Kırşehir Belediyespor Başkanı Mustafa Bulut, TFF’nin 1. Ligi 20 takıma çıkarma yönündeki kararını desteklediklerini açıkladı

TFF 1. LİG 20 TAKIM OLURSA, 2. LİG FİNALİSTLER ALINACAK

2. LİG, play-off yarı final maçında Pazartesi günü saat 20.00’de deplasmanda Sakaryaspor’la rövanş maçı oynayacak olan Kırşehir Belediyespor, bu maçın hazırlıklarını yoğun şekilde sürdürürken, bir süredir 2021-22 sezonunda 1.Lig’in 19 yerine 20 takımla oynanması konuşuluyor. 
1.Lig Kulüpler Birliği geçtiğimiz günlerde resmi bir yazıyla TFF’ye başvurmuş ve ligin 20 takımla oynanması talebinde bulunmuştu. Kulüpler Birliği geride kalan sezon ligi son üç sırada bitiren takımlar arasında oynanacak play-out maçları sonunda en üstteki takımın ligde kalması önerisi getirmişti.
DÜŞENLER GERİ ALINMAYACAK
TFF Başkanı Nihat Özdemir’in yakın çevresine, “1.Lig’in 20 takımla oynanma teklifini yönetimde değerlendireceğiz. Ancak hiçbir ligde düşmenin kaldırılmasına yönelik bir çalışmamız kesinlikle söz konusu değil. Düşenlerin geri alınması gibi bir durum olmayacak. Böyle bir beklenti olmasın” dediği öğrenildi.
FİNAL ÖNCESİ AÇIKLANACAK
Bu durumda eğer TFF yönetimi 1.Lig’in 20 takımla oynanması önerisini uygun bulursa, 2.Lig Play-Off finalistlerini doğrudan üst lige davet edecek. Bu şekilde 1.Lig 20 takım olacak. TFF yönetiminin konuyu kısa süreçte görüşüp 28 Mayıs Cuma günkü Play-Off finali öncesinde kararını ilan etmesi bekleniyor. 
Kırşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Mustafa Bulut, TFF’nin 1. Ligi 20 takıma çıkarma yönündeki kararını desteklediklerini açıkladı.
Konuyla ilgili olarak gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”e bir açıklama yapan Başkan Mustafa Bulut,  “Bir sezon şampiyonluk kovalayan, ancak bir maçta bu hayalini gerçekleştiremeyen takımlarımızın da bu Futbol Federasyonu’nun bu kararını destekleyecekleri inancındayım. 2. Lig’te gruplarını ilk sırada tamamlayan takımların şampiyon olarak direk, her grupta play-off oynayan 4 takımdan birisinin daha TFF 1. Ligi’ne yükseltilmesi yerinde bir karar olacaktır. Bizlerden ve tüm kulüplerden bu yönde bir görüş istenirse herkesin olumlu görüş bildireceğine inanıyoruz. Umarız TFF bu yönde bir karar alır ve hem TFF 1. Lig gelecek sezon 20 takımla oynanmış olur, hem de pandemiden dolayı zor günler yaşayan ve Play-off oynayan her iki gruptan birer takımla birlikte 2 kulübümüz daha 1. Lig’e sevinci yaşar” diye konuştu.  (HABER: SALİH GÜNER)