Belediye Başkan Yardımcısı Osman Uçar, Hentbol takımı hakkında açıklamalarda bulundu…

“Şehrimizi, sporda da marka yapmak istiyoruz”

Kırşehir Belediye Başkan Yardımcısı Osman Uçar, Hentbol takımının son durumu hakkında bilgiler verirken, gençleri her fırsatta spor yapmaya davet etti. 
Uçar yaptığı açıklamada Kırşehir belediyesi olarak gençleri spora yönlendirmek ve onların sağlıklı birer birey olmalarını sağlamak için tüm imkanları seferler ettiklerini açıkladı.  
1’inci Ligde mücadele eden Kadın Hentbol takımımız deplasmanda karşılaştığı Maltepespor’u 34-27’lik skorla mağlup ederek 2’de yapmasının mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Yardımcısı Osman Uçar, Kırşehir Belediyespor futbol takımının da geçen sezon olduğu gibi bu sezonda TFFG 2. Lig’te başarıyla Kırşehir’i temsil ettiğine dikkat çekti.
Başkan Yardımcısı Osman Uçar, yaptığı açıklamada şunları ifade etti:
“Hentbol takımı olarak lige harika bir başlangıç yaparak yolumuza emin adımlarla devam ediyoruz. 2’de 2 yaparak mütevazi bir başlangıç yaptık. Zafer bizim için önemli değil, önemli olan Kırşehirli sporseverlerin takdirini kazanmış ve gönüllerin takımı olmak isteyen bir ekiple birlikte mücadelemizi sürdürüyor, mütevazi bir şekilde yolumuza devam ediyoruz. Göktürk galibiyetinin vermiş olduğu moralle hafta sonu deplasmanda karşılaştığımız Maltepespor’u da güzel ve etkili bir oyunla mağlup etmeyi başardık ve 2’de 2 yaptık. Antalya’da bulunan hemşerilerimiz maça geldi ve bizimle birlikte maçı seyretti. Antalya’da bulunan hemşerilerimiz bizlere sizler çok iyi bir takımsınız ve çok iyi bir kadronuz var, iyi bir yönetimle çok iyi yerleri hak ediyorsunuz dediler. İyi bir ekibe ve iyi bir kadroya sahip olduğumuzu biliyor ve buna göre ayaklarımızı sağlam adımlarla atmaya çalışıyoruz. Bizler gönüllerin takımı olmayı istiyoruz. Tabiki bu mutluluğumuzun yanında bizleri üzen noktalarda oldu. Takımımızın kaptanı ve bu ligin tecrübeli kalecilerinden olan Harika, Pazartesi günü yapılan akşam idmanında sakatlık geçirdi. Tabi ki her maçın kendine ayrı zorluk derecesi olacak fakat bizler hiçbir rakibimizi gözümüzde küçük görmeyeceğiz, kendimizden de üstün görmeyeceğiz. Sahaya çıkıp gereken mücadelemizi vereceğiz. Yeneriz, yeniliriz sporun içinde bunlar olacak. Bizler yenildiğinde de mücadelesiyle sporseverlerin alkışlarla soyunma odasına uğurlayacağı bir takım olmaya çalışıyoruz.
Eğitimde marka olan Şehri, sporda da marka haline getirmeye çalıştıklarını belirten Kırşehir Belediye Başkan Yardımcısı Osman Uçar, “Kırşehir gerçekten eğitime önem veren ve her yıl 81 ilde dereceyle öğrencileri çıkaran bir il oldu ve olmaya ada devam ediyor. Bizler idareciler olarak eğitime önem verilen ozanlar diyarı şirin Kırşehir’in spora da da söz sahibi olmasını istiyoruz. Yıllardır Kırşehirli öğrenciler önce oluk, sonra dershane daha sonrada özel kurslara devam ediyor. Bu durumdan dolayı da Kırşehirli çocuklar zorlanıyorlar. Ama burada benim ve eğitim camiasının dikkat ettiği hususlardan bir tanesinde spor yapmayan çocuklar üniversiteye gittiğinde sosyalleşme adına hiçbir şey yapmıyorlar. Aslında büyün beden eğitimi öğretmenler ve psikologlar şunu çok iyi biliyorlar, haftada 2 saat boyunca spor yapan çocukların eğitimleri daha verimli geçiyor. Vücut ve beyin gelişimi açısından hangi branşta olursa olsun herhangi bir spor dalında spor yapması gerektiğini düşünüyorum. Bizlerde hentbol takımını kurarken çocuklara şunu söyledik, bütün çocuklar spor yapmasın, hentbol olur, futbol olur, yürüyüş olur, ama biz hentbolla başladık daha sonraki yıllarda bireysel ve farklı takım sporlarıyla devam ettirmeyi düşünüyoruz. Burada biz olalım veya olmayalım, buradaki tek amacımız gençlerin eğitimin yanında sportif faaliyetlerini devam ettirmesi ve spor yapmayan çocuklara bir amaç yüklemek. İnşallah Kırşehir gençliğini daha fazla spora çeker ve onların sosyal aktivitelerinin gelişimine katıklıda bulunuruz” açıklamasında bulundu. (Haber: Salih GÜNER)