Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Ligi Kırmızı Grup 34’üncü haftasında play-off mücadelesi veren temsilcimiz Kırşehir Belediyespor, yarın deplasmanda ligin orta sıralarında yer alan ve ligde hiçbir hedefi kalmayan İstanbul temsilcimiz Pendikspor ile karşı karşıya gelecek. Pendik Stadyumunda oynanacak olan karşılaşma saat 15.00’te başlayacak.
Ligde son haftalarda sergilediği performansla rakiplerinin de puan kaybettiği haftaları iyi değerlendirerek bir anda 2’nci sıraya kadar yükselen Kırşehir Belediyespor, Play-Off’un ucundan tutabilmek adına bu sezonun en kritik maçlarından birine çıkıyor. Rakip ligin rahat ekiplerinden Pendikspor, yeşil-beyazlı temsilcimiz bu maçı kazanması durumunda kalan maçlar öncesinde büyük avantaj elde etmiş olacak. Kırşehir Belediyespor, bu maçı kazanıp rakiplerinin de kaybetmesini bekleyecek. 
KIRŞEHİR YEŞİL-BEYAZLA SÜSLENDİ
Kırşehir Belediyespor son haftalarda sergilediği performansla 2’nci sıraya kadar yükselirken, şehrimiz adeta şampiyonluk havasına bürünmeye başladı. Şehrin ana caddeleri yeşil-beyazlı renkler süslenmeye başladı. 
Kırşehir'deki siyasi partiler, kişi ve kuruluşlar ile esnaflar son Mamakspor maçını da kazanan Kırşehir Belediyespor'un 1. Lig'e yükselmeye yaklaşması nedeniyle kenti bayraklarla süslüyor. 
Tarihinde ilk defa 1’inci Ligi’nde mücadele etme şansını yakalayan ve kalan 5 maçı kazanıp play-off’a kalma hesapları yapan yeşil-beyazlı temsilcimiz Kırşehir Belediyespor, play-off’tan da 1’inci Ligi çıkmanın hayalini kuruyor. 
Bu doğrultuda, Kırşehir Belediyespor’un hem takıma gelir sağlamak, hem de şehri havaya sokmak amacıyla yaptırmış olduğu Kırşehir Belediyespor bayrakları şehre asılmaya başlarken, yeşil-beyazlı ekibimizin yöneticileri içinde bulundukları maddi sıkıntıya herkesin katkı vermesini istediler
Kırşehir Belediyespor, önce Eyüpspor, daha sonra Tarsus İdmanyurdu ve ardından Kırklarelispor maçlarını kaybederek bir anda zirveden inerken Vanspor karşısında alınan 2-1’lik galibiyet yeşil-beyazlı ekibimizin resmen dönüm maçı oldu.
Üst üste gelen mağlubiyetlerin ardından bir anda Play-Off potasından uzaklaşan Belediyespor, deplasmanda Vanspor’u Üstün Bilgi ve Mehmet Alaeddinoğlu’nun golleriyle 2-1 mağlup etmeyi başardı.
2-1’lik Vanspor galibiyeti ile moral bulan yeşil-beyazlı temsilcimiz ardından kendi sahasında Pazarspor’u 3-0’lık skorla mağlup ederken, Ligin en zor deplasmanlarından biri olan Sakaryaspor karşısında penaltı kaçırdığı maçta 1 puanı son dakika golüyle kurtardı.
Sakarya karşısında alınan 1 puanın sonrasında durdurulamayan Kırşehir Belediyespor, Karacabey Belediyespor’u 2-1, 10 kişiyle Bodrumspor’u 1-0, Sivas Belediyespor’u yine aynı skorla 1-0 mağlup ederken, son oynadığı maçta Mamak FK’ya da aynı tarifeyi uygulayarak 1-0 kazanmasını bildi.
Yarın kendi sahasında Kırşehir Belediyespor’u konuk edecek olan Pendikspor, Kırşehir maçı öncesi evinde 17 karşılaşmaya çıktı.
Kırmızı-beyazlılar bu 17 maçlık evindeki performansla Karabükspor’u 4-0, Pendikspor’u 1-0, Mamak FK’yı 7-1, Bayburt Özel İdarespor’u 2-0, Serik Belediyespor’u 4-1 Kastamonuspor’u, Turgutluspor’u 3-0 ve Pazarspor’u 3-2’lik skorla yenmeyi başardı. İstanbul temsilcisi evinde 1922 Konyaspor’la 1-1, Karacabey Belediyespor’la golsüz berabere kaldı.
Pendikspor, Etimesgut Belediyespor’a, Sakaryaspor’a, Sivas Belediyespor’a 2-0, Vanspor’a 5-3, Bodrumspor’a 2-1, Eyüpspor’a 3-0, Kırklarelispor’a 1-0’lık skorla mağlup oldu.
Bu sezon evinde 17 karşılaşmaya çıkan Pendikspor, bu 17 maçın 8’ini kazanmayı başardı. 2 maçta berabere kalan İstanbul temsilcisi iç sahada 7 maçtan ise mağlup ayrıldı. Bu 17 maçlık periyotta rakip filelere 33 gol atarken, kalesinde ise 23 gol gördü.
Temsilcimiz Kırşehir Belediyespor, yarın deplasmanda karşılaşacağı Pendikspor maçı öncesi 16 deplasman maçına çıktı. Yeşil-beyazlı ekibimiz bu 16 maçın 7’sinden galip ayrılırken, 5 maç berabere kalıp 4’te yenilgi aldı.
Kırşehir Belediyespor bu 15 maçta Kastamonuspor’u, Kırklarelispor’u, 1922 Konyaspor’u, Bodrumspor’u, Sivas Belediyespor’u 1-0, Elazığspor’u 5-3, Vanspor’da 2-1 yenmeyi başardı. Yeşil-beyazlı ekibimiz Karacabey Belediyespor’la 2-2, Mamak FK’yla 1-1, Pazarspor ve Etimesgut Belediyespor’la 0-0, son olarak ta Sakaryaspor’la 1-1 berabere kaldı. Kırşehir Belediyespor deplasman maçlarında Turgutluspor’a 1-0, Eyüpspor ve Serik Belediyespor ve Tarsus İdmanyurduna da 2-1’lik skorlarla mağlup olmaktan kurtulamadı.
Genel olarak bakıldığında bu sezon 16 deplasman maçına çıkan Kırşehir Belediyespor, oynadığı bu 16maçın 7’sini kazanmayı başardı. 5 maçtan da beraberlikle ayrılan yeşil-beyazlı ekibimiz 4 maçta da evine boş döndü. Bu oynadığı 16 maçta rakip filelere 19 gol atarken, kalesinde de 15 gol gördü. (HABER: SALİH GÜNER)