Avrupa Spor Haftası etkinlikleri kapsamında şehrimizde Bisiklet Etkinliği düzenlendi.
23-30 Eylül 2020 tarihleri arasında Avrupa’da olduğu gibi ülkemizde de kutlanmaya devam etti. Bu kapsamda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü organizesinde geçtiğimiz gün Bisiklet İl Temsilciliğimizin katılımları ile ve bisiklet etkinliği düzenlendi. Genci yaşlısı bisiklet sevdalılarının katıldığı etkinlikte pedallar bu sefer sağlıklı yaşam için verildi.
Avrupa Spor Haftası çerçevesinde düzenlenen Bisiklet etkinliği ile ilgili bilgiler veren Kırşehir Bisiklet İl Temsilcisi Battal Çelik, tıpkı Ahilik Haftası gibi güzel bir organizasyon olduğunu, bu tür organizasyonlarda sadece belirli haftalarda ve buna benzer haftalarda değil de sık sık bir araya geleceklerini söyledi.
Bisiklet İl Temsilcisi Battal Çelik, “Geçtiğimiz Ay Ahilik haftasında bu ayda Avrupa Spor haftasında bizleri de programa dahil eden tüm herkese çok teşekkür ederim. Genç kardeşlerimiz ve Bisiklet sevdalıları ile yine bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadık. Aslında geçtiğimiz gün vermiş olduğumum demeçte İl Temsilcisi olarak böyle organizasyonlarda yer aldığımız için çok mutluyum ancak bu tür organizasyonlar dışında sürekli bisiklete binme alışkanlığı elde edip bir araya gelmemiz lazım. Ahilik haftası bittikten sonra hafta içi bisiklet sürmekten keyif alacak olan arkadaşlarımız ile bir araya gelerek haftada 2 gün farklı noktalarda etkinlikler düzenleyerek hem yoğun ve yorucu iş stresinden uzak durup hem de sağlıklı bir yaşam için pedal çevireceğiz. Aslında Kırşehir gibi İç Anadolu bölgesinin şirin memleketi olan bir il olarak bisiklet sürmeye elverişli ve bisiklet yolları mevcut. Tek sıkıntımız bir hep birlikte bir araya gelmek. İnşallah bu pandemi süreci biter ve en kısa zamanda bir araya gelir ve turlarımıza başlarız. Bende her fırsatta Bisikletimi alarak Kırşehir halkıyla birlikte güzel yerleri keşfedeceğim. Kırşehir’de genci ve yaşlısıyla Bisiklet sürmek artık alışkanlık haline geldi. Her yaş grubundan Bisiklete binenleri görünce çok mutlu oluyorum. İnşallah Ahilik haftası biter bitmez siz değerli basın emekçileri sayesinde duyurularımızı yapıp Kırşehir’e Bisiklet kültürünü aşılayacağız. Bizlerin burada olmasına vesile olan Başta Sayın Valimiz İbrahim Akın olmak üzere Sivil Toplum Kuruluşlarına çok teşekkür ederiz” dedi. (HABER MERKEZİ)