Yeşil-beyazlı Kırşehirspor’a destek verenlere teşekkür eden Başkan Çağatay Han Torun:

 “TÜM İMKÂNLARIMIZI ZORLAYARAK KALİTELİ BİR TAKIM KURUYORUZ”

Kırşehir FKS Kulübü Başkanı Çağatay Han Torun, kulüpteki son gelişmeleri düzenlediği basın toplantısında dile getirirken, “Biz elimizi değil; bedenimizi ortaya koyduk. Bu kadar özveriyle görev yaparken, birilerinin bizlere hakaret ederek ve karalayarak haksız şekilde eleştirenlere de fırsat vermeyeceğiz” dedi.

Kırşehir FKS Kulübü Başkanı Çağatay Han Torun, As Başkan Murat Tekdoğan ve Yönetim Kurulu üyesi Mevlüt Toprak ile birlikte Neşet Ertaş Kültür Merkezi’nde basın mensupları ile bir araya geldi.

Başkan Torun basın mensuplarının sorularını yanıtlarken gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Geçen sezonda yeşil-beyazlı formayı giyen 14 futbolcunun başka kulüplere gittiğini, yerine fazlasıyla takviyeler yaptıklarını belirten Başkan Torun yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

 “Malumunuz üzere geçtiğimiz Temmuz ayandı genel kurula giderek kulübümüzün isimliğini yapmış ve Kırşehir Belediyespor olan ismimizi Kırşehir Futbol Kulübü olarak kabul etmiştik. Ancak yürürlüğe giren yeni Spor Kanunu çerçevesinde henüz şirket olmamış takımların isimlerinde spor kelimesinin geçmesi ve bu kelimenin ismin sonuna eklenmesi zorunluluğu olduğu tarafımıza bildirilmiştir. Kırşehir Spor Kulübü talebimiz daha önce bu isimde kurulan ve kayyum da olan bir takım olduğu için, yine 1969 ismi de mevcut olduğu için ancak rakamın yeri değişmesi halinde yani Kırşehir 1969 Spor olursa bunun da tekrar genel kurul ile olabileceği söylendiği için uygun görülmemistir. İsimleri bu kanunda önce alan ya da şirketleşmeye giden kulüplerde A. Ş. ifadesi farklılık yaratacağı için sorun yaşamamaktadır. Kulübümüzü yasal miladı olan 2024 yılına kadar şirketleşmesini tamamlayacaktır. Bu bağlamda kulübümüzün yeni adı Kırşehir Futbol ve Spor Kulübü olarak tescili istenmiştir. Ancak Kırşehir FK olarak anılmaya devam edecektir. Her ne kadar geçmişe manevi bağımız devam etse de bugün Kırşehir FK olarak anılan takımımız 2017 yılında ismi Kırşehir Belediyespor olarak güncellenen Köy Hizmetleri Spor'dur. Eskiden kurulan ve kayyuma giden, yüzlerce iş insanımızı icralarda mağdur eden ve spordan soğutan ve kapatılan futbol kulüpleri ile kanunen uzaktan yakından alakası yoktur ve bizi profesyonel liglerde üzerinde bir emek ve çaba ile şehrimizi temsil eden yegâne kulüptür.

“Kırşehir FK Spor Kırşehir’in en iyi ve en yüksek tanıtım merciidir. Bu nedenle adı ne olursa olsun herkes bu takıma sahip çıkmak zorundadır. Belediye Başkanı da Kırşehir’i temsil ettiği için bu takımı asla göz ardı edemez. Bugünkü Belediye Başkanımız Sayın Selahattin  Ekicioğlu da bugüne kadar takımımızın ve bizlerin her zamanında olmuş ve hiçbir zaman desteğini esirgememiştir. Geçmişte takımımızın adının Kırşehir Belediyespor olması nedeniyle bazı kişi ve kuruluşlar Belediye Başkanı hangi siyasi partide ise o partiyi temsil ediyormuş gibi bir algıya kapıldığı için değiştirmiştik Bu demek değil ki isim değişikliği oldu diye Kırşehir Belediye Başkanı takımımıza destek olmayacak. Sayın Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, takımımızın barınma, iaşe başta olmak üzere bütün ihtiyaçlarına büyük katkı veriyor, hatta sponsor oluyor. Zaten Belediyemizin desteği olmasa bu takımın ayakta durması mümkün olmaz. Bu nedenle Sayın Belediye Başkanımız Ekicioğlu’na çok teşekkür ediyorum. Yine takımımıza maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Ankara Milletvekilimiz Sayın Hacı Turan’a, Milletvekili Metin İlhan’a, eski milletvekilimiz Mikail Arslan’a, AK Parti İl Başkanımız Sayın Seher Ünsal’a, İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Hakan Ünser’e, İYİ Parti İl Başkanı Müfit Göçen’e, CHP İl Başkanı Baran Genç’e, MHP Merkez İlçe Başkanı Ramazan Adalı başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.”

Çok iyi bir takım kurmak için her türlü çabayı harcadıklarını da belirten Başkan Çağatay Han Torun, bu konuda da şunları ifade etti:

“Biz yönetim kurulu bu sezon çok iyi bir kadro kurmak için bütün imkânlarımızı seferber ittik. 14 yeni futbolcuyu kadromuza kattık. Tabi takımımızdan ayrılıp başka kulüplere gitmek isteyenlere de engel olmadık. Çünkü bu iş zorla olmuyor. Son olarak takımımızın gol bölgesine Kütahyaspor’da santrafor Onur Garip’i dahil ettik. Şimdi 2’si tecrübeli olmak üzere 3 santrafor alarak transfere son noktayı koymak istiyoruz.

“Bu sezon aldığımız bazı futbolcuların 3. Lig’ten gelmesi sanki kaliteli futbolcu değilmiş gibi algıya kapılıp bizleri ve futbolcularımızı yerden yere vuranlar oluyor. Kırşehir bir sanayi şehri değil. Tarım şehri. Gelirlerimiz kısıtlı. Biz de kısıtlı bütçe ile bir takım kuruyoruz. Şunu belirteyim ki 3. Lig’te transfer rakamları çok yüksek. Malum geçen sezon 3. Lig ekibi Iğdırspor transfere 75 milyon lira harcarken, yine komşu ligteki 3. Lig ekipleri Aksarayspor, Nevşehirspor ve Kırıkkalespor’un bizden 3 kat bütçeyle 3. Lig’te oynadığını herkes bilmeli. Biz de kendi bütçemize göre kısıtlı bütçemizle, bütün imkanlarımızı zorlayarak kaliteli bir takım kuruyoruz. Kaldı ki takımımızın borcu 7 kişinin omuzunda. Kimsenin bir sorumluluğu yok. Bu nedenle eleştiri ve hakaret yapanlar, bizleri suçlayanlar kendine gelsin. Biz elimizi değil, bedenimizi bu takımın başarısı için koyarken, Vicdansızlık yapmasınlar. Biraz vicdanlı olsunlar. Bugün bize yapılanlar, geçmişte Kırşehirspor’u 3. Lig’e çıkaran Petlas sahibi ve yöneticilerine yaptıkları için Petlas’ın desteğini alamıyor, sponsor yapamıyoruz. Ama biz yine de Petlas’ın değerli sahibi ve yöneticilerine giderek destek ve katkılarını istemeye devam edeceğiz.”

“Bu bağlamda takıma kuruş katkısı olmadığı halde durumdan vaziyet çıkarıp ona buna kusur bulan ve hadsiz söylemlerde bulunan, aklınca hesap sormaya çalışan kişilere hadlerini bilmeleri konusunda çağrıda bulunuyoruz. Ona buna kusur bulup açık arayana kadar kulübe faydamız olur mu diye çareler aramaları gerektiğini düşünüyoruz. Ama sizin derdinizin bu olmadığını, bu takımın başarısızlığı için pusuda bekleyen hainler olduğunuzu biliyoruz. Bu takım yeni çıkan kanuna göre tüm borçları üstüne alan, elini taşın altına sıkan 7 kişinin yönetiminde. Biz ailemizden, işimizden, her şeyimizden fedakârlık yaparken, bu kişiler takıma maddi ya da manevi katkısı olmayan kimseye hesap vermek zorunda olmadığımız gibi, neyi nasıl yapacağını da bu tür insanlara danışacak değiliz. Kusur ve hata aramasınlar. Maddi anlamda katkı maddi anlamda gücü yetmezse bir manevi desteğini bir an olsun esirgemeyen, verdiğimiz emeğe saygı duyan, takdir eden ve kalbi bu takımın iyiliği için atan herkesle birlikte yol yürüyeceğiz. Onların samimi sevgileri üzerine hesap vereceksek bu takıma maddi destek veren Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Ekicioğlu’na ve bu takımın değerli taraftarlarına veririz.” (HABER: CUMHUR ASLAN)