Teknik Direktör Hakan Karaca:

“Şanlıurfa’dan galibiyeti kaçırdığımız için üzgünüz”

Son üç haftada 5 puan toplayarak puan cetvelinde 9’uncu sıraya yükselen temsilcimiz Kırşehir Belediyespor’un hafta sonunda deplasmanda karşılaştığı ve 1-1 berabere kaldığı Şanlıurfaspor karşısında üç puanı kaçırmanın üzüntüsü yaşanıyor

Urfa GAP Arena Stadyumunda oynanan ve oldukça çekişmeli ve kıran kırana geçen mücadele karşılıklı atılan gollerle 1-1 sona erdi.

TFF 2’nci Lig Beyaz grup 18’inci hafta maçında temsilcimiz Kırşehir Belediyespor mutlak puan parolası ile gittiği Şanlıurfaspor karşısında ilk yarıyı golsüz kapattı.

Tekirdağ Bölgesi’nden Mehmet Ali Özer, Barış Çardaklı, Mehmet Gülle hakem üçlüsünün yönettiği maça etkili başlayan taraf temsilcimiz Kırşehir Belediyespor olurken, yeşil-beyazlı ekibimiz ilk 30 dakika içinde bulduğu pozisyonları golle sonuçlandıramayınca devre golsüz eşitlikle sona erdi.

Mücadelenin ikinci yarısına hızlı başlayan Kırşehir Belediyespor golü de erken buldu. 51. Dakikada Ozan Karabacak ceza sahası dışından kalecinin uzanamayacağı köşeye meşin yuvarlağı ağlarla buluşturarak Kırşehir ekibini deplasmanda 1-0 öne geçirdi.

Golün şokunu hemen üzerinden atan ev sahibi ekip Şanlıurfaspor, 8 dakika sonra Kemal Can ile skoru 1-1 yaptı. Kalan dakikalarda her iki ekibin çabası sonuçsuz kalınca mücadele 1-1’lik eşitlikle sona erdi.

1-1 biten karşılaşmanın ardından bir açıklama yapan yeşil-beyazlı ekibimizin Teknik Direktörü Hakan Karaca, deplasmanda alınan bir puanın iyi olduğunu açıkladı.

Teknik Direktör Karaca, Şanlıurfaspor gibi oldukça zor bir deplasmanda alınan 1 puana sevindiklerini belirterek, hedeflerinin bu hafta sonunda kendi saha ve seyircisi önünde karşılaşacakları Kırklarelispor’u yenerek ilk yarıyı 3 puanla kapatmak olduğunu ifade etti.

Teknik Direktörü Hakan Karaca maçın ardından yaptığı değerlendirmede, “Şanlıurfa deplasmanı her zaman zordur. Özelikle zirveye oynadığı dönemlerde bir kat daha zorlaşıyor. Oyunda ilk yarı istediğimiz oyunu oynadık, ikinci yarıda skoru da bulduk. İkinci yarının hemen başında golü bulduktan sonra kalemizde hemen golü görmemiz bizleri üzdü. Şanlıurfaspor’un seyirci desteğiyle 15-20 dakika baskı yiyeceğimizi de tahmin ediyorduk. Nitekim öyle oldu. Fakat bu baskıyı da kırdık. Sonrasında uzun toplardan sonra ikinci topları almak izim biçin çok önemliydi. İkinci topları rakibin almasından dolayı attığımız golün ardından hemen golü yedik. Maçtan önce Şanlıurfaspor deplasmanı ve 1 puan olabilecek bir şeydi. Ama maçın hikâyesine bakarsak maçı kazanabilirdik. Ama olmadı. Şanlıurfa’da bir puan da iyidir“ diye konuştu.

TFF 2. Lig, Beyaz Grup’ta takımların güçlerinin hemen hemen eşit olduğu için her takımın her takımı yenebildiğine dikkat çeken Hakan Karaca, her şeye rağmen zor bir deplasmandan alınan beraberliğin de Kırşehir Belediyespor için iyi bir sonuç olduğunu söyledi.

 Kırşehir Belediyespor’un son üç haftada ortaya koyduğu futbol ve mücadele ile kalitesini herkese gösterdiğini hatırlatan Teknik direktör Karaca, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Ligde puan durumuna baktığımızda her takım her takımı yenmiş, iki maç kazanan ilk 5’te, iki maç kaybeden ise sonlarda kendilerini buluyor. Ben bu puan durumunun lig bitimine kadar devam edeceğini düşünüyorum. Lig bitene kadar kimin düşeceği kimi ise Play-Off potasına yer alacağını tahmin edemiyorum. Ama bizler son haftalarda oynadığımız oyunlar sayesinde ilk 3’te yer alacağımızı düşünüyorum. Bizler çok iyi bir takımız ve iyi bir takım olduğumuzu son 3 karşılaşmada herkese gösterdik. Artık Ligin son maçı olan Kırklarelispor ile hafta sonu kendi evimizde karşılaşacağız. Bu maç bizim ilk yarıdaki sıralamamızı da net bir şekilde belirleyecek. Son karşılaşmamızı galibiyetle kapatıp 2’nci yarıya daha moralli girmek istiyoruz. Taraftarlarımız bizlerin yanında olsun ve bu pırlanta gibi sporculara sahip çıkıp destek versinler. Çünkü büyük Kırşehirspor’un taraftarlarının desteğine bu zor ve sıkıntılı günde çok ama çok ihtiyacımız var. Ortada bir başarı olacaksa bu başarı Kırşehir halkının ve sporseverlerin sayesinde olacak. İnşallah ilk yarının son maçını kazanırız” açıklamasında bulundu. (HABER: SALİH GÜNER)