Lider de, takipçileri de kaybetti… 2. Lig, kırmızı Grup’ta 15. Hafta böyle geçti…

Temsilcimiz Kırşehir Belediyespor haftayı puansız kapattı!..

TÜRKİYE Futbol Federasyonu (TFF) 2.Lig'-de 15. hafta müsabakaları tamamlandı. Haftayı 1-0'lık Sivas Belediyespor yenilgisiyle kapatan Kırşehir Belediyespor 2 maçtır galibiyete hasret olurken, Piserro Kahramanmaraşspor konuk ettiği Bodrum Belediyesi Bodrumspor'a 1-2 mağlup olarak evindeki ilk yenilgisini alırken Grubun zirvesinde ise değişiklik olmadı.
Lider takipçisi Ankara Demirspor'a takılırken Tuzla ise Etimesgut'a takılması ile fırsatlar tepilirken, Kırşehir Belediyespor 10 kişi kalan rakibi Sivas Belediyespor’a 1-0 mağlup olarak altın değerinde üç puan kaybetti.
KIRŞEHİR BELEDİYESPOR-SİVAS BELEDİYESPOR: 0-1
Kırşehir Belediyespor kendi sahasında on kişi kalan rakibi Sivas Belediyespor'a 1-0 mağlup olarak Rakiplerinin de puan kaybettiği haftada zirve yarışında yara aldı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2.Lig Kırmızı Grup 15'inci hafta maçında Kırşehir Belediyespor, Pazar günü kendi sahasında ligde zor günler geçiren ve 4 maçtır puan yüzü dahi göremeyen Sivas Belediyespor ile karşı karşıya geldi.
Oldukça çekişmeli ve sağanak yağış altında oynanan maçı Kırşehir Belediyespor tek golle kaybederek şampiyonluk yolundaki rakiplerinin de puan kaybettiği haftada zirvede ağır bir yara aldı. Kendi saha ve seyircisi önünde Sivas Belediyespor'u ağırlayan Kırşehir Belediyespor da sakatlığı bulunan İsmail Düzgün kadroda yer almadı. Konuk takım Sivas Belediyespor’un 65.dakikada Gencay Erten'in Birol Parlak 'a kafa atmasıyla 10 kişi kaldı. Rakip takımın on kişi kalmasıyla 3’lü defansa dönen Kırşehir Belediyespor hücum oyuncularını sahaya sürmesine rağmen 84.daki-kada Ömer Faruk Emeç'in attığı gole engel ola-mayınca sahadan 1-0'lık skorla mağlup ayrıldı. Bu sonucun ardından 27 puanda kalan Kırşehir Belediyespor haftayı 4'üncü sırada tamamladı.
BAYBURT ÖZEL İDARE-EYÜPSPOR: 1-0
Bayburt Özel İdarespor Genç Osman'da mücadele ettiği Eyüpspor'u 1-0 mağlup etti. Kapalı ve soğuk bir havada iki gün aralıklı olarak yağan yağmur nedeniyle ıslak zeminde oynanan maça her iki takımda kontrollü ve ayağa pas yaparak başladı. Geçen hafta deplasmandan mağlup dönen ve golcüsü Tayyip Kanarya'dan yoksun çıktığı maça stresli başlayan Bayburt Özel İdarespor maçtan galip ayrılarak moral bulmak ve toparlanmak istiyordu. Eyüpspor ise alacağı galibiyetle ligin alt sıralarından kurtulup rahatlamak istiyordu. Ev sahibi sarı siyahlı ekibe rağmen maçın 90 dakikasında daha derli toplu oynayan bir takım görüntüsü sergilediler. Karşılıklı atakların yaşandığı maçın ilk yarısının 42. dakikasında Erol Yükseker'in kornerden gelen topu ağlara göndermesiyle Bayburt Özel İdarespor 1-0 öne geçti. Maçın ikinci yarısına daha iyi ve atak başlayan konut takım Eyüpspor oldu. Geliştirdiği ataklarla gol pozisyonu üretmeye çalışsa da son vuruşlarda başarı gösteremedi. Bayburt Özel İdarespor maçın sonlarına doğru yakaladığı gol pozisyonlarından yararlanamazken, Eyüpspor'un 90+2 dakikada topu direkten döndü ve beraberlik şansını değerlendiremedi. Maç Bayburt Özel İdarespor'un attığı tek golle sona erdi.
BİREVİM ELAZIĞSPOR-VAN SPOR: 3-1
TFF 2.Lig Kırmızı Grubun 15.Haftası'nda kendi saha ve seyircisi önünde play-off mücadelesi veren Vanspor'u konuk eden Bordo-Beyazlı Birevim Elazığspor 10 kişi kalan rakibini her iki yarıda bulduğu gollerle 3-1'lik skorla mağlup ederek taraftarına bayram havası yaşattı. Takımın başında toplam 5 maça çıkan Teknik Direktör Levent Eriş'le sadece 1 kez yenilen Bordo-Beyazlılar 2 galibiyet, 2 beraberlik alarak çıkışını sürdürdü. Gençlik Merkezi Sentetik Saha'da oynanan maçta 27. Dakikada suskun golcüsü Ömer Yıldız ile gol perdesini açan Elazığspor, 33. Dakika'da Sefa ve 78. Dakika'da Kadir Bekmezci'nin penaltıdan kaydettiği golle 3 puana uzandı. 54. Dakika'da aslen Elazığlı olan Yakup Demir'in ihraç edilmesiyle maçı 10 kişi tamamlayan Vanspor'un tek sayısını ise 44. Dakika'da Oktay Aydın serbest vuruştan kaydetti. Toplam 12 sarı kart ve 1 kırmızı kartın çıktığı maçta Elazığspor 8, Vanspor ise 4 sarı kart görürken, Ömer Yıldız, Kadir Bekmezci ve Cengizhan Akgün gösterdikleri müthiş performansla galibiyette büyük rol oynadılar. Van Maçına sınırda çıkan Kadir Bekmezci ve Kadir Taşoğlu gördükleri sarı kartlar sonucu Eyüpspor maçında cezalı duruma düştüler.
TUZLASPOR A.Ş.-ETİMESGUT BELEDİYESPOR: 1-1
Tuzlaspor ligde evinde karşılaştığı Etimesgut Belediyespor'la 1-1 berabere kalarak liderlik yolunda çok önemli 2 puan kaybetti. Maçın başından sonuna kadar rakibi Etimesgut Belediyespor karşısında etkili bir oyun ortaya koyan Tuzlasporlu futbolcular yakaladıkları fırsatları cömertçe harcadılar. Karşılaşmanın ilk yarısında rakibine oranla daha etkili bir futbol ortaya koyan Tuzla-spor, ilk 45 dakikada gol atmayı başaramadılar. İkinci yarıya da etkili bir oyunla başlayan Tuzla-spor, girdiği net pozisyonları gole çeviremedi. Tuzlaspor Teknik Direktörü oyuncu değişiklikle-riyle oyuna müdahale ederek, önce 62. Dakikada Sadık Baş'ın yerine Murat Yılmaz'ı daha sonra da 74. Dakikada Mehmet Özdıraz'ın yerine de Umut Sönmez'i aldı. Umut oyuna girer girmez gelişen atağında topla ilk buluşmasında topu filelere yol-layarak takımını 1-0 öne geçirdi. Maçın son daki-kalarında rakip Etimesgut Belediyespor kontra-taklarla gol ararken, maçın orta hakemi Tolga Güldibi maçın sonuna 5 dakikalık bir uzatma verdi. Maçta 5 dakikalık uzatma süresinin de bitmesiyle herkes artık son düdüğün çalmasını beklerken, dakikalar 90+6'yı gösterirken rakip Etimesgut Belediyespor'un gelişen kontratağında ceza sahasında topla buluşan Berat Tosun topu filelere yolladı ve skoru 1-1'e getirdi.
KASTAMONUSPOR-SAKARYASPOR: 0-1
GMG Kastamonuspor, geçen sezon avucunun içindeki şampiyonluğu, Gazi'de oynanan maçta çaldığı puanla kendisine kaybettiren Sakaryaspor'a bir kez daha takıldı. Yaşadığı krizden çıkma noktasına gelen ve üst sıralara doğru yol almaya başlayan rakibinin 9. dakikada attığı gole cevap veremeyen kırmızı-siyahlılar, sahadan 1-0'lık yenilgiyle ayrıldı. İç sahada arka arkaya ikinci yenilgisini alan GMG Kastamonuspor, ilk iki sıradaki takımların 2'şer puan kaybettiği haftada zirveyle arasındaki farkı kapatma fırsatını bir kez daha tepti. Bu yenilgiyle 25 puanda kalan kırmızı-siyahlılar, Play-Off potasındaki yerini, evinde oynadığı maçta Eyüp'ü tek golle de olsa geçmeyi başaran Bayburt'a kaptırdı.
BANDIRMASPOR-ANKARA DEMİR: 1-1
Bandırmaspor kendi evinde son dakika kabusu yaşadı. TFF 2.Lig Kırmızı Gurup 15. hafta müsabakasın da lider Bandırmaspor, takipçisi Ankara Demirspor'la yenişemedi. Yağışlı ve çok soğuk bir hava da şiddetli rüzgar altında oynanan müsabakada Bandırmaspor, kendi sahasında rakibi Ankara Demirspor'la 1-1- berabere kaldı. Karşılaşmanın ilk yarısı Batuhan Karadeniz'in 28.dk'da kaydettiği golle Bordo Beyazlıların 1-0 üstünlüğü ile sona erdi. Müsabakanın 2. yarısın da Bandırmaspor, skoru korumaya çalışırken rakip demirspor, aradığı golü uzatmalarda buldu. Bandırmaspor'da Abdullahın rakibine ceza sahası içinde yaptığı müdahaleye maçın hakemi Oğuz-han Uğurlu penaltı noktasını gösterdi, kazanılan penaltıyı Serdar gole çevirdi. Müsabaka bu sonuçla 1-1 biterken gurupta ki diğer rakibimiz Tuzlasporunda puan kaybetmesiyle Bandırmaspor yenilgisiz liderliğini sürdürdü.
15.HAFTANIN SONUÇLARI: Piserro Kahramanmaraşspor 1-2 Bodrum Belediyesi Bodrumspor, Bayburt Özel İdare Spor 1-0 Eyüpspor, Birevim Elazığspor 3-1 Van Spor Futbol Kulübü, Niğde Anadolu Fk 0-2 Uşak Spor A.Ş. , Tuzlaspor A.Ş. 1-1 Etimesgut Belediyespor, Gmg Kastamonuspor 0-1 Sakaryaspor A.Ş. , Kardemir Karabükspor 0-0 Ergene Velimeşe Spor, Bandırmaspor 1-1 Ankara Demirspor, Kırşehir Belediye Spor 0-1 Sivas Belediye Spor
16.Haftanın Programı: Sakaryaspor A.Ş. - Piserro Kahramanmaraşspor, Sivas Belediye Spor Bandırmaspor, Van Spor Futbol Kulübü - Tuzlaspor A.Ş. , Ankara Demirspor - Niğde Anadolu Fk, Ergene Velimeşe Spor - Bodrum Belediyesi Bodrumspor, Gmg Kastamonuspor - Bayburt Özel İdare Spor, Eyüpspor - Birevim Elazığspor, Etimesgut Belediyespor - Kırşehir Belediye Spor, Uşak Spor A.Ş.- Kardemir Karabükspor. (HABER: SALİH GÜNER)

Etimesgut’a hazırlanıyoruz

HAFTAYI kendi saha ve seyircisi önünde Sivas Belediyespor'a 1-0 yenilerek kapatan Kırşehir Belediyespor, ligin 16. haftasında deplasmanda Ankara ekiplerinden Etimesgut Belediyespor'la karşılaşacak.
Bu önemli maçın hazırlıklarını yoğun şekilde sürdüren Kırşehir Belediyespor'da tek hedef, Sivas Belediyespor karşısında kaybettiği puanları bu önemli maçtan telafi etmek.
Sivas Belediyespor karşısında galibiyeti hak eden bir oyun sergilediklerini, ancak havanın yağışlı olması, rakibin de savunmaya çekilmesi nedeniyle gol atamadıklarını ifade eden yeşil-beyazlı ekibimizin Teknik Direktörü Taner Öcal, “Bu maçtaki futbolumuzun karşılığı kesinlikle galibiyetti. Ama futbolda bu tür sonuçlar oluyor. Rakibin 10 kişi kalmasından sonra tek kale oynarken, bir kontratakta golü kalemizde gördük ve kaybettik. İnşallah Etimesgut Belediyespor'u yenerek çıkışımızı sürdürüp, ilk yarıyı en iyi yerde bitirmek istiyoruz” diye konuştu.
Artık ligde her takımın birbirini yenebilecek güce sahip olduğunun altını çizen Kırşehir Belediyespor Teknik Direktörü Taner Öcal, “Kırşehir Belediyespor ligde çok koşan rakibinden daha çok mücadele eden bir takım. Tabi ki bu takım henüz arzu ettiğimiz düzeyde değil. Biraz daha üzerine koyacak. Çünkü takımımızın bu kapasitesi var. Önümüzde ki haftalarda Kırşehir Belediyespor daha tempolu oyun oynayan bir takım olacak. Bunu sonucunda da daha iyi neticeler alacak. Sezona başlarken kendimize bazı hedefler koyduk. Öncelikli olarak bu hedeflere ulaşmanın mücadelesi içinde olacağız. Zaten bu hedeflerimizin üzerine çıktığımızda farklı hedeflere ulaşmak için gerekli çalışmaları yapacağız. Bizler burada var olduğumuz sürece Kırşehir Belediyespor'un bayrağını yere düşürmeyeceğiz. Elbirliği ile bu takımı ve kulübü arzulanan hedeflere taşıyacağımıza inanıyorum” dedi.