Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Spor Bilimleri Fakültesi’ne özel yetenek sınavıyla öğrenci alınacak.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ersan Kara’nın verdiği bilgiye göre,  Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi Bölümü’ne milli sporculardan 2 kadın, 4 erkek, 15’i kadın 25’i erkek olmak üzere 46,  Antrenörlük Eğitimi Bölümü engellilerden 2 kadın, 3 erkek, milli sporculardan 3 kadın, 5 erkek 20 kadın ve 30’ erkek 63, Spor Yöneticiliği Bölümü 2 kadın engelli, 3 erkek engelli, milli sporculardan 3 kadın 5 erkek, 20 kadın, 30 erkek olmak üzere toplam 63 öğrenci alınacak.

Dün başlayan kayıtlar 7 Ağustos tarihine kadar devam edecek. Sınavlar 16-19 Ağustos 2022 tarihleri arasında Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Spor Bilimleri Fakültesi Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek. Adaylar 16 Ağustos 2022 Salı gününden itibaren randevu saatlerine göre koordinasyon sınavına girecek.

Sınavlar öncesi bir açıklama yapan Dekan Prof. Dr. Ersan Kara, “Değerli adaylar, İç Anadolu Bölgesinin şirin kentlerinden biri olan Kırşehir İlimizin gözdesi Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nin öğrencisi olmak için yapacağınız başvurular bizleri sevindirecek ve onurlandıracaktır. Çocukların, gençlerin ve yetişkinlerin, kısacası toplumun tüm kesimlerinin beden ve ruh sağlığını korumak, geliştirmek ve ülkemizi ulusal ve uluslararası arenada temsil edecek sporcular yetiştirmek temel hedefimiz olacaktır. Bu hedefe ulaşmada etkin bir şekilde görev alacak olan öğrencilerimizin nitelikli ve donanımlı olarak yetişmeleri için gerekli özen gösterilecektir. Spor Bilimleri Fakültesi 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınavı Kılavuzu, seçtiğiniz bölümlere yönelik olarak sizlere, en hassas ve objektif değerlendirmeyi yapmak üzere ayrıntılı bir şekilde hazırlanmıştır. Sınav sürecinde herhangi bir sorunla karşılaşmamak için Özel Yetenek Sınavı Kılavuz’unu dikkatli bir şekilde okumanızı, anlamanızı ve incelemenizi öneririz. Sınavda, insan etkisine imkân vermeyen, elektronik sistemlerle ölçülen, zaman ve sayısal değerlere dayalı değerlendirme sistemi kullanılacaktır. Kişisel değerlendirme hatalarını tümüyle ortadan kaldıracak, hak edene hakkının verileceği şeffaf bir sınavdan geçeceğinizden hiçbir kuşkunuz olmasın. Çevrenizde oluşabilecek ve sizi olumsuz etkileyecek söylemlere itibar etmeyiniz. Sizleri istismar edecek kişi ve gruplara fırsat vermeyiniz. Olumsuz türden söylenti ve eylemlerin, sizlerin sadece moralini bozmak ve başarınızı etkilemekten ileri gidemeyeceğini bilmenizde yarar görüyoruz. Amacımız, sizleri sınavda ortaya koyabildiğiniz başarılarınıza göre en hassas şekilde değerlendirmek ve en yüksek dereceden en düşük dereceye kadar sıralamak ve kontenjanlarımızın elverdiği kadar adayı üniversitemizin öğrencisi yapmaktır. Özel Yetenek Sınavımıza katılan tüm adaylarımızın sınav süresince herhangi bir problem yaşamamaları ve sınavda üstün bir başarı sergilemeleri temennisi ile sınav süresince görevlilere karşı göstereceğiniz anlayış ve çevreye olan duyarlılığınız için sizlere şimdiden teşekkür eder ve başarılar dilerim.” (HABER: CUMHUR ASLAN)