Benim yıllardır savunduğum altyapıya önem verilmesi gerektiğini büyük kulüpler en sonunda dile getirmeye başladılar.
Virüs salgını tüm dünyaya büyük endişelere yol açtı. Bir sürü insan hayatını kaybetti, işinden gücünden oldu. Bunun yanı sıra bir de faydası oldu. Büyük kulüplerin aklını başına getirdi.
Bu salgın döneminde tüm gelirleri kesilen büyük kulüplerin aklı başına geldi ve altyapının önemini anlatır oldular. Umarım her şey normale döndüğünde eskiye dönüp altyapı işini savsaklamazlar.
Benim anlamadığım büyük kulüplerin parası var, sponsorları var işi bir şekilde yürütüyorlar. Ya bizim gibi doğru dürüst geliri olmayan küçük il takımları neden bunu önem önemsemezler. Anlamak mümkün değil.
***
Sezon başında benimle çalışmak istediklerini söyleyen Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Ekicioğlu dediğini yapabilseydi ve sportif direktör olarak görev alsa idim. İşim sadece üstyapı olmazdı. Hatta Sayın Başkan o kadar net konuştu ki benimle. Ben de buna dayanarak tüm hazırlıklarımı yapmıştım.
Gelelim konumuza...
Göreve başlar başlamaz ilk neşter vuracağım yer altyapı olacaktı.
Bildiğim kadarı ile altyapı çalışmaları var kulübün. Ama daha önce de yazdım neden yıllardır çalışan bu oluşum altyapıya neden tek sporcu veremez.
Bunun iki nedeni var.
Buna göre, birinci ya çalışmalar “Laf olsun, torba dolsun” türünden, ya da yöneticilerin altyapıdan yararlanma gibi niyetleri yok.
Şimdi altyapıda çalışan arkadaşlar yanlış anlamasınlar onlar işlerini kötü yapıtıklar dile bir önyargım yok.
Ben işe başlasa idim. İlk önce onlarla toplantı yapıp, durumu değerlendirerek, onlara tabi ki şans verecektim.
Benim anlamadığım, altyapıyı ciddiye almayan bir yönetim anlayışı var. Şayet öyle ise neden boşu boşuna masraf ediliyor. Faydalanmak istemiyorsanız kapatın gitsin.
Onlar da diyebilirler ki işimize yarayan futbolcu yok. O zaman çalışmaları sorgulayın. Ama onu yapabilecek futbol bilgisine sahip yönetici olması gerek.
Altyapı denince akla sadece yaş grupları oluşturup, onlarla uğraşmak gelmesin. Burada bunu anlatacak değilim.
Uzun lafın kısası menajerlere bağlı kalıp (hele hele bir tane menajere) kulübün paralarını heba etmeyin. Aklınızı başınıza alıp bu işin üstüne gidin. Kalıcı olmamız altyapıya önem vermekten geçer.
Çözüm olmazsa olmaz altyapı...
***
Belediye’nin çok güzel bir çalışması vardı. Bundan vazgeçildi. Neden anlayamadım. Güzel olan şeylerden neden vazgeçilir?
Haftanın bir günü (Perşembe günleri) geri dönüşüm atıklarını belediyemiz topluyordu. Bunun için de apartmanlara poşet bırakıyorlardı. Sonra bu uygulama iki haftada bir yapılmaya başlandı. Bir süre sonra da bu işten vazgeçildiğini duyduk.
Ben üzüldüm gerçekten. Geri dönüşümü mümkün olan atıkları ben çöpe atmaya kıyamam. Umarım haklı bir gerekçesi vardır, ya da bu uygulamaya yeniden başlarlar.
***
Virüs salgını ülkemizi de sarınca bazı önlemler alındı. Vatandaşa öneriler sunuldu. Büyüklerimizin vaatleri vardı. Bunlardan ilki her eve kolonya. Bunca zaman geçti ben hale kolonya alamadım.
Ben kolonyamı istiyorum.
Sevgiyle kalın, evde kalın.

Abdurrahman Cem