İlk yarıyı 21 puanla 11. sırada tamamlayan yeşil-beyazlı ekibimiz, ikinci yarı hazırlıklarını Antalya’da sürdürüyor

TFF İKİNCİ YARI FİKSTÜRÜNÜ YENİDEN DÜZENLEDİ

Battal Çelik: “Play-off hedefimize ulaşmakta kararlıyız”

TFF 2. Lig beyaz Grup ekiplerinden Kırşehir Belediyespor, ikinci yarı hazırlıklarını Antalya’da sürdürürken, TFF ikinci yarı fikstüründe güncellemeye gitti.

Lig play-off iddiası ile başlayan, ancak evinde aldığı bazı şanssız yenilgilerle bu iddiasından biraz uzaklaşan Kırşehir Belediyespor, ikinci yarıya eksik mevkilerine gerekli takviyeleri yaparak iyi bir başlangıç yaparak girmek istiyor.

Ligin ilk yarısını 22 puanla 11. sırada tamamlamalarına rağmen hedeflerinin play-off olduğuna dikkat çeken Basın Sözcüsü Battal Çelik, ara transfer çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

Takımlarından üç futbolcu ile yolların ayrıldığını, ara transferde eksik mevkilere gerekli takviyeleri yapmak için yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıyla yoğun bir tempoda çalıştıklarını belirten Battal Çelik, “Takım olarak ilk yarıyı hedefimizin altında bir yerde tamamladık. Ama biz sezon başında hedefimizin play-off olduğunu söylemiştik ve bu hedefimize ulaşmak için bütün gücümüzü ortaya koyuyoruz. Her ne kadar bugün biraz hedeften uzak gibi görünsek de asla bu hedefimizden vazgeçmiş değiliz. Hedefimiz ara transferde eksik mevkilerimize teknik heyetimiz talebi ve kulübümüzün maddi gücünü dikkate alarak 3-4 futbolcu alarak ikinci yarıya girmektir. Fakat kadromuzda görmek istediğimiz futbolculara istenen rakamların çok yüksek olması bizlere epey zorluyor. Eğer biz yüksek rakamdan transfer yapar ve bu da tutmazsa kulüp olarak sıkıntı yaşarız. Bu nedenle biz transferi transfer yaptık diye yapmayı istemiyoruz. Biz transfer çalışmalarımız bu nedenle ince eleyip sık dokuyoruz. En önemlisi takımımızdaki birlik ve beraberliği bozmayacak, takıma fayda sağlayacak futbolcuları renklerimize katmak istiyoruz. Bunun için de yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla birlikte yoğun bir çalışma içindeyiz. İnşallah ligin ikinci yarısında daha başarılı ve play-off hedefine ulaşan bir Kırşehir Belediyespor’u hep birlikte izleyeceğiz.” diye konuştu.

Bu arada ilk yarıyı 22 puanla 11. Sırada tamamlayan Kırşehir Belediyespor, Antalya kampını bugün tamamlayarak Kırşehir’e dönecek ve çalışmalarını Güneykent tesislerinde devam edecek.

Devre arasına giren 2. Ligde ikinci yarı heyecanı 16 Ocak 2022 tarihinde başlayacak. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) geçmiş sezonlara göre kısa tuttuğu devre arasıyla birlikte ikinci yarı maç takviminde düzenlemeye gitti.

Maç tarihleri ve saatlerini hafta hafta belirleyen TFF’nin, 6 Mart Pazar gününe denk gelen 29’uncu hafta itibariyle maç saatlerinde değişikliğe gittiği görüldü.

Kış saati uygulaması nedeniyle 13.00’te başlayan maçlar, ikinci yarıda 29’uncu haftadan itibaren 14.00, 34’üncü haftadan itibaren de 15.00 olarak değişecek.

İlk yarıyı 22 puanla geride bırakan Kırşehir Belediyespor, ikinci yarıdaki 17 maçın 8’ini saha ve seyircisi önünde, 9’unu da deplasmanda oynayacak. Yeşil-beyazlılar, ilk yarıda iç sahada 9 maçta 12 puan, dış sahada 8 maçta 10 puan topladı. İkinci yarıda bu tam tersi olacak.

İç sahada ve deplasmanda 9 maç oynayacak Kırşehir ekibi, özellikle iç saha avantajını daha iyi kullanıp puan ortalamasını yukarıya çıkarmaya çalışacak. Bu sırada deplasmanlardan getirilecek her bir puan, Kırşehir Belediyespor ekibinin puan hanesine artı olarak yazılacak.

Maç takviminde yapılan yeni düzenlemeyle birlikte 20, 24, 26, 28, 30, 33, 35, 37’nci haftalar iç sahada, 21, 23, 25, 27, 29, 31, 34, 36, 38’inci haftalar dış sahada oynanacak.

Söz konusu bu haftalarda Pazarspor, Bucaspor, Erzincanspor, Ispartaspor, Pendikspor, Nazilli Belediyespor, Eskişehirspor ve Şanlıurfaspor’u evinde konuk ederken, Amedspor, Zonguldakspor, 1922 Konyaspor, Tarsus İdmanyurdu, Akhisarspor, Uşakspor, Ankara Demirspor, Karacabey Belediyespor ve Kırklarelispor’a da konuk olacak.

Kırşehir Belediyespor ilk yarıda Pazarspor, Amedspor, Tarsus İdmanyurdu, Bucaspor ve Karacabey Belediyespor maçlarından 3 puan çıkarırken, Erzincanspor, Ispartaspor, Uşakspor, Ankara Demirspor, Eskişehirspor, Şanlıurfaspor ve Kırklarelispor ile berabere kalmıştı.

Yeşil-beyazlı temsilcimiz, Zonguldakspor, 1922 Konyaspor, Akhisarspor, Pendikspor ve Nazilli Belediyespor maçlarında ise sahadan puansız ayrılmıştı.

22 VE 32’NCİ HAFTALAR BAY GEÇİLECEK

İlk yarıda 3 ve 13’üncü haftaları maç yapmadan BAY geçen Kırşehir Belediyespor’un ikinci yarı BAY haftaları 22 ve 32’nci haftalara denk geliyor.

KIRŞEHİR BELEDİYESPOR’UN 2’NCİ YARIDAKİ MAÇLARI

20.HAFTA: Kırşehir Belediyespor-Pazarspor (Ahi Stadyumu)

21.HAFTA: Amedspor-Kırşehir Belediyespor (Yeni Diyarbakır Stadı)

22.HAFTA: Maç yapmadan bay olarak geçiyoruz

23.HAFTA: Zonguldakspor-Kırşehir Belediyespor (Karaelmas Kemal Köksal Stadyumu)

24.HAFTA: Kırşehir Belediyespor-Bucaspor (Ahi Stadyumu)

25.HAFTA: 1922 Konyaspor-Kırşehir Belediyespor (Selçuk Üniversitesi 15 Temmuz Stadyumu)

26.HAFTA: Kırşehir Belediyespor-Erzincanspor (Ahi Stadyumu)

27.HAFTA: Tarsus İdmanyurdu-Kırşehir Belediyespor (Tarsus İlçe Stadyumu)

28.HAFTA: Kırşehir Belediyespor-Ispartaspor (Ahi Stadyumu)

29.HAFTA: Akhisarspor-Kırşehir Belediyespor (Spor Toto Akhisar Stadı)

30.HAFTA: Kırşehir Belediyespor-Pendikspor (Ahi Stadyumu)

31.HAFTA: Uşakspor-Kırşehir Belediyespor (Uşak 1 Eylül Stadyumu)

32.HAFTA: Maç yapmadan bay olarak geçiyoruz

33.HAFTA: Kırşehir Belediyespor-Nazilli Belediyespor (Ahi Stadyumu)

34.HAFTA: Ankara Demirspor-Kırşehir Belediyespor (TCDD Ankara Demirspor Stadyumu)

35.HAFTA: Kırşehir Belediyespor-Eskişehirspor (Ahi Stadyumu)

36.HAFTA: Karacabey Belediyespor-Kırşehir Belediyespor (Karacabey M.FehmiGerçeker Stadı)

37.HAFTA: Kırşehir Belediyespor-Şanlıurfaspor (Ahi Stadyumu)

38.HAFTA: Kırklarelispor-Kırşehir Belediyespor (Kırklareli Atatürk Stadyumu)

(HABER: SALİH GÜNER)