Kırşehir Belediyespor Basın Medya sorumlusu Battal Çelik, tepki gösterdi:

“Turgutlu’daki sportmenlik dışı söz ve söylemleri kınıyoruz”

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Misli.com 2.Lig Kırmızı Grupta mücadele eden temsilcimiz ve maç öncesi 8 futbolcusu koronavirüs nedeniyle kadrodan çıkarılarak karantina altına alınan Kırşehir Belediyespor, Pazar günü deplasmanda karşılaştığı Turgutluspor’a son dakikada yediği golle mağlup olarak sezona puansız başladı.
Son saniye golü ile yıkılan ve puansız şehrimize dönen Kırşehir Belediyespor Basın Medya Sorumlusu Battal Çelik, yaşanan olayların Türk futbolu adına utanç verici olduğunu söyledi.
Maçtan 3 gün önce 5, maçtan 2 gün önce de 3 futbolcularında koronavirüs testinin pozitif çıkması nedeniyle eksik ve moral bozukluğu içinde gittikleri Turgutlu yaşananları asla kabul edemeyeceklerini belirten Battal Çelik, konuyla ilgili olarak gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”e yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Pazar günü ligin ilk maçını oynamak üzere Turgutlu’ya gittik. Hafta içi oyuncularımız korona testinden geçmiş ve 5 oyuncumuz pozitif çıkmıştı. Daha sonra maçtan bir gün evvel yapılan testlerde bu kez 3 oyuncumuzda daha pozitif çıkan Covit testinden dolayı takımızda yedek kaleci ile birlikte 14 oyuncu kaldı. Bütün bu olumsuzluklara moral bozukluklarına rağmen hiçbir şeyi bahane etmeden maça çıkan takımımız oyuncuları onuruyla yüreğiyle ve karakterleriyle ellerinden geleni yaptılar. Maalesef Türk Futbolunun kanayan bir yarası olan hakem faciaları burada da devam etti. Öte yandan müsabaka boyunca oyuncularımıza küfreden hakaret eden sözüm ona koca koca protokoldeki Turgutlu spor protokolü, Turgutluspor’un hocasını esefle kınıyorum… Sonuçta bir spor olan futbolu bu derece ölüm kalım meselesi haline getirmek tam bir şahsiyetsizliktir. Rakibiniz neredeyse kadro kuramamış ve moralsiz bir şekilde sahaya gelmiş birde bu yetmiyormuş gibi oyuncularımıza hocamıza protokoldeki Başkanımız ve Yönetim Kurulu üyelerine 90 dakika boyunca yapılan hakaretler asla kabul edilir değil. Spor camiası ahlaklı ve seviyeli olmak zorunda. Kırşehir de hangi maçta bir tane protokol sorunu yaşandı hangi maçta rakip takım oyuncusuna sözlü küfürler söylendi. Kırşehir e misafir gelen takım adeta ev sahibi gibi, Çay kahve hatta Kırşehir simidi ikram eden Ülkede başka bir kulüp yoktur. Biz insani ve ev sahibi ye yakışanı yapıyoruz. Ancak şunu net bir şekilde belirtmek isterim ki bize deplasman da ev sahipliği nezaketini göstermeye imtina edenlere bizde ev sahipliği göstermeyeceğiz…
“Sahada oynayan 22 oyuncu da bizlerin evlatları. Bugün siz de oynar yarın biz de, küfür hakaret nedir koskoca adamalarsınız. Hakeme gelecek olursak; bir hakem tüm takdir haklarını ev sahibi takımdan yana mı kullanır? Maalesef bu hakem öyle yaptı. Aldığın müsabaka parasını çoluk çocuğuna nasıl yedireceksin. Oyuna gelecek olursak; İlk yarı dengeli oynandı karşılıklı ataklar ve orta saha mücadelesi içerisinde geçti. İkinci yarı ise takımımız daha derli toplu basan mücadele eden ve hırsı ile oynadı. 2-3 pozisyonumuza karşılık rakibin neredeyse ceza sahamıza giremediği bir maçta hakemin 5 dakika uzatma göstermesine rağmen bu süreyi aşıp korner vermesi ki bu korner öncesi orta sahamızda oyuncumuza yapılan bir faulü görmeyen hakem sayesinde 1-0 yenik ayrıldık. Bu tür olaylar olacak mı elbette ki olacak bunlar mazeret değil asıl mazeret 22 kişilik maç kadrosunda 8 oyuncumuzun korona çıkmış olması ve TFF’nin bu maçı ertelememesidir.
Önümüzdeki günlerde takımımızın çok daha iyi olacağını düşünüyorum… İnşallah sağlıklı bir ortam da maçlarımızı oynarsak, bu hafta ki maçımız Cumartesi günü kendi sahamızda Etimesgut Belediyespor ile olacak. Takımımızda tabi yeni vakalar olmaz ise korona yüzünden en az 5 oyuncumuz forma giyemeyecek. Bütün bunları bahane olarak görmeyecek ve arkasına asla sığınmayacağız. Çalışmalarımızı teknik ekip ve oyuncularımız bu doğrultuda yapacaklar. Ben bu 3 - 4 haftalık periyodun çok önemli olduğunu daha önce de belirtmiştim. Bu 4 hafta da en kötü 8 puan alırız diye düşünüyordum bu ilk hafta benim için sürpriz oldu. Adil bir hakem olsa biz en kötü 1 puan almış olacaktık ama olmadı. Bu haftaların telafisi mümkün yeter ki tam kadro sahaya çıkalım.
“Taraftar ve basın mensuplarımıza bir kez daha seslenmek istiyorum; bu hastalık günlerinde lütfen tesislere gelmeyi geçici bir süreliğine erteleyelim zaten ortam ve koşullar normale döndüğünde tesis sizlerin istediğiniz zaman gelir gerek hoca ile röportaj yapıp gerekse de oyuncularımızı ve antrenmanlarımızı çekebilir ve izleyebilirsiniz. Desteklerinden dolayı taraftarımıza, basınımıza ve Kırşehirspor’umuza gönül vermiş tüm sevenlerine canı gönülden teşekkür ediyorum.” (HABER: SALİH GÜNER)