2021-2022 sezonu grup kurasının 12 Temmuz Pazartesi günü çekilecek.
Kırşehir Belediyespor’un mücadele edeceği TFF 2’nci Ligde geri sayım başladı. 4 Eylül’de start alacak lig için önce gruplar kurası çekilecek. Kuranın 12 Temmuz Pazartesi günü çekileceği TFF’nin resmi sayfasından yayınlandı.
2021-2022 sezonu TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig Grup Kura çekimlerinin tarihleri belli oldu. 
Buna göre; TFF 2. Lig Grup Kura Çekimi 12 Temmuz Pazartesi günü saat 13.00'te, TFF 3. Lig Grup Kura Çekimi ise aynı gün saat 15.00'te TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde yapılacak. 
Grup kura çekimlerine kulüp yetkilileri ile TFF temsilcileri katılacak. Kura çekimlerini TSYD üzerinden akredite olan basın mensupları takip edebilecek.
Geçen sezon Kırmızı Grup’ta yer alan Kırşehir Belediyespor bu sezon hangi grupta olacak, rakipleri kimler olacak merak konusu. Yeşil-beyazlı ekibimiz geçen sezon zorlu grupta Şampiyon olan Eyüpspor ve ikinci sıradaki Sakaryaspor’un ardından üçüncü sırada yer alarak play-offlara katılma hakkı kazanmıştı. 
Kırşehir Belediyespor, play-off çeyrek finalde Kırklarelispor’u eleyerek yarı finale lüakselmiş ve yarı finalde Sakaryaspor’a elenerek 1. Lig’in kapısından dönmüştü. 
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Ligde yeni sezonda, Kırşehir Belediyespor, Zonguldak Kömürspor, Ankara Demirspor, 24 Erzincanspor, Sarıyer, Afjet Afyonspor, Amed Sportif, Uşakspor, Çorum FK, Kahramanmaraşspor, Niğde Anadolu FK, İnegölspor, Şanlıurfaspor, Ergene Velimeşespor, Kırklarelispor, Vanspor, Bodrumspor, Etimesgut Belediyespor, Karacabey Belediyespor, Turgutluspor, Serik Belediyespor, Pendikspor, Pazarspor, Tarsus İdmanyurdu, Bayburt Özel İdare, Sivas Belediyespor, 1922 Konyaspor, Kastamonuspor, Hekimoğlu Trabzon, Erzincanspor, Sakaryaspor, Akhisarspor, Ankaraspor, Eskişehirspor, Diyarbekirspor, Nazilli Belediyespor, Somaspor, Dila Gıda Adıyamanspor, Bucaspor 1928, Isparta 32 Spor olmak üzere 39 takım mücadele edecek.
Bu takımlar kurayla 19 ve 20’şerli olmak üzere Beyaz ve Kırmızı grubu oluşturacak. 19 takımlı grupta her hafta bir takım maç yapmadan BAY geçecek. 
Geçen sezon Kırmızı grupta yer alan Kırşehir Belediyespor'un, yeni sezonda hangi grupta yer alıp, kimlerle rakip olacağı şimdiden merak konusu oldu.
3 TAKIM ÇIKACAK, 4 TAKIM DÜŞECEK
39 takımdan 3’ü sezon sonunda 1. Lige yükselecek. Her iki grubun birincisi, şampiyon unvanla direkt 1. Lige terfi edecek. 3’üncü takım ise, Play-Off grubunda belli olacak.
Gruplarda 2, 3, 4 ve 5’inci sırayı alan takımlar, Play-Off’ta 2-5, 3-4 şeklinde eşleşip çift maç eleme usulüne göre karşılaşacak. Grup birincisi iki takım, tek maç üzerinden oynanacak final maçının ardından 1. Lige yükselen 3’üncü takım olacak.
Gruplardan tenzil ise, gruplarda son 4 sırayı alan toplam 8 takımın 3. Lige düşmesiyle gerçekleştirilecek.
8 takımın bir alt lige düşmesi, 3. Ligden 6 takımın yükselmesi ve 1. Ligden 4 takımım düşmesiyle birlikte 2. Lig, 2022-2023 sezonunda 38 takımla oynanacak.
KIRŞEHİR BELEDİYESPOR’DA 
TRANSFER DEVAM EDİYOR!..
Öte yandan son 2 sezondur olduğu gibi bu yılda Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Futbol Ligi’nde mücadele edecek olan temsilcimiz Kırşehir Belediyespor, transfer çalışmaları doğrultusunda önceki gün 2 futbolcuyla resmi sözleşme imzaladı. Yeşil-beyazlı temsilcimiz Osmaniyespor’dan Sırat Yeşilördek ve Gümüşhanespor’dan Hasan Kaşıkara ile anlaştı. Sırat ve Hasan’ın imza töreninde Kırşehir Belediyespor Başkanı Mustafa Bulut ve 2’nci başkan Çağatay Han Torun katıldı.
Kırşehir Belediyespor’un yeni transferi Sırat Yeşilördek 1 Mart 1997 yılında Ankara’nın Altındağ İlçesi’nde dünyaya geldi. Futbola da doğduğu yer olan Altındağspor’da başlayan Sırat, 2 yıl Altındağ forması giydikten sonra bir diğer Başkent temsilcisi Kazanspor’a transfer oldu. 1 yıl Kazanspor’da top oynadıktan sonra kendisini 2 yıllığına Gebzespor’a bağlayan imzayı attı. Sırat Yeşilördek, daha sonra Sultanbeyli Belediyespor ve son olarak ta Osmaniyespor forması giydi. Sırat Yeşilördek 128 maçta 10 gol atma başarısı gösterdi.
Yeşil-beyazlı temsilcimizin yeni transferlerinden Hasan Kaşıkara 13 Şubat 1995 yılında Sivas’ta dünyaya geldi. Futbola 2012-2013 yılında İzmir’in Bucaspor takımında başlayan Hasan, 8 yıl Bucaspor formasını terlettikten sonra Aydınspor ve Ardından Payasspor’a transfer oldu. Hasan Kaşıkara son 3 sezondur Gümüşhanespor forması giyiyor. Başarılı futbolcunun kulüp kariyerine baktığımızda 173 maçta 40 gol atma başarısı gösterdi. (HABER: SALİH GÜNER)