Kırşehir Belediyespor’un As Başkanı Çağatay Han Torun, sezonu değerlendirdi:

“PLAY-OFF OYNAYACAĞIMIZI SÖYLEMİŞTİK, SÖZÜMÜZÜ TUTTUK”  

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Lig Kırmızı Grubu 3’üncü sırada tamamlayarak Play-Off’a kalan ve final vizesini Sakaryaspor’a karşı kaybeden Kırşehir Belediyespor’un As Başkanı Çağatay Han Torun gündeme dair açıklamalarda bulundu.
Çağatay Torun, bir ekip olarak inandıklarını Kırşehirspor’da başarıya ulaşmak için imkânsızlıklar içerisinde de zoru başardıkları planlı ve emin adımlar ile takımı bir üst seviyeye çıkardıklarını söyledi.
Kırşehir Belediyespor’un As Başkanı Çağatay Han Torun, “Sezon başından bu yana ben en başında Kırşehir Belediyespor’un Play-Off oynayacağını söylemiştim ve inanmıştım. Biz bu takımı kurarken her türlü hassasiyeti göz önünde bulunurken çok dikkat ettik. İlimiz sanayi şehri değil ve imkânlarımız kısıtlı. Takımımızı Kırşehir Belediyesi tarafından desteğini gösterdi fakat belediyenin kanunlarca ve destekleyeceği kalem miktarı çok az. Bizlerin bu takımı oluştura bilmek ve tepeyi oynaya bilmek için güçlü bir bütçeye ihtiyacımız var. Bu bütçe ise bir belediyenin karşılaya bileceği bir bütçeye sahip değil, ilimizin de desteğinin verebileceği bütçe gerekiyor.
“20 KİŞİLİK KADRODAN 13 KADRO KALDIĞIMIZ GÜNLER OLDU”
Yeşil-beyazlı ekibin As Başkanı Çağatay Han Torun, “Bizler imkânsızlıklar içerisinde takımımızı kurarken bir takım sıkıntıları yaşadık. Futbolcularımızı takımımıza seçerken en başında çok iyi bir araştırma yaptık. Futbolcularımızı seçerken kendilerini araştırdığımız gibi aile yapılarından memleketlerine kadar inceldik ki buraya daha çabuk adapte olmaları için ince ince eleyip sık dokuduk. Geçmişin yıldızı olup geçtiğimiz yılı kötü geçirmiş futbolcuları tercihlerimizin en ön safhasında tuttuk. En başarılı futbolcuları seçip 10 milyonluk futbolcuları 5 milyona mâl edip bu sezona hazırlandık. Bizler biliyoruz ki hepsinin kumaşı kaliteli ama bir önceki yılları kötü geçtiği için fiyat oranı kısmen düşmüş. Kırşehir büyük şehir olmadığı için büyük şehir oran ile eğlenme ve gezme alanı kısıtlı bir yer, futbolcularımızın gergin oldukları ve rahatlamak için sosyal ortamı kısıtlı olacağı için karakteri sağlam futbolcuları tercih ettik. Takımımızı kurarken dikkat ettiğimiz konu buydu. Maç karşılaşmaları başladığında güzel bir başlangıç elde ettik derken Covit-19 virüs salgını çıktı. Sezon başladığında inişli ve çıkışlı bir sonuç aldık. Maçlarda beklemediğimiz sonuçları alıyorduk çünkü birçok futbolcumuz Covit-19 olmuştu. Zayıf deplasmanımız da 20 kişilik kadrodan 13 kadro kaldığımız dönemler oldu ve bu sebepten dolayı ki zaman zaman iniş ve çıkışlarımızda kaçınılmaz oldu” ifadelerini kullandı.
“ZİRVEDEN BİR AN OLSUN KOPMADIK”
Kırşehir Belediyespor’un As Başkanı Çağatay Han Torun, “Covit-19 futbolcularımızın adaptasyonu, sezon öncesi hazırlı idi derken bir takım sorunlarımız olsa da hiçbir zaman kopma noktamız olmadı ve 2 galibiyet aldığımız zaman, bir beraberliğimiz oldu. Umudumuzu kaybetmedik takımımıza inandık ve güvendik, çünkü bizler en başında bu takıma ruhumuzu vererek kurduk elimizdeki imkânlar çerçevesinde en kaliteli futbolcuları tercih ederek zirveden bir an olsun vazgeçmedik. Birçok yorumcular en başında play-off için futbolcu aldıklarımızı söylüyorlardı. Fakat bizim ilimizde bu algı yoktu. Bir kaç maçta düşük bir sonuç aldığımızda bu takım küme düşer, bu takım ileri gidemez, hoca istifa etsin gibi birçok söylenti çıkmıştı. Bu durumlar karşısında psikolojik yönetim devreye giriyor ve taraftarı tatmin edecek hem de futbolcuların üzerindeki baskıyı kıracak hamleler yapıyorsun ve yönetim başarısı ortaya çıkıyor. Play-off hattına geldik ve hocamız ile yollarımızı ayırarak yolumuza Ercüment hocamız ile devam ettik” diyerek ifadelerine yer verdi.
“ERCÜMENT ÇOŞKUNDERE İLE TAKIM BİR OLDU”
Çağatay Han Torun son olarak, “Ercüment hocamız ilk geldiğinde şu sözü söylemişti, ben öncelikle futbolcuların beynine dokunacağım. Hocamız her hafta futbolculara özlü söz yazardı, takım ile iç içe olup öncelikle bir aile ortamı yarattı, bir olma gücünü göstererek kenetlenmeyi sağladı. Gürses Kılıç hoca varken takım içerisinde çatlak ses çok vardı fakat Ercüment hocamız geldiğinde takım içerisinde bambaşka bir ortam oldu her bir futbolcu ile hocamız ayrı ayrı ilgilendi. Futbolcularımızı hayallerine inandırıp tamamen istenilen başarıyı elde etmek için güç verdi, bir futbolcu şunu yapabiliyor ise sende yapabilirsin deyip takımı play-off için inandırdı” deyip sözlerini tamamladı. (HABER: SALİH GÜNER)