2.Lig Kırmızı Grupta 20’nci hafta 1 maç dışında tamamladı, yeşil-beyazlı ekibimiz yine üzdü…

RAKİPLER PUAN KAYBETTİ,
KIRŞEHİR’DE AVANTAJ…

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2.Lig Kırmızı Grupta mücadeleye 20’nci haftada 1 maç dışında oynanan 8 karşılaşmayla devam edildi. Geçtiğimiz hafta deplasmanda Kastamonuspor’a yenilerek puansız dönen yeşil-beyazlı temsilcimiz, bu haftada sahasında Bayburt İl Özel İdarespor’la berabere kalarak 2 puan daha kaybedip zirve yolunda ağır yara aldı.
Grubun lideri Ankara Demirspor, Bandırmaspor haftayı 1’er puanla kapatırken, Vanspor, Karabük deplasmanından 3 puanla döndü.
2.Lig Kırmızı Grupta 20’nci hafta 1 maç dışında tamamladı. Toplam 8 karşılaşmanın oynandığı Kırmızı Grupta 20 gol filelerle buluşurken, bu 8 karşılaşmanın 1’ini ev sahibi, 3’ünü deplasman takımı kazanırken, 4 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.
Ligin 2’nci yarısına 1-0’lık Eyüpspor galibiyeti ile başlayan Kırşehir Belediyespor’a ne olduysa bu maçın ardından oldu. Geçtiğimiz hafta deplasmanda Kastamonuspor’a sahada hiçbir varlık sergileyemediği maçı tek golle kaybederek zirve yarışında rakiplerinin kazandığı haftada liderle arasındaki puan farkını 9’a çıkarmıştı.
Bu hafta sahasında konuk ettiği Bayburt İl Özel İdarespor karşısında 3 puanı almaktan başka çaresi yoktu. Zira kaybedilecek olan puanların telafisi olmayacağı haftalara girildiği şu dönemde Kırşehir Belediyespor rakibiyle 0-0 berabere kaldı ve 2 puan bıraktı. Şampiyonluk yarışında bulunan rakiplerinin de puan kaybetmesiyle yeşil-beyazlılarımız bu beraberliğin ardından puanını 34 yaparak 6’ncı sıradaki yerini korudu. Bayburt İl Özel İdarespor ise puanını 29’a çıkararak haftayı 8’inci sırada tamamladı.
Başkent temsilcisi Ankara Demirspor deplasmanda Ergene Velimeşespor ile karşılaştı. Haftalardır liderliğini sürdüren ve şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerleyen Ankara Demirspor’a Ergene Velimeşespor dur dedi. Deplasmanda Tekirdağ temsilcisi ile karşı karşıya gelen Ankara Demirspor, rakibiyle 1-1 berabere kaldı ve puanını 43 yaparak liderliğini sürdürdü.
Ergene Velimeşespor ise 28 yapıp haftayı 9’uncu sırada tamamladı.
Haftanın belki de en önemli ve sonucu merakla beklenen maçında şampiyonluk mücadelesi veren 2 ekip Bandırmaspor ile Kastamonuspor karşılaştı.
Bandırmaspor kendi sahasında ağırladığı Kastamonuspor 1966'la karşılıklı atılan birer golle berabere kalarak bir puana razı oldu. Maçın ilk yarısında ilk dakikalardan itibaren çok sayıda mutlak gol şansını değerlendiremeyen Bandırmaspor 33.dakikada Onur Akbay'ın attığı golle 1- 0 öne geçti. Bandırmaspor ikinci devrenin 63.dakikasında Metincan Cici nin golüne engel olamadı 59.dakikada Hakan Olkan'ın gördüğü kırmızı kartla on kişi kalmasına rağmen Bandırmaspor'un baskılı oyunu başka gol getirmeyince müsabaka 1- 1 sona erdi. Bu sonucun ardından Bandırmaspor puanını 41 yapıp haftayı 2’nci sırada tamamlarken, Kastamonuspor ise puanını 38 yaparak haftayı 3’üncü sırada tamamladı.
Play-Off hedefleyen Vanspor, deplasmanda Kardemir Karabükspor’u 4-0 mağlup ederek, 36 puanla beşini sıradaki yerini korudu. Batuhan Er’in üç gol attığı karşılaşmada, diğer golü ise M.Sıddık İstemi kaydetti.
TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta 20. hafta mücadelesinde Uşakspor, evinde Sakaryaspor’la 1-1 berabere kaldı. Uşak 1 Eylül Stadı’ndaki maçta konuk ekip 48’inci dakikada Berk İsmail’le öne geçerken Uşak bu gole 75’inci dakikada Berat’la karşılık verdi. Bu sonucun ardından Uşakspor puanını 25’e, Sakaryaspor ise 31’e çıkardı.
Ligin 20'inci hafta mücadelesinde Bodrum Şehir Stadı'nda oynanan karşılaşmada penaltıdan attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde tamamlayan temsilcimiz, 10 kişi tamamladığı maçta, sahadan 3-1 mağlup ayrıldı. Karşılaşmanın hakemi Veli Karakaya verdiği kararlarla hem Bodrumsporlu oyuncular ve teknik ekibi, hem de taraftarları çıldırttı. Maçın 23'üncü dakikasında ise Bodrumsporlu taraftarlar; 'Elazığ üşüme, Asi Tayfa seninle' tezahüratlarıyla maçtan önce bilet ile birlikte verilen atkılarını sahaya attılar.
Bu sonuçla Bodrumspor ligin ikinci yarısındaki üçüncü maçından da puansız ayırıldı ve 20 puanla 14. sırada kaldı. Puanını 27’ye çıkaran konuk takım ise 11. sıradaki yerini korudu.
TFF 2. Lig Kırmızı Grup 20. hafta maçında Kahramanmaraşspor 12 Şubat Stadyumunda Sivas Belediyespor’u 2-0 mağlup etti. Zorlu maçta Sivas ekibi cılız ataklar üretirken KAhramanmaraşspor ise baskılı bir oyunla ilk yarıda golü buldu. Mücadelenin 19. dakikasında Sol kanattan bindirme yapan Kahramanmaraşspor da Gökhan topu ceza alanı çaprazından paralel gönderdiği topa Fatih Kamacı topu ağlara gönderdi. Mücadelenin 42. dakikasında Kahramanmaraşspor bu dakikada yüklendi ve ceza alanında topla buluşan Muhammet Enes Yılmaz topu filelerlele buluşturan isim oldu.
Bu sonucun ardından Kahramanmaraşspor puanını 28 yapıp haftayı 10’uncu sırada tamamladı.
Haftanın diğer maçında ise Niğdespor ile Eyüpspor karşılaştı. Mücadeleyi 3-1 kazanan Eyüpspor 3 puanı hanesine yazdırarak kümede kalma adına büyük bir avantaj elde etti.
Öte yandan Elazığ’da meydana gelen deprem nedeniyle TFF 2. Lig temsilcisi Elazığspor ve TFF 3. Lig ekibi Elazığ Belediye Spor FK’nın oynayacağı maçlar ertelendi.
Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamada, “Elazığ’da meydana gelen deprem nedeniyle TFF 2. Lig temsilcisi Elazığspor ve TFF 3. Lig ekibi Elazığ Belediyespor’un 26 Ocak Pazar günü oynayacağı maçlar ertelendi. TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta saat 13.30’da Pendik Stadı’nda yapılması gereken Tuzlaspor-Elazığspor ve TFF 3. Lig 2. Grup’ta Gençlik Merkezi Sentetik Sahası’nda saat 13.00’te başlayacak Elazığ Belediyespor-Payasspor maçı ileri bir tarihte oynanacak.” denildi. (HABER: SALİH GÜNER)