Kırşehirspor Taraftarları, maçlarda localara kontrollü izin verilebileceğini belirterek, “Kırşehir’in tarihi stadyumu olan Ahi’de maalesef loca yok. Örneğin 10 binlik stada kotalı, 4-5 koltuk aralıklı, maksimum 2 bin taraftar alınabilir" diyerek Türkiye Futbol Federasyonuna istekte bulunuldu.
Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'ndan yapılan o açıklamada; “TFF Sağlık Kurulu'nun protokolü ile belirlenen tüm sağlık tedbirleri uygulanmak şartıyla, lig ve kupa müsabakalarında locaların yüzde 50 kapasitesi kadar seyirci alınmasına karar vermiştir. Süper Lig, TFF 1. Lig, Misli.com 2. ve 3. Lig ile Ziraat Türkiye Kupası müsabakalarını kapsayan uygulama, 17 Ekim 2020 tarihinden itibaren başlayacaktır. Uygulamanın detayları ayrıca ilan edilecektir. Kamuoyunun bilgilerine saygıyla duyurulur" denildi.
AHİ DE LOCA YOK NASIL OLACAK
Kırşehir’in en eski yapılarına sahip olan Ahi Stadyumunda locaların olmaması taraftarı düşündürüyor. 50 yıllık tarihi stadyumun kapasitesi 10 bin kişilik. Fakat bu 10 bin kişilik stadyumun içinde henüz loca diye bir şey yok. Federasyondan gelecek detaylı açıklama sonrası Kırşehir Belediyespor Kulübü'nden de bilgilendirme yayınlanacak.
TARAFTAR ÖZLEM ÇEKİYOR  
Federasyonun bu kararıyla  takımını; yağmurda çamurda, karda kışta, deplasmanda yıllardır takip eden cefakar taraftar, şimdilik yine tribünlere giremeyecek. Gelişmelere baktığımız zaman. Önce TFF, "tribünler, yüzde 30 oranında taraftarlara açılacak" diye açıklama yaptı. 
Sağlık Bakanlığı izin vermeyince, TFF, bu kararı iptal etti! Sonra, geçen hafta statların; seyircilere yüzde 10 kapasiteyle açılacağı haberleri çıktı medyada. Ancak, TFF, sadece "locaların yüzde 50'sini" açtı! Tribünlere henüz izin çıkmadı! 
Kırşehirsporlu taraftarlar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "En baştan beri önce sağlık diyoruz. Ancak korona ile mücadele ederken, kurallara sıkı sıkı uymak şartıyla iş ve sosyal yaşamın da devam etmesi gerekliliği ortada. Maçların seyircisiz tadı olmuyor, milyonlarca futbolsever haftanın yorgunluğunu, stresini tribünlerde atıyor. Bu çerçevede en azından localara kontrollü izin verilebilir, örneğin 10 binlik stada kotalı, 4-5 koltuk aralıklı, maksimum 2 bin taraftar alınabilir diye düşünüyoruz. Biz taraftarlar olarak her zaman Sağlık Bakanlığının talimatlarına her zaman uymaya çalışıyoruz. Çünkü bir spor müsabakasından elde edilen başarılar gelir geçer. Bizler alınacak başarılar ve kupalardan önce insan sağlığını düşünüyoruz. Ama gereçten futbolu çok ama çok özledik. İnşallah bu hastalık tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de sona erer ve bizlerde gönül rahatlığı ile tuttuğumuz takımımızı tribünden izleriz" diye konuştular. (HABER: SALİH GÜNER)