Kırşehir Belediyespor Teknik Direktörü Gürses Kılıç, 1922 Konyaspor maçını değerlendirdi:
“SAVUNMA KİLİDİNİ AÇMAKTA ZORLANDIK”

Kırşehir Belediyespor Teknik Direktörü Gürses Kılıç ve Kırşehir Belediyespor Basın Sözcüsü Battal Çelik, Kırşehir Basın mensuplarıyla bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirdi.  
1922 Konyaspor’un genç ve güçlü bir kadroya sahip olduğunu, 10 kişinin bir savunma yaptığını ifade eden Kırşehir Belediyespor Teknik Direktörü Gürses Kılıç, “Geç te olsa golü bulup; üç puan aldığımız için mutluyuz” dedi.
Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde Kırşehir Belediyespor Basın Sözcüsü Battal Çelik ile birlikte basın mensuplarının karşısına çıkan yeşil-beyazlı ekibimizin Teknik Direktörü Gürses Kılıç, 1922 Konyaspor maçını değerlendirip, beklentilerini anlattı.
Gürses Kılıç, şunları ifade etti:
"Öncelikle bugüne kadar yaşadığımız süreci anlatmak istiyorum. Bizler Kırşehirspor'da göreve başladığımız günden itibaren büyük bir özveriyle yönetim ile birlikte ve futbolcu kardeşlerimizle birlikte güzel bir çalışma içerisindeyiz. Karşımıza birçok engel çıkmasına rağmen elimizden gelenin en üst seviyesiyle şehre ve kulübe hizmet etmeye çalışıyoruz. Tabii başladığımız günlerde de transferin çok gecikmesi geç toplanmamız gibi sıkıntılarımız vardı. O zamanda bahsetmiştik. İlk üç hafta sıkıntı yaşayabiliriz diye. Çünkü gerçekten çok geç katılım oldu. Başlangıçta 10-12 kişiyle antrenmanlar yaptık. Sonra toparlandıktan sonra mevcut şartlar içerisinde en iyi kadroyu kurmaya çalıştık. Tabi ki burada yönetimin de büyük özverisi oldu. Kendi bildiğim, hem oyunculuğuna hem de karakterine inandığım doğru oyuncuları almaya çalıştık. Sonrasında biliyorsunuz lig başladı. Covid-19 hastalığına ciddi oranla yakalanma söz konusu oldu takımımızda. İlk Turgutluspor maçı 17 kişi gitmiştik, 3 arkadaşımız da orada rahatsızlandı. 14 kişiyle maça çıkmak zorunda kaldık ki bu 14 kişinin de 3-4 tanesi hiç hazır değildi. Yani yüzde 10-20 performans gösterecek seviyede bir fiziksel hazırlığı vardı ama kardeşlerimiz büyük özveri içerisinde çıktılar sahaya. Çok oyuncu değiştirme şansımız da olmadan en azından sakatlanmayalım düşüncesiyle sahaya çıktık. Orada talihsiz bir gol yedik. Tabi ki çok genç bir arkadaşımızın hatası oldu. Elbette futbolda bu tür hatalar olabiliyor. 90+7'de hakemin de maçı fazla oynatmasıyla Turgutluspor karşısında 1-0'lık bir mağlubiyetle döndük. 
“Bu süreçte Covid-19 hastalığı daha da arttı bizde. Yaklaşık 12-13 oyuncumuzda ve 3 tane antrenör ve personelimizde Covid-19 pozitif çıktı. Bu arada maçlara sadece ben ve kaleci antrenörümüz gittik. Hem antrenmanları yaptırdık hem de maça gittik. Çok zorlu süreçlerden geçtik. Covid Pozitif çıkan oyuncularımızı izole ettik, karantinaya aldık. 14 gün boyunca karantinada olmalarından dolayı oyuncularımız antrenmanlara çıkamadıklarından dolayı oyuncularımızı süreç geriye götürdü. Dolayısıyla bu durumlarla karşılaşmamız bizim ilk günde bahsettiğimiz 2-3 haftalık uyum süreci bu zorlu süreç ile birlikte 5-6 haftaya taşınmış oldu. Çünkü birçok oyuncumuzu kullanamama durumuna geldik. Ama buna rağmen şehrin beklentisini biliyoruz. Elimizde ne varsa onunla savaşmaya onunla mücadele etmeye çalışıyoruz. Elimizden gelenden de fazlasıyla mücadele ediyoruz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. 
“Son oynadığımız maç Kastamonu deplasman galibiyetinden sonra çok önemliydi. İçerideki ilk maçımızdı. Etimesgut maçı oynanmamıştı çünkü. Buradaki yapılacak en önemli şey 3 puan almaktı. Biz de oyunun büyük bölümünde hatta topa sahip olma istatistiklerine filan bakarsak çok büyük üstünlükler kurarak son bölümde golün gelmesine rağmen 1922 Konya'dan 3 puan almak önemliydi ki rakip takımın en az 3-4 tane Süper Lig'den oyuncu indirdi Konyaspor'da. Lütfen bunları kimse göz ardı etmesin. Ve gelen takım tamamen kapanarak kontra ataklarla gol bulmaya çalıştı. Bunun da böyle olacağını az çok biliyorduk. Tabi kapalı bir takıma karşı oynamak zordur. Düşünün 10 kişiyle savunma yapan bir takımın kilidini açmak kolay değildir. Hele bir de tam hazır değilseniz, oyuncular birbirini tanımıyorsa ki birçok oyuncumuz yeni yeni birbiriyle oynamaya çalışıyor. Bu süreçler bizleri zorluyor zorlamaya da devam edebilir. Şimdi şunu da belirtmek isterim. 
“Arkadaşlar cidden kulüp yönetmek hiç kolay değildir. Büyük külfet isteyen bir iştir. Bunun yanında sadece yönetimlerle olmaz bu iş. Şehir hangi şehir olursa olsun bu işe sahip çıkmak zorunda. Kırşehirspor Kırşehir'in dışa açılan en büyük penceresi. Yani burada hiç kimse kafasını kuma sokarak bakamaz. Herkes destek olmak durumunda. Kırşehir’deki bütün kurum, kuruluş, esnaf, işadamı ufak ta olsa bir destek vermek taşın altına tamam gövdeni elini sokma ama parmağını sokmak lazım ki bu Kırşehirspor, Kırşehir'in dışa açılan en büyük penceresi burayı desteklemek lazım."
Kırşehir Belediyespor'un Teknik Direktörü Gürses Kılıç'ın açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kırşehir Belediyespor Basın Sözcüsü Battal Çelik, Kırşehir Belediyespor ile Efe Oto Kurtarma arasında imzalanan 300 bin liralık Göğüs Reklamı sponsorluğunun 08.10.2020 tarihinde Kırşehir Belediyespor Kulübüyle karşılıklı olarak feshedildiğini belirterek, "Efe Oto Kurtarma ile yapılan Göğüs Sponsorluğu sözleşmesinin karşılıklı olarak fesih işleminin gerçekleştirilmesi doğru. Resmi internet sitemizde de bununla ilgili bir açıklama yapacağız. Herhangi bir bağımız kalmamıştır. Çift taraflı bir şekilde feshedilmiştir. Ufak tefek sorunlar vardı bu yüzden feshedildi" dedi.
Geçtiğimiz haftalarda Kırşehir Belediyespor yönetiminin başlatütığı kampanyaya herkesin ilgi ve katkısını beklediklerini de belirten Basın Sözcüsü Battal Çelik, "Geçtiğimiz haftalarda bizler pazar esnafı olsun, şehir merkezindeki esnaflarda olsun bir miktar para toparlayabildik. Sağolsunlar elini cebine sokup 5 lira verenler de oldu 500 lira verenlerde, bin lira verenlerde. Biz bu zaman zarfı içerisinde topladığımız para 35-40 bin lira civarında. Ama kampanyalarımız devam ediyor. Sizler de basınsınız. Sizlerin bu süreçte çok fazla desteğinize ihtiyacımız var. Özellikle 40 Bin * 40 TL ve 400*400 TL olan kampanyalarımıza destek vermenizi çok istiyoruz. Tabi hocamın da değindiği gibi bir başarı elde edilecekse herkes taraftar olarak, camia olarak, basın olarak üst sıraları hatta şampiyon olmayı istiyor ama şampiyonluğun olabilmesi içinde oyuncuların, yönetimin teknik heyetin ve bunun üstünde de Kırşehir taraftarlarının Kırşehir sevdalılarının da bu taşın altında ellerini sokmaları lazım. Takımımızın birçok ödemesi olduğunda bunun yönetimin veya Kırşehir Belediyesi'nin tek başına bu yükün altından kalkabileceği bir durum değil. Sivil toplum örgütlerimiz olsun, Kırşehir'de para kazanan büyük çaplı firmaların bu konularda destek olmaları gerekiyor. Bu hafta veya önümüzde hafta içerisinde Ankara'da büyük bir toplantı düzenlenecek Kırşehirsporumuza destek anlamında. İnşallah oradan da bir destek gelir. Bizim bu hafta içerisinde ödememiz gereken yüklü miktarda bir paramız var. Oyuncularımızın peşinatları var. Onları da bu hafta içerisinde halledeceğiz." 
Gerçekleşen toplantı, karşılıklı fikir alışverişi ve hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi. (HABER: SALİH GÜNER)