Haziran ayı boyunca sokağa çıkma sınırlamaları hafta içi ve Cumartesi günü akşam 22.00 ile sabah 5 saatleri arasında uygulanmaya devam edilmesi kararlaştırılırken, Kırşehir’deki spor salonları da faaliyetlerine yeniden başladı. 
Şehrimiz Nasuhdede Mahallesi’nde faaliyet gösteren Eflatun Bayın ve Çocuk Spor salonu İşletmecisi Dilek Eflatun Yılmaz, pandemi dolayısıyla kapattıkları salonu 1 Haziran tarihi itibariyle yeniden açtıklarını belirterek, kadın ve çocukları sağlıklı yaşam için spor yapmaya davet etti. 
Dilek Eflatun Yılmaz, “Malum pandemi dolayısıyla pek çok umuma açık yerler kapatıldı. Biz de alınan kararla faaliyetlerimize ara vermek zorunda kalmıştı. Şimdi her türlü temizliğimizi ve dezenfektemizi yaparak, sağlıklı bir spor için gerekli tedbirleri alarak yeniden faaliyetimize başladık. Bilindiği üzere spor denilince genel olarak erkeklerin spor salonu kullanımları akla geliyor. Şimdilerde çok fazla olmamakla birlikte karma spor salonları var. Biz Kırşehir’de anne ve çocuklarının birlikte spor aktivitesi yapabileceği bir spor salonu konsepti oluşturarak kadınların çocukları ile spor yapabilmelerinin önünü açtık. Spor, yalnızca kilo vermek ya da kilo almak değil, bedenimizle birlikte beynimizin ve ruhumuzun sağlığı içinde çok önemli bir aktivitedir” diye konuştu.
Spor salonları Pazar hariç 07.00-21.00 saatleri arasında faaliyet gösterecek. 
Temmuz ayında, bu kısıtlama süreleri ve günleri, vaka ve vefat sayılarındaki değişime, aşılamada kat edilen mesafeye göre yeniden belirlenecek.
Restoran, lokanta, kafeterya, pastane gibi yeme-içme yerleri sabah 7 ile akşam 21 saatleri arasında belirlenen kurallara göre masaya servis yapabilecek, saat 24’e kadar da paket servisini sürdürebilecek. Bu mekânlarda, sokağa çıkma kısıtlaması olan Pazar günü ise sadece paket servis hizmeti verilmeye devam edilecek.
Yaklaşık 1,5 aydır faaliyetlerine ara vermiş olan kahvehane, kafe, çay bahçesi, halı saha, spor salonu, lunapark gibi işletmeler, belirlenen kurallar çerçevesinde, Pazar günü hariç sabah 7 ile akşam 21 saatleri arasında, yarından itibaren çalışabilecek.
Diğer işyerlerinin, Pazar günü haricinde, belirlenen saatlerde ve belirlenen şartlarda faaliyetlerini yürütebilmeleriyle ilgili uygulama sürecek. (HABER : SALİH GÜNER)