Kırşehir Belediyespor Basın Sözcüsü Battal Çelik Kupa maçını değerlendirdi:

“TUR ATLADIĞIMIZ İÇİN ÇOK MUTLUYUZ”

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Lig Kırmızı Grupta zirve mücadelesi veren ve grubunda 4. Sırada bulunan Kırşehir Belediyespor, kupadaki ilk maçında Yozgatspor’u 2-1 yenerek bir üst tura çıktı.
Ahi Stadyumunda oynanan ve yedek ağırlıklı olarak Yozgatspor maçına çıkan ve rakibi karşısında oldukça zorlanan Kırşehir Belediyespor’un uzatma dakikalarda kazandığı gollerle 4. Tura yükselirken, Kırşehir Belediyespor Basın Sözcüsü Battal Çelik bu zorlu maçı değerlendiren bir açıklama yaptı. 
Basın Sözcüsü Battal Çelik, zor ama güzel bir karşılaşma, tur atladıkları içinde mutlu olduklarını belirterek şunları ifade etti:
“Oldukça zorlu bir lig fikstürü arasında bu hafta içi mesaisinde Ziraat Türkiye kupası 3’üncü turunda komşu şehrin ekibi Yozgatspor ile karşılaştık. Herkesin beklediği gibi bu maçtaki 11'e de rotasyon ile çıktık. Daha önceki maçlarda çok fazla forma şansı bulamayan birçok genç oyuncumuz bu maç 11’de forma şansı buldu. Karşılaşmaya gelecek olursa başa baş geçen bir ilk yarıydı. Fakat mücadelenin son dakikasında kalemizde gördüğümüz golle devreyi 1-0 yenik kapattık. Bu golle birlikte karşılaşmanın 2’nci yarısına 1-0 geride başladık. Maçın 2’nci yarısında ilk yarıya oranla daha baskılı ve topla daha fazla oynamaya başladık. Mücadelenin ilerleyen zaman aralığında hocamız oyuna 5 oyuncuyu dahil etti ve maçın duraklama dakikalarında Mehmet Alaeddinoğlu’nun ceza sahası dışından attığı golle kazanabileceğimiz maçı uzatmalara götürdük. Bana göre bu tür maçlarda uzun lig maratonu sırasında fazla forma şansı bulamayan genç oyuncularımızın oynaması doğru olandı. Uzatmalara giden maçı Ali Kuçik’in attığı gol ile oldukça zorlu geçen maçı 2-1 kazanarak bir üst tura yükseldik. Bilindiği gibi bu maç öncesinde Üstün ile Volkan'ın sakatlıkları sürüyor olmasından dolayı maç kadrosunda yer almadılar. Bu maç önümüzdeki Çarşamba günü deplasmanda oynayacağımız Pazarspor öncesi oyuncularımıza gerçekten büyük moral oldu. Takımımızı bu galibiyetten dolayı kutluyorum. İnşallah ligde olduğu gibi Ziraat Türkiye kupasında istediğimiz sonuçları alır, gidebileceğimiz yere kadar ilerleriz. Bizim önceliğimiz tabi ki Lig. Ziraat Türkiye kupasında iyi neticeler almak. İnşallah her iki kulvarda da istediğimiz sonuçları alarak yanımızda olamayan taraftarlarımıza armağan ederiz. Bu galibiyete tabi ki seviniyoruz ama mücadelede sakatlanan Şerif kardeşime geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. İnşallah en kısa zamanda takıma yeniden katılır.”
"EVİMİZDE OYNANAN TÜM MAÇLARDAN GALİP ÇIKMAMIZ GEREKİYOR"
Battal Çelik, Ahi Stadında geçen hafta 1-0’lık skorla kazanılan Vanspor, maçı sonrası yaptığı açıklamada, Kırşehir Belediyespor'un evinde oynanan tüm maçlardan galip çıkması gerektiğini söyledi.
Çelik, "Lig uzun soluklu bir maraton, oyuna iyi başlamak ve moralli olabilmek önemli. Galibiyetler, mağlubiyetler ve beraberlikler de yaşayacağız. Ancak bu süreçte galibiyet sayımız ne kadar fazla olur ise üst sıralardaki yerimiz o derece kıymetli olacaktır" dedi.
Takımın deplasmanda ki maçlarda da evindeki maçlardaki gibi özverili olmasının önemine işaret eden Çelik, açıklamasını şöyle sürdürdü: 
"Özellikle kendi sahamızda oynayacağımız tüm maçları kazanmamız gerekiyor. Takımımız her geçen gün daha iyi oluyor. Uyum süreci yaşayan oyuncularımız var onlarında tam anlamıyla takıma adapte olmasının ardından bu takım çok daha iyi oyun oynayıp galibiyetler kazanacak ve üst sıralardaki yerini sağlamlaştıracaktır." (Haber: SALİH GÜNER)