Yıllardır futbolun içinde olan ve Ahi Televizyonundaki ‘Santra Santra’ programının hem sunuculuğunu hem de spor yorumculuğunu yapan Yasin Ata, TFF 2.Ligi’nde mücadele eden temsilcimiz Kırşehir Belediyespor’un bu sezon mücadele edeceği Kırmızı Grup’ta şampiyon olup 1. Lig’e yükselebileceğine inandığını açıkladı.
TFF tarafından grupların belirlenmesinin ardından geçen sezon olduğu gibi bu sezon da Kırmızı Grup’ta yer alan Kırşehir Belediyespor’un kura çekimi sonrasında bir değerlendirmede bulunan Spor Yorumcusu Yasin Ata Kırşehir Belediyespor’a geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu sezonda iyi bir gruba düştüğünü geçen sene yapılan hatalardan ders çıkarılması halinde bu gruptan şampiyon olabileceğine inandığını ifade etti.
Kırşehir Belediyespor’a kolay bir grup olarak gördüğü 20 takımlı Kırmızı Grup’ta yer alacağına inandığını belirten Yasin Ata, gazetemize yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:
“Türkiye Futbol Federasyonu 2.Ligi’nde grup kuraları belli oldu. Kırmızı ve Beyaz grup olmak üzere toplam 39 takımın mücadele edeceği gruplar Perşembe günü belli oldu. Beyaz Grupta 19, Kırşehir Belediyespor’un mücadele edeceği Kırmızı grupta ise 20 takımdan oluştu. Ateş ve ölüm grubu olarak adlandırılan Beyaz Grupta; Kocaelispor, Manisa Büyükşehir Belediyespor, Uşakspor, Hekimoğlu Trabzon, Ankara Demirspor, Çorumspor, Afyonspor, Sarıyer, Sancaktepe gibi bir çok bütçeli takım şampiyonluk potası içinde yer alacağını düşünüyorum. Beyaz grupta ise sürprizi İnegölspor’un yapacağını düşünüyorum. Kırmızı Grupta Kırşehir Belediyespor’un mücadele edecek rakipleri Beyaz gruba göre daha düşük bütçeli takımlardan oluşuyor. Kırmızı Grupta şampiyonluğa Kırşehir Belediyespor, Eyüpspor ve Sakaryaspor oynar, sürprizi Vanspor ile Tarsus İdman Yurdu yapar. Kırşehir Belediyespor yönetimi ve teknik heyet transferde hata yapmazsa takım bu sene bu guruptan çıkar. Geçen sene de buna benzer bir tablo ortaya çıkmıştı. Fakat yönetimin taraftara ve basına olan davranışları yüzünde şehri havaya sokacak plan ve proje içerisinde yer almadıkları için maalesef şampiyonluğu kaçırdık. İnşallah bu sene yeniden yapılandırmaya giden yönetimimiz doğru hamlelerle şehrin dinamiklerini bir araya getirerek hedef yükseltirler. Ben şahsım adına bu sene Kırşehir Belediyespor için güzel bir yıl olacağına inanıyorum. Yeşil-beyazlı taraftarlarımız da yeni sezonda takıma olan desteklerini devam ettirip, basın mensupları olarak ta bizler itici güç olursak özlediğimiz başarıyı elde ederiz.” (HABER: SALİH GÜNER)