Mustafa Dalcı ile fikir ayrılığına düşen Kırşehir Belediyespor yönetimi yeni teknik direktör konusunda henüz biriyle resmi olarak anlaşılamazken, Kırşehirspor’un eski Teknik Direktörü olan Tarık Yurttaş ismin geçmesi sosyal medyada büyük yankı buldu.
Koronavirüs nedeniyle 2019-2020 futbol sezonu tamamlanamadan sona erdirilince takımın başında bulunan Mustafa Er kendi isteğiyle görevini bırakmıştı.
Geçtiğimiz hafta yapılan genel kurulda Mustafa Bulut’un başkanlığa seçilmesinin ardından Kırşehir Belediyespor kulübü transfer çalışmalarına teknik direktör tespiti ile başlarken, Mustafa Dalcı ile anlaşmaya varıldı, ancak transfer imza aşamasına gelmeden sona erdirildi.
TARIK YURTTAŞ KİMDİR?
Antrenörlük kariyerini futbolculuk kariyerini noktaladığı Kardemir Karabükspor'da altyapı antrenörlüğü yaparak başladı. Bu görevi 2006 senesine kadar dört sezon üstlendikten sonra Mersin İdman Yurdu'nda yardımcı antrenör olarak görev aldı.
Bu görevi bir sezon yaptıktan sonra Kırşehirspor ile aynı mevkii için anlaşmıştır. Burada teknik direktörün görevden alınması üzerine sezon sonuna kadar teknik direktörlük yaptı. Yeni sezon Kırşehirspor başka bir teknik direktörle sezona başlamasına rağmen Ekim 2008'de teknik direktörlük değişikliğine gidip gene Tarık Yurttaş'ı göreve getirtdi. Yurttaş iki sezon bu görevden kaldıktan sonra takımdan ayrıldı. Ancak Eylül 2010' da yeni teknik direktörün görevden ayrılması üzerine gene takımın başına getirilmişti.
2011 yılında kısa süre Uşak İl Özel İdaresi Spor ve Anadolu Üsküdar 1908 kulüplerinde teknik direktörlük görevlerinde bulundu. 2013 yılında Kardemir Karabükspor'da İdari menajerlik görevine getirilen Yurttaş, 22 Şubat 2015'te istifa eden teknik ekiple birlikte görevinden ayrıldı. Tecrübeli teknik adam son 3 sezondur da Batmanspor’u çalıştırıyor. (HABER: SALİH GÜNER)