Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından bu yaz birçok sportif etkinlik ve aktivitenin düzenlendiği Yaz Spor Okulları sona erdi.

2022-2023 Eğitim-Öğretim yılının başlamasının ardından yaz tatili sezonunda Kırşehirli öğrencilerin yaklaşık 3 ay boyunca farklı branşlarda birçok spor yapma fırsatı bulduğu Yaz Spor Okulları' sezonu kapattı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı öncülüğünde başlatılan Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün yürüttüğü Yaz Spor Okulları projesine yaklaşık 2 aylık yaz tatili diliminde Kırşehirli gençler büyük ilgi gösterdi. Kırşehirli çocukların ve gençlerin yaz aylarında öğrenerek ve eğlenerek güzel vakit geçirmeleri amacı ile Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından açılan yaz okulunda çalışmalar sona erdi.

Yaz tatilinde 3 ay süresince yaz spor okulları çatısı altında bir araya gelen binlerce genç; futbol, basketbol, hentbol, voleybol, tenis, masa tenisi, güreş, okçuluk, kick boks, badminton, boks, taekwondo, satranç ve yüzme gibi branşlarda eğitim aldı.

Gençlerin ve çocukların kötü alışkanlıklardan uzak bir şekilde yaz aylarını verimli geçirmeleri hedefi ile açılan yaz spor okulunda Kırşehirli öğrenciler arkadaşlık ve dostluk çerçevesinde spor dolu bir yaz geçirdi.        

Çocuklarının tatil döneminde arkadaşlık ve dostluk bağlarını güçlendirdiği yaz spor okulundan Kırşehirli aileler de memnuniyet duydu.

Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Numan Nafiz Şahin, 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılının 'Yaz Spor Okullarının' sezonu kapattığını açıkladı.

İl Müdürü Şahin, yaz spor okullarının sezonu kapattığını ancak yaz spor okullarında başarılı olan sporcuların yıl boyu İl Spor Okulları'nda spor yapmaya devam edeceğini duyurdu.

Kırşehirli ailelerin yaz spor okullarına ilgi ile yaklaştıklarını belirten Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Numan Nafiz Şahin, "Değerli velilerimize, çocuklarını bizlere emanet ederek, gelişimlerine katkısı olan yaz okulumuza gönderdikleri için bir kez daha teşekkür ederim" dedi.

Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün düzenlediği faaliyetlerin kış boyu devam edeceğini aktaran Aslan, İl Spor Merkezi'ne alınacak birçok sporcunun Yaz Spor Okulları'ndan seçileceğini ifade etti.

Spor İl Müdürü Şahin, Temmuz'un ilk haftasında start alan yaz spor okullarında çalışmaların sona erdiğini hatırlatarak, "Okulların açılmasıyla birlikte belirlediğimiz çocuklar, İl Spor Merkezi'ne devam ederek yıl boyu çalışacaklar. Çocuklarımızla ve onların eğitimlerinde katkısı, emeği olan antrenörlerimize teşekkür ederim. Kırşehir'de 11 bin çocuğumuz, Yaz Spor Okulları'na devam ederek sporla tanıştı. 2 ay süren ve ücretsiz olan yaz spor okulumuzda bir sezonu daha geride bıraktık. Yaz dönemini en iyi ve en yararlı şekilde değerlendirdikleri Yaz Spor Okulumuzda, geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımız bir yandan paylaşmayı öğrenirken bir yandan da yeni arkadaşlıklar edinerek buradan ayrılıyor."

YAZ SPOR OKULLARI'NDA BİRÇOK BRANŞ

"Kırşehir merkez ve ilçelerde Yaz Spor Okulları'na 13 bin civarında öğrenci devam etti" diyen Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Numan Nafiz Şahin, sözlerine şöyle devam etti:

"Atletizm, basketbol, boks, badminton, jimnastik, güreş, hentbol, tenis, masa tenisi, voleybol, okçuluk, satranç, judo, taekwon-do, bilardo, bedensel engelliler, işitme engelliler,özel sporcular, halk oyunları, futbol, bocce bowling dart, muay thai, wushu, karate ve kick boks branşlarında açılan kurslarımız başarıyla tamamlandı." (HABER: İLKNUR ÖNCÜ)