21-23 Haziran 2019 tarihleri arasında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Aşıkpaşa Spor Salonunda devam eden İller Arası Neşet Ertaş Wushu Kunfu Şampiyonasında Gençlik ve Spor İl Müdürü Faruk Şahin, Wushu Kunfu kadınlar ve erkeklerde Avrupa şampiyonu olan Enes ve Edanur kardeşleri misafir etti.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Aşıkpaşa Spor Salonunda devam eden Wushu Kunfu il temsilciliğinin faaliyet programında yer alan İller Arası Neşet Ertaş Şampiyonası kapsamında ilimize gelen Büyük Erkekler Avrupa Şampiyonu Enes Çağlar ve Genç Bayanlar Avrupa Şampiyonu Edanur Çağlar ile hem Milli takım Antrenörü, hem de babaları Orhan Çağlar'ı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Faruk Şahin misafir etti.
Sporcuların Avrupa Şampiyonluğu derecelerinden dolayı tebrik eden İl Müdürü Şahin, hedeflerinin Dünya ve Olimpiyat şampiyonluğu olması yönünde şampiyon kardeşlerden söz aldı.
Rusya’nın başkenti Moskova’da yapılan 5. Avrupa wushu kung fu şampiyonasında büyük erkekler geleneksel dulien kategorisinde Enes Çağlar ve Genç bayanlar tuishou 48 kilogramda Edanur Çağlar Avrupa şampiyonluğunu elde etti.
WUSHU DÖVÜŞ SPORU NEDİR?
Wushu uzakdoğu dövüş sporu nedir merak ediliyor. Wushu Türkiye birincisi Harun Koyuncu'nun intiharı ardından araştırılan spor hakkında detaylı bilgi haberimizde. Peki Wushu nedir?
Wushu kelime olarak, güç iş, zor teknik ve sanat anlamına gelir. Wushu’da saldırı ve savunmanın yanında akrobasi ve baleye benzer koreografik hareketler sergilenir. Bununla beden ve ruhun uyumu sağlanılması amaçlanır. İşte Wushu hakkında tüm merak edilenler ve nedir sorusunun yanıtı…
WUSHU NEDİR?
Wushu : (Pinuin: Wushu) Çin savunma sanatlarının genel adıdır. Çin dışında genel de Kung-Fu (gongfu) olarak tanımlanan spor türleri de buna dahildir. Çince Kung-Fu terimi beceri anlamına gelir; savaş sanatlarının dışında da bir alanda kullanılabilir. Buna karşılık Wushu Savaş Sanatı anlamına gelir.
Wushu, Türkçe' de Vuşu diye teleffuz edilen Çin savunma sanatının genel adıdır.
Wu: savaş, fiziksel uygulama, otorite,
Shu: sanat, teknik, yetenek anlamlarına gelir.
Bir başka deyişle Wushu; savaşma sanatı veya fiziksel yetenek anlamına gelmektedir. Gerçekte, saldırı ve savunmanın yanında akrobatik kareografik hareketler ve Uzakdoğu felsefesi ve Kung-Fu da Wushu adı altında toplanır. Bununla beden ve ruhun uyumu sağlanır. Kişisel gelişimin, iradenin ve öğrenme kabiliyetinin güçlenmesi ve hoşgörülü davranış biçimi sağlanır.
Wushu, Türkçe' de Vuşu diye teleffuz edilen Çin savunma sanatının genel adıdır.
Wu: savaş, fiziksel uygulama, otorite,
Shu: sanat, teknik, yetenek anlamlarına gelir.
Bir başka deyişle Wushu; savaşma sanatı veya fiziksel yetenek anlamına gelmektedir. Gerçekte, saldırı ve savunmanın yanında akrobatik kareografik hareketler ve Uzakdoğu felsefesi ve Kung-Fu da Wushu adı altında toplanır. Bununla beden ve ruhun uyumu sağlanır. Kişisel gelişimin, iradenin ve öğrenme kabiliyetinin güçlenmesi ve hoşgörülü davranış biçimi sağlanır. (HABER MERKEZİ)