TÜRKİYE İşitme Engelliler 1.Ligi’nde lider olarak Süper Lige yükselme yükselme maçında Başkent İşitme Engellilere penaltıdan yediği golle 1-0 kaybeden Kırşehir İşitme Engelliler antrenörü Birol Tilki kadro yapısı itibariyle sezon başından buyana Süper Ligi hak eden bir oyun sergilediklerini fakat son maçtaki kötü futbol ile şampiyonluk hayallerinin gelecek seneye kaldığını söyledi.
Kırıkkale’de oynanan ve 1-0 kaybettikleri Başkent maçın ardından açıklamalarda bulunan antrenör Birol Tilki, “Başkent maçında iyi bir futbol sergilediklerini ve galibiyeti kaçıran taraf olduklarını” söyledi.
İşitme Engelliler 1.Lig 5.grubu topladığı 14 puanla 1.sırada bitirdiklerini söyleyen tecrübeli antrenörü Birol Tilki, elde edilen başarıyı takımdaki arkadaşlık ortamı ve kazanma arzusu içinde oldukları için elde ettiklerini söyledi.
Tilki, gerçekten zorlu bir sürçten geçtiklerini belirterek, “Bizler sezon başından buya iyi futbol sergilediğimizin kanaatindeyim. Gerçekten bu ligi şampiyon tamamlayacak oyuncu profiline sahip olduğumuzu biliyorduk. 2 sezon önce Türkiye 4.olan takımdan birkaç tane ayrılan futbolcu dışında takımın iskeletini bozmadık. Sezon başında birkaç sıkıntıyı aştık ve şampiyon olduk. Bu şampiyonluğumuz tüm camiaya hayırlı olsun” dedi.
Zorlu bir lig maratonunda elde edilen başarıdan dolayı çok mutlu olduklarını belirten Antrenör Birol Tilki, “Oyuncularımızla ne kadar gurur duysak az. Bütün bir sezon çalıştılar. İnşallah bundan sonraki süreçte hem kulübümüz hem de Kırşehir için daha da büyük başarılara imza atacağız. Kırşehir böyle başarıları hak eden bir il. Bizlerde bu sorumluluğumuzun farkına vararak aynı disiplin ve ciddiyetle maçlara çıktık” ifadesini kullandı.
Ankara temsilcisi Başkent İşitme Engelliler karşısında ortaya koydukları futbolun hakkının 3 puan olduğunu ancak sahadan mağlup ayrıldıklarını söyleyen Antrenör Birol Tilki, “İki takımı da kutluyorum. Çok üst düzey bir mücadele oldu. Çok iyi oynadık, çok gol kaçırdık. Neticesinde rakibimizi az ve öz geldi. 68.dakikada Rıfat’ın ceza sahasında yapmış faul sonrası penaltıdan yediğimiz golle sahadan 1-0 mağlup ayrıldık. Gerçekten çok üzgünüz. Bir sezonun emeği gitti. Fakat Kırşehir takımı olarak kadromuzu muhafaza edip birkaç takviye ile seneye daha güçlü bir kadro ile şampiyonluğa oynayan bir takım kuracağız.”dedi.
(Haber-Fotoğraf: Salih HANÇER)