Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Numan Nafiz Şahin:

“SPOR, ÇOCUKLARIMIZI KÖTÜ 
ALIŞKANLIKLARDAN UZAK TUTAR”

Kırşehir’de yaz aylarında her yıl çeşitli branşlarda çalışmaları devam eden ancak bu yıl Covid-19 salgını nedeniyle çalışmaları geç başlayan Yaz Futbol Okulları Antrenör Tamer Özkara nezaretinde başladı.
Antrenör Tamer Özkara, “Bu yıl hesapta olmayan Covid-19 nedeniyle yaz futbol okulu çalışmalarına gecikmeli olarak başladı. Buradaki en büyük temennimiz çocuklarımıza burada virüs salgınındaki önlemlerle birlikte onları ideali olan futbolda iyi birer bireyler olarak çocuklarımızı en iyi şekilde futbola kendilerini sevdirmek için çalışmaları sürdürüyoruz.” dedi.
“FUTBOLUN İNCELİKLERİNİ ÖĞRENECEKLER”
2’nolu Futbol Sahasından Antrenör Tamer Özkara nezaretinde gerçekleştirilen futbol çalışmaları yoğun ilgi eşliğinde devam ediyor. Futbola merakı olan genç öğrencilerin futbol kursuna yoğun ilgi gösterdiğini belirten Özkara, öğrenciler kendilerini daha iyi ve bilinçli bir şekilde geliştirmek ve ileri ki zamanlarda Kırşehir’de yer alan futbol kulüplerinde daha rahat oynamak için bizlerle birlikte çalışmalarına devam ediyorlar.
Çalışmalarımız Ahi Stadyumunun yanında bulunan 2’nolu Futbol Sahasında pazartesi, çarşamba ve Cuma günleri saat 09.30 ile 10.40 arası. Salı ve Perşembe günleri 17.00-18.15 ile 18.30-19.30 arasında gerçekleşmektedir. Yaş kategorilerine göre şuan ki sayılarımız ise, 8-9 yaş arası 35, 9-10 yaş arası 22, 10-11 yaş arası 30 olup, gelen öğrencilerimiz ile birlikte toplam 150 öğrencimiz bulunmaktadır” dedi.
“SPOR, ÇOCUKLARIMIZI KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN UZAK TUTAR”
Öğrenci velilerinin, devam eden yaz spor okullarına çocuklarını mutlaka göndermeleri gerektiğini belirten Spor İl Müdürü Numan Nafiz Şahin "Çocuklarımızı ve gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için spora yönlendirmeliyiz. Spor yapan çocuklarımız kötü davranışlardan uzak durur ve iyiye, güzele yönelir. Ayrıca çocuklarımız spor yaparak hem fiziksel gelişimlerine katkı sağlayacaklar hem de ahlaki yönden hocalarının vereceği eğitimlerle kendilerini yetiştirme imkânına kavuşacaklardır” diye konuştu.
Geçtiğimiz sezon başlattıkları Yaz Futbol Okulu çalışmalarının faydasını gördüklerini belirten İl Müdürü Numan Nafiz Şahin, "Yaz Spor Okulu çalışmalarımızı bu yaz da ihmal etmedik. Kulüplerimize yeni yetenekler kazandırmak için çalışıyoruz. Yaz Futbol Okulu çalışmalarımız Eylül ayına kadar devam edecek. Sporcularımızın sosyal ve kültürel faaliyetlerinden yoksun kalmamasını istiyoruz. Minik sporcularımızın gelişimleri spor sayesinde daha çok hızlanıyor. Hedefleri de bu sayede büyüyor. Hayata bakış açıları değişiyor. Ekip çalışmasını öğreniyor. Ailelerden çocuklarını yaz spor okullarına yönlendirmelerini tavsiye ediyorum” dedi.
DİĞER YAZ SPOR OKULLARIİLE DE KAYNAŞIYORLAR
Yaz Futbol Okulu’nda başarılı olan sporcuları altyapıya kazandıracaklarını belirten Antrenör Tamer Özkara, “Amacımız önce bir birey sonra da başarılı bir sporcu yetiştirmek. Geleceğin yıldız adaylarını yetiştiriyoruz. Önümüzdeki sezon altyapı kategorilerimizi de genişleteceğiz. Altyapımızı da hedeflerimizi de büyüteceğiz. Çalışmalarımıza diğer yaz futbol okulları ile kaynaşarak ve onlarla hazırlık maçları yaparak, neşeli bir şekilde devam ediyoruz. Bireysel çalışmalarımızla da çocukların gelişimini yakından takip ediyoruz. Eksik gördüğümüz yerlerde mücadele ederek, yapması gerekenleri de öğretiyoruz” dedi. (HABER: SALİH GÜNER)