Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi YÖKAK kalite sürecinin önemli yapıtaşlarından uluslararasılaşmayı bir adım öteye taşıdı. İç Anadolu Bölgesi (ÜNİKOP Üyeleri ile TR71 Bölgesi) içerisinde uluslararasılaşmada marka olan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin Erasmus+ KA107/171 Projesi Ulusal Ajans tarafından 94 proje arasından seçilerek 71.415 Euro (1.321.825 TL) destekle kabul edildi.
PROJE SAYESİNDE FARKLI ÜLKELERDE EĞİTİM İMKÂNI SAĞLANACAK
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi tarafından hazırlanan ve 94 proje arasından seçilen Erasmus+ KA107/171 Projesi, 2022–2023 akademik yılı içinde yürütülmeye başlanacak. 
Proje sayesinde Filistin, Özbekistan, Ürdün, Kırgızistan, Kosova, Moldova, Ukrayna, Kolombiya ve Yeni Zelanda’daki proje partneri olan üniversitelerle öğrenci, akademik ve idari personel değişimi sağlanması amaçlanıyor. 
Erasmus+ KA 107 International Credit Mobility (ICM) , Erasmus+ programı altında 2015 yılında faaliyete geçen, Erasmus+ program ülkeleri ile ortak ülkeler arasında öğrenci ve personel değişimini mümkün kılan proje temelli yeni bir değişim programı olmasıyla öne çıkıyor. Bu faaliyetle, Yükseköğretim öğrencilerinin öğrenim hayatlarının bir bölümünde ortak ülkelerde yer alan bir yükseköğretim kurumunda eğitim-öğretim alarak farklı bir ülkedeki eğitim-öğretim ortamını deneyimleme ve kazanımlarını arttırmaları hedefleniyor. Bu fırsat, yükseköğretim öğrencilerinin yurtdışında bir yükseköğretim kurumunda 3-12 ay süre ile öğrenim görmelerine imkân sağlıyor. 
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörlüğü tarafından desteklenen projeler ve değişim programları sayesinde üniversitemizin 2015 yılında 16 olan uluslararası anlaşmalarının sayısı 2022 Ağustos ayı itibariyle 200’e, 2015 Haziran ayında 8 olan uluslararası öğrencilerinin sayısı ise 2022 Ağustos’u itibariyle 2400’e ulaştı.
ERASMUS+ KA107/171 PROJESİ ULUSLARARASI DÜZEYDE YAPACAĞIMIZ ÇALIŞMALAR İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR ADIM
Konu hakkında açıklamalarda bulunan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Erasmus+ KA107/171 Projesi sayesinde 71.415 Euro’luk bir bütçenin kazandırılmasının üniversitemizin uluslararası düzeyde yapacağı çalışmalar için çok önemli bir adım olduğunu söyledi. 
İkili iş birliklerinin olduğu ülkelerde üniversiteler ile güçlü bağlar kurduklarını anlatan Rektör Karakaya, Erasmus+ KA107/171 Projesinin iş birliklerini daha da güçlendireceğini ve uluslararasılaşmaya önemli bir zemin oluşturacağını kaydetti. (HABER MERKEZİ)