Kırşehir Belediyespor Kadınlar Hentbol Takımı Alanya’da 4 gün süren play-off maçlarını üzgün tamamladı

SÜPER LİGİN KAPISINDAN DÖNDÜK!

Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Kadınlar 1’inci Lig B grubunu 3’üncü sırada bitiren ve adını Alanya gruplarına yazdıran temsilcimiz Kırşehir Belediyespor, 2 galibiyet, 2 mağlubiyet alarak turnuvayı 4’üncü sırada tamamlayarak Süper Lig’in kapısından döndü.

Alanya Atatürk Spor Salonu’nda oynanan ilk maçta A grubunun güçlü ekiplerinden olan ve grubunu 2’nci olarak tamamlayan Adana ekibi Adasokağı ile karşı karşıya geldi. Mücadelenin ilk yarısını 10-8 önde tamamlayan yeşil-beyazlı temsilcimiz maçtan da 20-21’lik skorla galip ayrılarak turnuvaya galibiyetle başladı. Adasokağı maçında en skorer isim 7 golle Kübra Tümer oldu.

Turnuvaya galibiyetle başlamanın vermiş olduğu moralle 2’nci gününde grubun güçlü ekiplerinden Mersin Büyükşehir Belediyespor’la karşı karşıya geldi. İlk yarıda tutuk bir oyun sergileyen Bozkırın Sultanları soyunma odasına 14-22 geride girerken, ikinci yarıdaki etkili oyunu galibiyete yetmedi ve maçtan 36-35 mağlup ayrıldı. Bu maçta da Kırşehir adına en skorer isim 10 golle Berivan Kuş oldu.

Alanya’da düzenlenen turnuvanın 3’üncü gününde rakip ise Elazığ Sosyal Yardımlaşma Spor Kulübü oldu. Maça etkili başlayan yeşil-beyazlı temsilcimiz devreyi 17-13 önde tamamlarken, maçı da 38-27 kazandı ve 2’nci galibiyetini alıp Süper Lig yolunda bir engeli daha geçti. Bu maçın en skorer ismi ise attığı 10’ar golle Berivan Kuş ve Gizem Yapıcı oldu.

Ve şampiyonanın son maçında Sivas Belediyespor’du rakip. Kırşehir Belediyespor’un bu maçta alacağı her türlü galibiyet seneye süper ligde mücadele etmesini sağlayacaktı. Bu önemli ve tarihi maçın ilk yarısını 19-10 geride tamamlayan Kırşehir Belediyespor, maçı da 41-30 mağlup olarak tamamladı ve turnuvada topladığı 4, ligde de 1 puanla gelerek 5 puanla 4’üncü sırada tamamladı. Sivas maçında Kırşehir adına en skor isim 7 golle Saliha Hatun Çelik oldu.

SÜPER LİGE ÇIKAN TAKIMLAR BELLİ OLDU

2021-2022 Hentbol Sezonu Kadınlar 1. Ligi'nde sekiz takımın mücadele ettiği Final Grubu maçları sonunda önümüzdeki sezon Kadınlar Süper Ligi'nde mücadele edecek üç takım belli oldu.

Alanya Atatürk Spor Salonu'nda oynanan son maçların ardından, Mersin Büyükşehir Belediyesi birinci sırada, Sivas Belediyesi ikinci ve Beta Transformatör Adasokağı ise üçüncü sırada grubu tamamlayarak bir üst lige çıkma başarısı gösterdi.

Final Grubu maçları sonrası düzenlenen törende takımlara kupa ve madalyalarını Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç ile THF Başkanvekili Kenan Gökmen verdi.

Kırşehir Belediyespor Kadınlar Hentbol Takımının Süper Lig’in kapısından dönemisinin ardından bir açıklama yapan Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, “Sporda Kadın Hentbol Takımımızla toplumumuza iyi bir mesaj da verdik. Sıfır bütçe ile Kadın Hentbol Takımımız da çok iyi bir sezon geçirdi. Play-off maçlarında Süper Lig’in kapısından dönmüş olsalar da kendilerini buradan bir kez daha tebrik ediyorum.” (HABER: SALİH GÜNER)