Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Lig Kırmızı Grupta mücadeleye 14’üncü haftada oynanan 8 karşılaşmayla devam edildi. Ligin lideri Eyüpspor deplasmanda oynaması gereken Kastamonuspor ile Bayburt Özel İdarespor-Sakaryaspor maçları Koronavirüs sebebiyle ileri bir tarihe ertelendi. Ligin zirve hattında bulunan takımlardan temsilcimiz Kırşehir Belediyespor mutmlak 3 puanla kapatması gereken haftayı 1 puanla, Turgutluspor, Serik Belediyespor puansız, Kırklarelispor ise galibiyetle kapattı.
TFF 2’nci Lig Kırmızı Grupta 14’üncü hafta 2 karşılaşma dışında tamamladı. Ligin 14’üncü haftasında oynanan 8 karşılaşmada 21 gol atıldı. Bu 8 karşılaşmayı 1 ev sahibi, 4 deplasman takımı kazanırken, 3 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.
Bodrumspor ve Sivas Belediyespor maçlarını 3’er gollerle geçerek zirveye doğru tırmanan Kırşehir Belediyespor, 14’üncü haftada deplasmanda Mamak FK ile karşı karşıya geldi. İyi futbol sergilediği ve bu iyi futbolunu sonuca yansıtamayan yeşil-beyazlı temsilcimiz maçtan 1-1’lik skorla berabere ayrılarak zirve yarışında ağır bir yara daha aldı. Bu sonucun ardından 1 maç eksiği bulunan Kırşehir Belediyespor, puanını 22 yapıp 4’üncü sıraya yükseldi. 4 hafta sonra puanla tanışan Mamak FK ise bu skorun ardından puanını 12 yapıp 14’üncü haftayı 17’nci sırada bitirdi.
Vanspor fırtınası devam ediyor. 7 hafta önce Kırşehir Belediyespor’a deplasmanda 1-0’lık skorla yenilen kırmızı-beyazlı ekip bu yenilginin ardından çıktığı 6 maçta 5 galibiyet, 1 beraberlik aldı. Son oynadığı maçta deplasmanda Kardemir Karabükspor’u 2-0’lık skorla yenen Vanspor puanını 28’e çıkararak 2’nci sıraya yükseldi. -2 puanda kalan Kardemir Karabükspor ise 14’üncü haftayı son sırada tamamladı.
2 hafta önce sahasında lider Eyüpspor’u yenen Turgutluspor, geçtiğimiz haftada Tarsus İdmanyurdu’na olduğu gibi bu haftada sahasında Kırklarelispor’a mağlup oldu. Sahasında Kırklarelispor’a 2-1’lik skorla yenilen Turgutluspor 27 puanda kalarak haftayı 3’üncü sırada tamamlarken, Ligdeki 5’inci galibiyetini alan Kırklarelispor ise 21 puana yükselerek 14’üncü haftayı 6’ncı sırada geçti.
2 hafta önce deplasmanda Kırşehir Belediyespor’a 3-0’lık skorla yenilen Bodrumspor, geçtiğimiz hafta 7-2’lik Mamak galibiyeti sonrasında bu haftada deplasmanda Pendikspor’u 2-1’lik skorla mağlup etmeyi başardı. Son 2 haftada elde ettiği galibiyetin ardından puanını 18 yapan Bodrumspor 14’üncü haftayı 12’nci sırada tamamladı. Ligdeki 9’uncu yenilgisini alan Pendikspor ise 10 puanda kalıp haftayı 18’inci sırada tamamladı.
Kendi sahasında Pazarspor’a 3-2’lik skorla yenilen Serik Belediyespor, ligdeki 3’üncü mağlubiyetini alarak 21 puanda kalıp haftayı 7’nci sırada tamamladı. Üst üste 4’üncü toplada da 6’ncı galibiyetini alan Karadeniz temsilcisi Pazarspor ise bu galibiyetin ardından puanını 19 yapıp haftayı 11’inci sırada kaldı.
Deplasmanda Elazığspor’a 2-1’lik skorla mağlup olan Karacabey Belediyespor, zirve yarışında büyük yara aldı. 2-1’lik skorla sahadan mağlubiyetle ayrılan Bursa temsilcisi 5’inci yenilgisini alıp 21 puanda kalıp haftayı 8’inci sırada tamamladı. Ligdeki 5’inci galibiyetini alan Elazığspor ise bu galibiyetin ardından puanını 13 yapıp haftayı 15’inci sırada bitirdi.
14’üncü haftanın son karşılaşmasında ise Sivas Belediyespor sahasında konuk ettiği 1922 Konyasporla 1-1 berabere kaldı. Sivas Belediyespor bu sonucun ardından puanını 15 yapıp haftayı 14’üncü sırada tamamlarken, deplasmanda aldığı beraberliğin ardından 1922 Konyaspor ise 18 puanla 14’üncü haftayı 13’üncü sırada tamamladı.
Başkent temsilcisi Etimesgut Belediyespor sahasında konuk ettiği Tarsus İdmanyurdu ile golsüz berabere kalarak haftayı 1 puanla kapattı. Etimesgut Belediyespor puanını 20 yapıp haftayı 9’uncu, Tarsus İdmanyurdu ise puanını 19 yapıp 10’uncu sırada yer buldu.
Öte yandan Kastamonuspor-Eyüpspor, Bayburt Özel İdarespor-Sakaryaspor maçları, bazı futbolcuların Covid-19 testinin pozitif çıkmasının ardından TFF tarafından ileri bir tarihe ertelendi.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Lig Kırmızı Grupta 15’inci hafta 13 Aralık Pazar günü oynanacak olan karşılaşmalarla devam edilecek. Ligin 15’inci haftasında temsilcimiz Kırşehir Belediyespor, Pazar günü sahasında Pendikspor’u konuk edecek. (HABER: SALİH GÜNER)