Spor Toto Bölgesel Amatör Ligi’nin normal sezonunu grup şampiyonu olarak tamamlayan Kırşehir Belediyespor, Cumartesi günü Nevşehirspor’u 1-0’lık skorla yenerek şampiyon olması şehirde büyük sevinç yarattı.
Sezon başında Kırşehir Belediyespor’un Başkan Yardımcısı Veli Şahin’in takımın başına geçmesiyle yeşil-beyazlılara tarihindeki ilk şampiyonluk sevincini yaşattı.
Osmanlı Stadı’nda Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ile birlikte futbolcuları, teknik heyeti ve futbolcularıyla şampiyonluk turu atan Başkan Veli Şahin, 8 yıl sonra Kırşehir’e şampiyonluk yaşatarak yeniden profesyonel lige çıkarmanın mutluluğunu yaşadı.
İlk başkanlık döneminde büyük bir başarı elde ederek Kırşehir Belediyespor’u 3. Lig’e yükselten Başkan Veli Şahin, Mersin Bölgesinden hakem Hamit Basık bitiş düdüğüyle birlikte Belediye Başkanı Yaşar bahçeci ile birlikte sahaya inerek takımıyla birlikte şampiyonluk turu atıp, büyük sevinç yaşadı.
Başkan Veli Şahin, “İnandık, savaştık ve kazandık. Şükürler olsun Rabbime. Bizi ve bize güvenenleri mahcup etmedik. Azmin, kararlılığın ve çalışmanın karşılığı olan 3. Ligimiz, Kırşehirimize ve Kırşehir Belediyesi’ne hayırlı olsun. Ayrıca bugün yendiğimiz Nevşehirspor’a da Ödemiş karşısında başarılar diliyorum. İnşallah onlar da 3. Lige yükselirler” dedi.
Önce grupta zoru başararak sezonu lider olarak tamamladıklarını, arndından da play-off’ta komşu Nevşehirspor’u yenerek zoru başarıp şampiyon olduklarını belirten Başkan Veli Şahin, Kırşehir’e 8 yıl sonra 3. Lig’e yükselterek, Kırşehirlilerin profesyonel lig özlemini dindirdiklerini ifade etti.
Kırşehir Belediyespor’un bileğinin hakkıyla şampiyonluğa ulaştığını ifade eden Başkan Veli Şahin, şampiyonlukta Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Milletvekilleri Mikâil Arslan ve Salih Çetinkaya ile eski Vali Necati Şentürk’ün büyük destek verdiğini ifade ederek, “Biz bu yola şampiyonluk için çıkmamıştık. Kısa sürede kurduğumuz takımımızla büyük başarılar elde ederek kendimizi şampiyonluk potasında bulunca hedefimizi yükselttik. Devre arasında birkaç futbolcumuzun kulübümüzden ayrıldı, onların yerine aldığımız futbolcularımızla grubumuzu şampiyon olarak tamamladık. Tabi bu kolay olmadı. Ama biz futbolcularımıza ve teknik heyetimize inandık, güvendik, onlar da bizlerin güvenini boşa çıkartmayarak bizlere bu şampiyonluğu hediye ettiler. Taraftarlarımız da bizleri ve takımımızı içeride ve dışarıda yalnız bırakmayarak şampiyonluğumuzda büyük destek verdiler. 8 yıl sonra Kırşehir’e şampiyonluğa ulaştırdığımız için çok mutluyuz. İnşallah bu birlik ve beraberlikle Kırşehir Belediyespor daha üst liglere çıkacaktır” diye konuştu.
Pazar günü maç dönüşünde büyük bir kalabalıkla karşılanan ve omuzlara alınan Başkan Veli Şahin, “Bu birlik ve beraberliğimizi sürdürdüğümüz sürece Kırşehir daha üst liglerde olacak ve hepimizin gururu olacaktır” dedi.
Başkan Veli Şahin, şampiyonluğun ardından kulübün internet sitesinden de bir açıklama yaparak, Kırşehir Belediyespor’a destek veren kişi ve kuruluşlara teşekkür etti.
Başkan Veli Şahin, şunları söyledi:
“Sevgili yeşil-beyaz sevdalıları, Rabbime şükürler olsun Kırşehir Belediyespor olarak 8 yıldır mücadele ettiğimiz BAL Liginde önce grubumuzu şampiyon olarak tamamladık. Ardından Play-Off mücadelesi ilk maçında Nevşehirspor’u yenerek 3. Lig’e çıkmayı başardık. Bu zorlu, heyecanı yüksek bir maratonun başlangıcından beri en başta kardeşim, birçok yola beraber başladığım yol arkadaşım, sevgili Belediye Başkanımız Sayın Yaşar Bahçeci’ye, sezonun başından beri coşkusunu ve desteğini eksik etmeyen eski Valimiz Sayın Necati Şentürk’e, maddi ve manevi desteğini esirgemeyen ve her hafta gerek deplasman, gerek evimizde çıktığımız müsabakalarda hep yanımızda olan sayın Milletvekillerimiz Mikail Arslan, Salih Çetinkaya, Muzaffer Aslan ve Hacı Turan’a, destekleri için siyasi parti il başkanlarına,
ve yine bize bu yolda sponsorluk yapan, Jeotermal AŞ. Müdürü Sayın Hüseyin Kaya, HDİ Sigorta CEO’su Sayın Ceyhan Hancıoğlu’na, Petlas A.Ş.‘ye, Ticaret ve Sanayi Odamıza, protokolde bizleri yalnız bırakmayan Emniyet Müdürümüz, Alay Komutanımız, Cumhuriyet Başsavcımız ve kurum müdürlerimiz ile STK’larımızın değerli Başkanlarına, Ankara’daki Kırşehirli Dernekler Federasyonu Başkanı Hilmi Gökçınar ve değerli hemşehrilerime, bürokrat hemşehrilerime, Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Sulu, Emre Şahinci ve Halil Tan arkadaşlarıma,
“Sahada mücadele eden futbolcularımıza ,teknik ekibimize, malzemecimizden, aşçımıza kadar tesisteki çalışanlarımıza, spikerlik yapanından, tesislerde yatanına kadar görev verdiğim yönetim kurulu arkadaşlarıma, Belediyedeki birim müdürü arkadaşlarıma ve personelimize, İl Özel İdaresine, İl Genel Meclis üyelerine, Belediye Meclis Üyelerimize, işadamlarımıza, esnafımıza ve bizi takip eden spor basınına, buradan zikretmeyi ihmal ettiklerime,
“Ve en önemlisi bize bu yolda inandığınız, tribünleri her hafta doldurduğunuz, bizimle üzüldüğünüz, bizimle mutlu olduğunuz, bizimle coştuğunuz, mutluluktan da olsa bizimle ağladığınız için Kırşehir Belediyespor taraftarına teşekkürlerimi iletiyorum. Kendileri küçük, yürekleri büyük miniklerimiz, duasıyla destek olan değerli büyüklerimiz, sesi kısılana kadar bağıran kardeşlerimiz, eşini, ailesini destek olmak için tribünlere getiren dostlarımız, bizi yayınlardan takip eden gurbetçi hemşehrilerimiz ve ailem göreve geldiğimiz bu yolda bize yoldaşlık yaptığınız için Teşekkürler.
“İnandık Savaştık ve Kazandık. Şükürler olsun Rabbime Bizi ve bize güvenenleri mahcup etmedi. Azmin, Kararlılığın ve Çalışmanın karşılığı olan 3.Lig Kırşehir’imize hayırlı olsun.” (HABER: SALİH GÜNER)

ŞAMPİYON KIRŞEHİR’E TEBRİK YAĞMURU…

3. Lig'den 2010 yılında Amatör Lige düşen Kırşehirspor, Kırşehir Belediyespor adıyla bu sezon mücadele ettiği Bölgesel Amatör Lig 6. Grup’ta 57 puanla lider tamamlayarak şampiyon olmuş ve üst lig için Play-Off oynamaya hak kazanmıştı.
Hafta sonunda Ankara Osmanlı Stadı’nda 5. Grup şampiyonu Nevşehirspor ile karşılaşan Kırşehir Belediyespor, rakibini uzatma dakikalarında, yani 111. DakikadaTugay Tiryakioğlu’nun altın golüyle 1-0 mağlup ederek 8 yıl sonra yeniden 3. Lig’e yükseldi.
Kırşehir Belediyespor’un şampiyon olarak 3. Lig’e yükselmesinin ardından Kulüp Başkanı Veli Şahin tebrik yağmuruna tutuldu.
BELEDİYE BAŞKANI BAHÇECİ’DEN KUTLAMA
Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Kırşehir Belediyespor'un şampiyonluk sevincini ve 3. Lig'e çıkma başarısını yorumlarken, "Zafer inananlarındır diyerek çıktığımız şampiyonluk yolunda Nevşehirspor'u 1-0 mağlup ederek adını altın harflerle 3. Lig'e yazdıran Kırşehir Belediyespor'umuzun daima yanında olan değerli hemşerilerimizi, muhteşem taraftarlarımızı, teknik kadromuzu, futbolcularımızı, verdiğimiz her görevi başarıyla gerçekleştirdiği gibi kulüp başkanlığını da en güzel şekilde yapan Veli Şahin başkanımıza, şehrimize yaptığı büyük eserler ve hizmetlerin yanında bir de şampiyonluk yaşatan Belediye ekibimizi ve emeği geçen herkesi canı gönülden tebrik ediyor, 3. Lig'de başarılar diliyorum" dedi.
HACI TURAN: TEŞEKKÜRLER
AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı ve 22. Dönem Kırşehir Milletvekili Hacı Turan, Kırşehir Belediyespor'un 3. Lig'e yükselmesi nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, "Bölgesel Amatör Ligde şampiyon olup 3. Lig'e yükselme maçında da galip gelerek tüm Kırşehirlilere büyük bir sevinç ve gurur yaşatan, sporda ve futboldaki özlenen heyecanı hemşerilerimize tekrar aşılayan Kırşehir Belediyespor’un tüm futbolcularını, kulüp başkanımız Veli Şahin ile bu başarı hikayesinde emeği geçen herkesi ayrıca takımlarını her durumda destekleyen taraftar gruplarımızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz. Bu güzel hikayedeki eksik olan şampiyonluk için teşekkürler."
EMRE ASLAN'DAN KUTLAMA
Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Emre Aslan, Kırşehir Belediyespor'un 3. Lig'e yükselmesi nedeniyle yaptığı açıklamada, "Beklenen özlem ve beklenen hasret artık sona erdi. Temsilcimiz Kırşehir Belediyespor 3. Lig Play-Off yükselme maçında Nevşehirspor'u uzatma dakikalarında bulduğu gol ile 1-0 mağlup ederek 3. Lig'e çıkma başarısı elde etti. Kırşehir Belediyespor yöneticilerini ve futbolcularını tebrik eder, 3. Lig yolunda Kırşehir Belediyespor'a başarılar dilerim" dedi. (HABER: SALİH GÜNER)