Sokak basketbolu adı altında düzenlenen 3x3 basketbol turnuvanın Kırşehir’de büyük ilgiyle karşılaşmanın kendilerini son derece mutlu ettiklerini belirten Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl müdürlüğü Basketbol Antrenörleri Orçin Artuk ve Fatih Çörten, gerçekten bizim için son derece güzel bir turnuva oldu. Böyle turnuvaları ilerleyen günlerde sürdüreceğiz” dedi.
Kırşehir’de ilk kez düzenlenmesine rağmen sanki yıllardır böyle bir organizasyon yapmışçasına büyük bir ilgiyle karşılaştıklarını belirten antrenör Orçin Artuk ve Fatih Çörten, “Gerçekten bizim açımızdan zor ama çok güzel bir organizasyon oldu. Şunu bir kez daha gördük ki Kırşehir’de Basketbol çok sevilen bir spor dalıymış. Buraya yüzlerce kişi bu maçları izlemeye geldi. Kent Park ve Kırşehir tarihi günlerinden birini daha yaşadı. Bizlere böyle bir organizasyon imkânı yapmamızı sağlayan İl Müdürümüz Şaban Güneş’e çok teşekkür ederiz” açıklamasında bulundu.
Artuk ve Çörten, Kayseri’den gelen takımının birçok ilde şampiyon olduğunu hatırlatırken, “Bizlere bu turnuvadan Kayseri’den katılan takımın birçok ilde çok iyi dereceler aldığını görmüştük. Buraya geldiklerinde şampiyon olmaları garanti gözüyle bakıyorduk. Ama müsabakalar oynandığını herkes gördü ki Kırşehir’de de Basketbolu çok seven ve bu oyunu yarı profesyonelce yapacak düzeyde sporcular olduğunu gördük. Buda gösteriyor ki Kırşehirli sporculara imkân ve şans verildiğinde neler yapabileceklerini bir kez daha gördüler. Bizler Kırşehir’de bu basketbol sporunu tabana yaymak istiyoruz” açıklamasında bulundu.
Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl müdürlüğü Basketbol Antrenörleri Orçin Artuk ve Fatih Çörten sözlerine şöyle devam etti: “Gençlerimizi sadece Basketbol’a değil diğer spor branşlarınıza yapmaya davet ediyoruz. Bu konuda da bir çok sportif branşta faaliyet gösteren ve bizleri teknik donamın konusunda 3 gün süren turnuva boyunda yardımlarını esirgemeyen Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürümüz Şaban Güneş başta olmak üzere böylesine güzel tesislerle gençlere basketbol sahası olsun, tenis kortları olsun, patent pisti olsun genç nesillere spor yapma olanağı sağlayan ve en önemlisi yarınlarımızı düşünerek böyle tesisler yapan Kırşehir Belediye Başkanımız sayın Yaşar Bahçeci’ye çok teşekkür ediyoruz”
Yaz basketbol kurslarının da devam ettiğini söyleyen Antrenör Artuk ve Çörten, “Geçtiğimiz gün açılışı yapılan yaz spor okulları basketbol branşına şuan dan itibaren yoğun bir talep var. Basketbola olan bu ilgi bizleri son derece mutlu ediyor. Amacımız her platformda söylediğimiz gibi gençleri kötü alışkanlıktan kurtarmak, spora sevdirmek ve milli takım seviyesine ulaşacak sporcular yetiştirmek” olduğunu söyledi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş ise Kırşehir’de ilk defa yapılan bu organizasyonun son son derece güzel geçtiğini söyledi.
Güneş, “Yaşı ne olursa olsun insanların spor yapması oldukça güzel. İnsanların spor yapmalarına vesile olacak bu tür etkinlikler düzenlemek ise bizim için mutluluk verici. Hemşerilerimizin gösterdiği ilgide organizasyon sahipleri olarak bizi oldukça sevindirdi ve bu tür etkinlikleri genişleterek devam ettirmeye sev etti. Turnuvaya katılan tüm sporcuları tebrik ediyor ve başarılı olan ekipleri kutluyorum” dedi.
(Haber-Fotoğraflar: Salih HANÇER)