Kırşehir Belediyespor kötü gidiş devam etti, evindeki yenilgilere bir yenisini daha Pendik karşısında ekledi!

PLAY-OFF HEDEFİNDEN ADIM ADIM DÜŞME HATTINA İNDİK!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Lig Beyaz grupta mücadeleye 30’uncu hafta oynanan 7 karşılaşmayla devam edildi. Son haftalarda aldığı kötü sonuçlarla hayal kırıklığı yaratan temsilcimiz Kırşehir Belediyespor evinde Pendikspor’a da tek golle yenildi. Bu mağlubiyetle play-off hattından iyice uzaklaşan yeşil-beyazlı ekibimiz küme düşme hattına doğru inmeye devam etti. 
TFF 2’nci Lig Beyaz grupta 30’uncu hafta 1 maç dışında tamamlandı. Pazarspor-Zonguldakspor maçı elverişsiz hava koşullarından dolayı ileri bir tarihe ertelenirken oynanan 7 karşılaşmada fileler 23 kez ağlarla buluştu. Bu maçların 4’ünde ev sahibi, 2’sinde konuk takımlar kazanırken, 1 maç berabere sonuçlandı.
Son haftalarda içeride ve dışarıda aldığı başarısız sonuçlarla küme düşme hattına inen yeşil-beyazlı ekibimizde kötü gidişe çare bulunamıyor. Evindeki son galibiyetini 6 Şubat’ta evinde Bucaspor karşısında 3-1-‘lik sonuçla alan Kırşehir Belediyespor ardından 1922 Konyaspor’u da deplasmanda 2-1’lik sonuçla yenerek almıştı. 
Evinde Erzincanspor’la 1-1, Isparta ile 2-2 berabere kalan yeşil-beyazlı ekibimiz deplasmanda önce Tursus İdmanyurdu’na, daha sonra da Akhisarspor’a, son olarak da evinde lider Pendikspor’a 1-0’lık sonuçla yenilen Kırşehir Belediyespor, bu sonuçlarla 26 maçta topladığı 34 puanla 12’nci sırada yer aldı. Artık play-off’tan umudunu azaltan yeşil-beyazlılar bu puan kayıplarına devam ederse küme düşme hattına doğru inmeye devam edecek.
Ligde 4 maçtır galibiyete hasret olan Kırşehir Belediyespor, evinde konuk ettiği ve mutlak galibiyet parolasıyla çıktığı maçta Pendikspor’a 1-0’lık skorla mağlup olup hem galibiyet hasretini 5 maça çıkardı, hem de Play-Off’taki rakiplerin 7 puan gerisine düşerek 12’nci sıraya geriledi. Artık şampiyonluk için gün saymaya başlayan Pendikspor bu sezon ki 19’uncu galibiyetini alıp puanını da 60 yapıp liderliğini sürdürdü.
Karacabey Belediyespor, Ankara Demirspor, Kırklarelispor, Tarsus İdmanyurdu, Nazilli Belediyespor, Pendikspor haftanın kazanan takımları oldu. Şanlıurfaspor ile 1922 Konyaspor puanları paylaştı.
Cumartesi günü tek maçın oynandığı grupta Şanlıurfaspor ile 1922 Konyaspor yenişemedi. 2-2 biten maç, haftanın skoru eşitlikle biten tek maçıydı. Bu maçın berabere bitmesi Zonguldak Kömürspor’un lehine oldu. 1’er puan alan takımlardan ne Şanlıurfaspor arayı açabildi, ne de 1922 Konyaspor farkı kapatabildi. 32 puanı bulunan Zonguldakspor, Şanlıurfa’nın 2 puan gerisinde, Konya’nın 4 puan önünde yer alıyor.
Bu maçın dışında yarış halinde olduğumuz takımlardan Kırşehir Belediyespor, Eskişehirspor ve Akhisarspor haftayı yenilgiyle kapattı. Kırşehir evinde Pendik’e 1-0, Eskişehir sahasında Tarsus’a 5-1, Akhisar deplasmanda Nazilli’ye 3-1 yenildi. Zonguldak Kömürspor, bu takımlardan Akhisar’ın 6, Eskişehir’in 14 puan önünde yer alırken, henüz karşılaşmadığı Kırşehir’i 2 puan geriden takip ediyor.
Bu bölümde BAY geçen Uşakspor ile rakibimiz Pazarspor puansız haftayı puansız geride bıraktı.
Liderin en yakın rakibi Ispartaspor, Başkent deplasmanında Ankara Demirspor’la karşılaştı. Mücadeleyi 2-1 kazanan Ankara Demirspor ligdeki 11’inci galibiyetini alıp puanını 41’e çıkardı ve haftayı 5’inci sırada tamamladı. Aldığı bu yenilgi sonrasında 44 puanda kalan Ispartaspor haftayı yine 2’nci sırada geçti. 
Play-Off hedefleyen Kırklarelispor, kendi sahasında konuk ettiği Bucaspor’u 2-0’lık skorla mağlup ederek puanını 38 yapıp 8’inci sıraya yükseldi. Play-Off yarışında yara alan İzmir ekibi Bucaspor ise bu sonucun ardından 42 puanda kaldı ve haftayı 12’nci sırada tamamladı.
İkinci yarının flaş ekibi Karacabey Belediyespor fırtına gibi esmeye devam ediyor. Ligin ilk yarısında küme düşme adayların başında gelen Bursa temsilcisi 2'nci yarıda aldığı galibiyetlerle küme düşmekten bir anda play-off'a doğru tırmanmaya başladı. Kırklarelispor’u 1-0 yenerek galibiyet serisine başlayan Karacabey Belediyespor, Erzincanspor maçıyla devam etti. Kendi sahasında Erzincanspor’u konuk eden Karacabey Belediyespor maçtan 3-0’lık galibiyetle ayrıldı ve üst üste 8’inci toplamda da 13’üncü galibiyetini alarak puanını 40 yapıp 6’ncı sıraya yükseldi. Play-Off yarışı içinde yer alan Erzincanspor ise bu farklı yenilgi sonrasında 39 puanda kalıp 7’nci sıraya geriledi.
Kırşehir Belediyespor’u tek golle yenerek galibiyet serisine başlayan Tarsus İdmanyurdu Kırşehir maçının ardından oynadığı 4 maçın 4’ünü de kazanarak çıkışını sürdürdü. Mersin temsilcisi Pazar günü deplasmanda oynadığı maçta Eskişehirspor’u 5-1 gibi farklı bir skorla mağlup ederek puanını 37 yapıp 30’uncu haftayı 9’uncu sırada tamamladı. Bu yenilgi sonrasında 18 puanda kalan Eskişehirspor yine haftayı son sırada tamamladı.
Ligde çıkış yakalayan ekiplerden biri de Nazilli Belediyespor. Teknik direktör Taner Öcal’ı getiren siyah-beyazlı ekip geçtiğimiz hafta evinde Amedspor’u tek golle yenerken, Pazar günü de yine kendi sahasında konuk ettiği Akhisarspor’u 3-1’le geçerek puanını 37 yapıp haftayı 10’uncu sırada tamamladı. Bu yenilgi sonrası 26 puanda kalan Akhisarspor 30’uncu haftayı 17’nci sırada tamamladı. 
30’uncu haftanın son karşılaşmasında Şanlıurfaspor ise 1922 Konyaspor karşı karşıya geldi. Mücadele karşılıklı atılan gollerle 2-2 sona erdi ve her iki ekip haftayı 1’er puanla kapattı. 
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Lig Beyaz grupta mücadeleye 31’inci haftada oynanacak olan 8 karşılaşmayla devam edilecek. Ligin 31’inci haftasında temsilcimiz Kırşehir Belediyespor Cumartesi günü deplasmanda Uşakspor’la karşı karşıya gelecek. (HABER: SALİH GÜNER)