Pazarspor'da 12 futbolcu Covid-19 testi pozitif çıktı

TFF PAZAR MAÇINI ERTELEDİ

TFF (Türkiye Futbol Federasyonu) Maç Planlama Müdürlüğü 11.11.2020 tarihte 2020/35-02/931 sayılı kararı ile Pazarspor’da forma giyen 14 futbolcunun Covid-19 testlerinin pozitif çıkması sonucu bugün Pazar’da oynanması gereken Kırşehir Belediyespor maçını ileri bir tarihe erteledi.
TFF’den Genel Sekreter Yardımcısı Özcan Şepik imzasıyla yapılan açıklamada, “11.11.2020 Çarşamba günü saat 13.00’te Pazar İlçe Stadı’nda oynanması gereken Pazarspor-Kırşehir Belediyespor Misli.com. 2. Lig, Kırmızı Grup müsabakası Pazarspor Kulübü’nün Covid-19 PCR testleri sonucunda test sonuçları negatif olan oyuncu sayısının Covid-19 salgını nedeniyle müsabakalarda uygulanacak tedbirlere ilişkin talimatın 7. Maddesinin 8. Fıkrasında belirtilen sayısının altına düşmüş olması nedeni anılan müsabaka Federasyonumuz tarafından ileri bir tarihe ertelenmiştir”.
Bilinndiği üzere Misli.com 2. Lig ekiplerinden Pazarspor'da 12 futbolcu, bir antrenör ve bir personelin Covid-19 testinin pozitif çıkmıştı. 
Pazarspor Kulübünden yapılan yazılı açıklamada, 12 sporcu, bir antrenör ve bir personelin Covid-19 test sonuçlarının pozitif çıktığı belirtilerek, gerekli izolasyonun yapıldığı ve tedavi sürecine başlandığı ifade edildi.
Açıklamada, bugün Pazar İlçe Stadı'nda oynanması planlanan Kırşehir Belediyespor maçının ileri bir tarihe ertelenmesi için federasyon nezdinde gerekli girişimlerin yapıldığı kaydedilmişti. 
2 gün önceden uçak ile deplasmana giden ve bir otele yerleşerek maç saatini bekleyen Kırşehir Belediyespor’un yöneticileri maç günü TFF tarafından maçın ertelenmesi ile büyük üzüntü ile karşıladı.
Zaten ekonomik sıkıntı içinde bulunan Kırşehir Belediyespor Kulübü’nün Pazar deplasmanında harcadığı masraflarının mutlaka Futbol Federasyonu tarafından mutlaka ödenmesi gerektiğini belirten yeşil-beyazlı ekibimizin taraftarları, “Takımımız bu zorlu deplasman maçını oynamak için iki gün önceden yola çıktı. Binlerce lira masraf ettiğine mi yansın, bu kadar yol yorgunluğuna mı yansın bu kadar masraf yaptı ona mı yansın. Futbol Federasyonu mutlaka bu deplasman giderini karşılamalı” diye görüş bildirdiler.  
BEYAZ GRUPTA ERTELENEN MAÇ SAYISI 7'YE ÇIKTI!
Kırşehir Belediyespor’un mücadele ettiği Kırmızı Grupta ertelenen maçlar Beyaz grupta da devam ediyor.
Beyaz grupta 9’uncu haftada Ankara Demirspor-Kocaelispor maçından sonra Sancaktepe FK-Çorum FK maçı da covid-19 vakaları nedeniyle ertelendi. Bu maçla birlikte grupta bugüne kadar ertelenen maç sayısı 7’ye çıktı.
2. Lig Beyaz grupta Çorum Futbol Kulübü’nde 13 futbolcu ile teknik ekipten 3 kişide covid-19 vakası görüldü. Kulüpten yapılan açıklamada "Testi pozitif çıkan oyuncumuz ve personelimiz ev izolasyonuna alınmış, tedavilerine başlanmıştır" denildi.
Bunun üzerine Çorum Futbol Kulübü’nün 11 Kasım’da deplasmanda Sancaktepe FK ve 14 Kasım’da sahasında Amed Sportif’le oynayacağı maçlar Türkiye Futbol Federasyonu tarafından ileri bir tarihe ertelendi. Grupta, Kocaelispor’daki potizif vakalar üzerine yine 11 Kasım Çarşamba gün ki Ankara Demirspor-Kocaelispor maçı da oynanmayacak.
Beyaz grupta daha önce 6’ncı haftada Sarıyer-Ankara Demirspor, 7’nci haftada Kahramanmaraşspor-Zonguldak Kömürspor ve Sancaktepe FK-Sarıyer, 8’inci haftada Gümüşhanespor-Kahramanmaraşspor maçları da ertelenmişti. (HABER:SALİH GÜNER)