2021 - 2022 Sezonu Spor Toto 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig play-off müsabakalarının tarihleri belirlendi.

Play-off final müsabakalarının oynanacağı il merkezleri ve stadyumlar daha sonra ilan edilecek.

Play-off müsabaka tarihleri şöyle:

Spor Toto 1. Lig

Yarı Final 1. Maçlar: 25 Mayıs Çarşamba

Yarı Final 2. Maçlar: 29 Mayıs Pazar

Final: 2 Haziran Perşembe

TFF 2. LİG:

Çeyrek Final 1. Maçlar: 12 Mayıs Perşembe

Çeyrek Final 2. Maçlar: 16 Mayıs Pazartesi

Yarı Final 1. Maçlar: 20 Mayıs Cuma

Yarı Final 2. Maçlar: 24 Mayıs Salı

Final: 29 Mayıs Pazar

TFF 3. LİG

Yarı Final 1. Maçlar: 12 Mayıs Perşembe ve 13 Mayıs Cuma

Yarı Final 2. Maçlar: 17 Mayıs Salı ve 18 Mayıs Çarşamba

Finaller: 23, 24 ve 25 Mayıs. (HABER MERKEZİ)

Şampiyon takımlardan Federasyon’a çağrı

Bölgesel Amatör Lig’de gruplarında şampiyon olmalarına karşın play-off maçlarında elenerek 3. Lige yükselemeyen 8 kulüp ortak bildiri yayınladı.

Bildiride 2022-2023 sezonu için 3. LİG’de bir grup daha oluşturması ve BAL Liginde şampiyon olan ancak play-off maçlarında hem şampiyonlukları hem de bir sezonluk emekleri heba olan 8 kulübün 3. Lige alınması istenildi.

Deplasmanlı Bölgesel Amatör Lig’deki statü durumuna tepkiler devam ediyor. Sezon başında milyonlarca liralık transfer harcamalarının yanı sıra sezon boyunca tesis giderleri, deplasman giderleri, futbolculara ödenecek maç başı-prim ücretleri ile birlikte milyonlarca lira yatırımda bulunan ve gruplarında şampiyon olmalarına karşın 3. Lig’e play-off sistemi nedeniyle doğrudan çıkamayan kulüplerden ortak bildiri yapıldı.

Federasyondan 2021-2022 sezonunda gruplarını şampiyon tamamlayan takımların doğrudan 3. Lig’e alınması istenildi. Adana 1954 FK, Belediye Bolvadin Termal Spor, Doğubeyazıt Belediye Spor, Gaziantep Anka Spor, İnegöl Kafkas Spor, Özgüzeldere Spor, Silivri Spor ve Bartın Spor olmak üzere 8 kulübün ortak yayınladığı bildiri de şu ifadeler yer aldı:

''TÜRKİYE FUTBOL KAMUOYU’NA

“Statüsüne sürecin başından beri karşı çıktığımız 2021-2022 Türkiye Bal Ligleri sezonu 22.04.2022 tarihi itibari ile son bulmuştur. Asıl amacı üst liglere oyuncu, antrenör yetiştirmek olan bu ligde bazı kulüplerimiz 3-4 sezondur bazı kulüplerimiz kurulduğu yıldan beri bu ligde mücadelesini sürdürüp bir üst lig olan 3. Lige çıkmak için şehriyle, camiasıyla, oyuncusuyla çaba göstermektedir. Bizler; bu bildiriyi yapan 8 kulüp olarak kendi bölgesel liglerimizi ŞAMPİYON unvanı ile bitirip play-off sistemine dahil olduk kimi kulüplerimiz normal sezon dahil tek bir mağlubiyet dahi almadan, kimi kulüplerimiz penaltı sistemiyle elenerek, kimi kulüplerimiz 1 puan farkla play-off gruplarını 2. olarak bitirmişlerdir. Gelinen noktada bir sezon boyunca yapılan hatırı sayılır miktarda maddiyat, kurulan profesyonel lig hayalleri heba olmuştur. Umudumuz şu durki; 2022-2023 sezonunda 3. Ligde bir grup daha oluşturulup haksız statüde bir yıl boyunca harcanan emekleri heba olan gruplarında ŞAMPİYON olan 8 kulübünde 3. Lige alınmasıdır. Bu uygulamanın emsalini 2 yıl önce pandemi sürecinde gruplarını 3 veya 4. sırada tamamlayan kulüplerin dahi profesyonel lige alınmasıyla hep beraber yaşadık. Türkiye Futbol kamuoyuna saygıyla duyurulur.” (HABER MERKEZİ)

Profesyonel liglerde yeni sezon 5 Ağustos’ta başlayacak

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Spor Toto Süper Lig, Spor Toto 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'in 2022-2023 sezonu başlangıç ve bitiş tarihlerini belirledi.

Spor Toto Süper Lig ve Spor Toto 1. Lig; 5, 6, 7 ve 8 Ağustos 2022 tarihlerinde oynanacak maçlarla başlayacak. Spor Toto Süper Lig karşılaşmaları 28 Mayıs 2023 tarihinde sona erecek. Spor Toto 1. Lig'de ise normal sezon 14 Mayıs 2023'te tamamlanacak.

21 Kasım-18 Aralık 2022 tarihlerinde Katar'da düzenlenecek olan FIFA Dünya Kupası nedeniyle Spor Toto Süper Lig ve Spor Toto 1.Lig'e 14 Kasım Pazartesi gününden itibaren ara verilecek.

TFF 2. Lig'de müsabakalar 27-28 Ağustos 2022 tarihlerinde oynanacak maçlar ile başlayacak ve normal sezon 29 Nisan 2023'te sona erecek.

TFF 3. Lig'de ise karşılaşmalar 3-4 Eylül 2022 tarihinden itibaren oynanacak ve normal sezon 29 Nisan 2023'te bitecek.

Ziraat Türkiye Kupası müsabaka tarihleri ve sezon planlamalarının tamamı ise daha sonra ilan edilecek.

TFF 2. Lig’te mücadele edecek olan Kırşehir Belediyespor’un yeni sezonla ilgili planlaması de merakla bekleniyor. Mevcut Baş-kan Mustafa Bulut ve yönetiminin görevine devam mı edecek, yoksa genel kurula gidip, yeni bir yönetim mi iş başına gelecek henüz netleşmedi.

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nun yeni sezonla ilgili nasıl bir karar verdikten sonra Kırşehir Belediyespor yönetiminin buna göre şekillenmesi bekleniyor.

Yeşil-beyazlı ekibimizin taraftarları, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nun yeni ve güçlü bir yönetimi göreve getirmesinin ardından şampiyonluğa oynayacak bir kadro kurulmasını beklediklerini belirterek, şunları ifade ettiler:

“Malum Kırşehir Belediyespor 2021-2022 sezonunu özellikle ligin ikinci yarısında aldığı üzücü sonuçlarla orta sıralarda tamamladı. Tabi bizler takımımızı daha üst liglerde görmek istiyoruz. Ama ilimizin daha üst liglerde oynaması için bütçesinin de güçlü olması gerekiyor. Bugünkü koşullarla bunun zor olduğunu görüyoruz. Ama yönetimin önce şekillenip, ona göre güçlü bir takımın kurulması gerekiyor. Takımımız kurulmadan önce teknik heyetin de zaman geçirilmesinden belirlenmesi gerekiyor. İnşallah transferi zamanında yapar ve iyi bir kadro kurulması sağlanır” diye konuştular. (HABER: SALİH GÜNER)