Kırşehir Belediyespor Teknik Direktörü Dinçel:
“Şampiyon olabilmemiz için takviyeye ihtiyacımız var”

Kendi saha ve seyircisi önünde ligin ilk yarısının son maçında Çatalcaspor’la 1-1 berabere kalmasına rağmen, averajla ilk yarıyı lider olarak kapatan Kırşehir Belediyespor’un Teknik Direktörü Selahaddin Dinçel, takımının bu grupta şampiyon olması için mutlaka takviyeye ihtiyacı bulunduğunu açıkladı.
Takımında forma giyen genç ve yetenekli futbolcularla ilk çıktığı ligte ilk yarıyı lider olarak kapatmanın önemli bir başarı olduğuna dikkati çeken Dinçel “Ben bu takımımla gurur duyuyorum. Genç bir kadro ile mücadele ediyoruz. Tabi takımımızın genelinde bazı futbolcularımız sakatlıkları ve rahatsızlıkları olması da doğal. Buna rağmen tüm futbolcularım zorlu maçlara özveriyle çıktılar ve formalarının hakkını vermeye çalıştılar. İlk yarıyı lider bitirmek yeni bir takım için büyük başarıdır. Elbette takımımın eksiklikleri var. Biz şuan kendimize göre teknik raporumuzu yönetim kurulumuza sunacağız. Benim istememle ne yönetim kurulunun alıyorum demesiyle bir transfer politikası yapmıyoruz. Her kararımızı yönetimli birlikte ortak alıyoruz. Ben yönetim kuruluma raporu vereceğim, yönetim kurulu da onaylayacak. Biz de takımımızın ihtiyacı olan, takımımıza katkı sağlayacak oyuncu alma taraftarıyız. Kesinlikle devre arasında sezon başı gibi bir dünya adam alamazsın. Kim faydalı olacaksa o oyuncuların dahil edilmesi için yönetim kurulumuza mutlaka çalışma yapacağız. Bugüne kadar yaptık mı? Hayır sadece zihinsel olarak. Zihnimde var ama hiç bir şekilde eylem olmadı. Bugün itibariyle olacaktır. Yönetim kurulumuz onayladığı takdirde bizim raporumuzu veya bizim verdiğimiz rapora mutlaka onların da görüşleri olacaktır, bir yol haritası belirlenecektir. Ama mutlak takviyeye ihtiyacımız var.”
İlk yarıda zorlu bir fikstürle mücadele ettiklerini, güçlü takımlarla, hatta şampiyonluk hedefleyen takımlarla deplasmanda oynadıklarını, ikinci yarıda bu takımları Kırşehir’de ağırlayacaklarını da belirten Dinçel, şunları söyledi:
“Şöyle söyleyeyim iç saha performansımız bizi zaten zirvede tuttu. Deplasman performansımız iç saha performansı gibi olumlu değil. Bu oyuncu karakteriyle, oyuncu yapısıyla da alakalı. İç saha performansı iyi olacak yapıda. Oyuncu sayımız biraz daha fazla, ama deplasmanda bunu tam anlamıyla gerçekleştiremedik. İç sahadaki maç başı puan ortalamasına kesinlikle ulaşamadık. Bir de şöyle bir durum söz konusu. Biz ilk yarı öyle bir fikstürüyle başladık ki şampiyon adayı olan Ordu, Sultanbeyli, Van, Erok, Kızılcabölük takımlarıyla deplasmanda karşılaştık. İçeride zorluk derecesi biraz daha kolay gibi görünen takımlarla oynadık. Deplasmanda bir kaç tane orta düzeyde takımla oynadık. Ama futbol sahada kazanılıyor, kesinlikle kağıt üzerinde kazanılmıyor. Mücadele etmeden kesinlikle maç kazanamazsın. Koşmadan kazanamazsın ve gününde olacaksın, fırsatları değerlendireceksin. İkinci yarı fikstür avantajı bizde gibi görünse de eğer sağlam bir şekilde çıkmaz isek Ahi Stadyumunun büyüsü bozulur. Ahi Stadyumunun büyüsü bozulmaması için ikinci yarı sağlam bir şekilde hazırlanıp, hem de kadro gücü olarak çıkmamız gerekiyor. Bunun için gerekeni yapacağız. İkinci yarı iç sahada performansı bizim bu sezon ligi nerede bitireceğimizi gösterecek.” HABER: SALİH GÜNER