TFF 2. Lig statüsünü açıkladı. Kırşehir FK’nın 20 takımlı grupta mücadele edeceği Kırmızı Grup’ta son 4 sırayı alan takım 3. Lig’e düşecek.

2. Ligde, 39 takım mücadele edecek. Sezon 27 Ağustos 2022 tarihinde başlayacak ve normal sezon 29 Nisan 2023 tarihinde sona erecek.

Gruplarını şampiyon olarak tamamlayan 2 takım direkt olarak bir sonraki yıl 1. Lig'e yükselecek. Ayrıca her iki grupta da 2.,3.,4. ve 5. sırada bulunan takımlar lig sıralamalarına göre eşleşerek play-off oynayacak ve 1 takım daha üst lige yükselecek. Her iki grubun son 4 sırasındaki olmak üzere toplam 8 takım 3. Lig'e düşecek.

Geçtiğimiz günlerde genel kurulunu yaparak Kırşehir Belediyespor olan adını Kırşehir FK olarak değiştiren yeşil-beyazlı ekibimizin rakipleri şunlar:

1461 Trabzonspor FK, Adıyaman Futbol Kulübü A.Ş., Ankara Demirspor, Bucaspor 1928, Criptoswaps Zonguldak Kömürspor,  Diyarbekir Spor A.Ş., Etimesgut Belediyespor, Fethiyespor, GMG Kastamonuspor, İskenderunspor A.Ş., Karacabey Belediye Spor A.Ş., Kırşehir Belediye Spor, Kocaelispor, Pazarspor, Sarıyer, Serik Belediyespor, Silahtaroğlu Van Spor FK, Uşak Spor A.Ş. ve Weecoins Kırklarelispor.

Bu arada 17 Temmuz’da Kırşehir’de toplanarak lig hazırlıklarına Güneykent Tesisleri’nde Teknik Direktör Sinan Özdoğan yönetiminde başlayan Kırşehir FK çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor.

Yeşil-beyazlı ekibimiz ikinci etap çalışmalarını da 1-10 Ağustos’ta Kızılcahamam Patalya Otel’de yapacak ve ardından Kırşehir’e dönecek. Ahi Stadı’nda bir takımla özel maç yaptıktan sonra 27 Ağustos’ta başlayacak lig maçına kadar hazırlıklarını Güneykent Tesisleri’nde sürdürecek.  (HABER: CUMHUR ASLAN)