ilk yarısında başka pozisyon olmadı ve devreyi ev sahibi ekip Amedspor 1-0 önde tamamladı.

DAKİKA 48: Kırşehir Belediyespor 2’nci yarıya oldukça etkili başladı. Orta sahanın çalışkan isimlerinden olan Hakan Erçelik’in pasına hareketlenen Tugay Adamcıl, ofsayt diye duran savunmanın arsından iyi sıyrılarak bir anda topla buluştu. Tugay kaleci Bekir ile karşı karşıya kaldı. Tugay’ın plase vuruşunda kaleci Bekir sağına giden topu yine gole izin vermeyerek kornere gönderdi.

DAKİKA 50: Ataklarını sıklaştıran Kırşehir Belediyespor bu dakikada köşe vuruşu kazandı. Hakan Erçelik’in köşe vuruşundan gele topu savunma uzaklaştıramadı ve top Ozan’ın önünde kaldı. Ozan önce topu kontrol etti sona sert vurdu, top kaleci Bekir’in kontrolünde auta çıktı.

DAKİKA 54: Bu dakikada gelişen Kırşehir Belediyespor atağında Hakan Erçelik’in ara pasına hareketlenen Ozan Karabacak, rakibini ekarte ettikten sonra plase bir vuruş denedi ve Ozan’ın vuruşunda meşin yuvarlak Bekir Sevgi’nin bakışları arasında auta gitti.

DAKİKA 57: Savaş Yorulmaz’ın iki rakibinin arasında ara pasına hareketlenen Hakan Erçelik, bir anda kaleci Bekir ile karşı karşıya kaldı. Hakan’ın sert şutunda top Bekir’in göğsüne çarparak kornere çıktı.

DAKİKA 68: Kırşehir Belediyespor, bu dakikada yine mutlak bir gol fırsatını değerlendiremedi. Tugay Adamcıl kaleci Bekir ile karşı karşıya geldi. Bekir bu topu da çıkararak mutlak bir gole daha izin vermedi.

DAKİKA 90+4| GOOOLLL: Kırşehir Belediyespor maçın son dakikasında beraberlik golünü buldu. 6 dakikalık uzatma dakikasında Kırşehir Belediyespor 90+4’te köşe vuruşu kazandı. Mert Ilıman’ın kullandığı köşe vuruşunu savunma uzaklaştırdı. Dönen topu Mert tekrar ortaladı, savunmadan ileri çıkan Nuh Aşkın uçarak topu kafayla ağlarla buluşturarak maçın sonucunu tayin eden golü attı: 1-1 

Bu sonucun ardından puanını 26’ya çıkaran yapan Kırşehir Belediyespor, 21’inci haftayı 9’uncu sırada tamamladı.

Kırşehir Belediyespor, 22’nci haftayı maç yapmadan bay olarak geçirirken, 23’üncü hafta deplasmanda Zonguldakspor ile karşı karşıya gelecek.