Türkiye Futbol Federasyonu 2’nci Lig Kırmızı Grupta mücadele eden temsilcimiz Kırşehir Belediyespor’un 19 Aralık Cumartesi günü deplasmanda karşılaşacağı Pazarspor, hafta sonu kendi sahasında ligden düşmesi kesin gözüyle bakılan Kardemir Karabükspor’u 2-1 yenerek son 5 maçını kazanarak inanılmaz bir çıkış yakaladı.
Ligde uzun süredir ekonomik sıkıntılar çeken Karabükspor'un deplasman masraflarını Çaykur Rizespor kulübü Başkanı Hasan Kartal karşılamıştı. Konuk takım istim üzerinde olan Rize temsilcisi Pazarspor'u 90 dakika boyunca oldukça zorlarken, mavi-beyazlı ekip 3 puanı maçın son dakikası içinde bulduğu frikik golü ile ulaşmasını bildi ve galibiyet serisini 6 maça çıkardı.
19 Aralık Cumartesi günü sahasında Kırşehir Belediyespor’u konuk edecek olan Pazarspor’da moraller yerinde. Karadeniz temsilcisi Ligin 15’inci haftasında sahasında ligde zor günler geçerin ve küme düşmenin ilk adaylarından olarak gösterilen Kardemir Karabükspor’u Pazar İlçe Stadyumunda konuk etti.
Oldukça çekişmeli ve kıran kırana geçen maçın ilk yarısında gol sesi çıkmadı ve her iki takım soyunma odasına 0-0’lık eşitlikle gitti.
Mücadelenin 2’nci yarısına etkili başlayan Pazarspor 60’ıncı dakikada Arda Belen’in kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçti.
Konuk Karabükspor bu gole 88’inci dakikada Toykan Topuz’un golüyle cevap vererek skoru 1-1 yaptı. Mücadelenin duraklama dakikalarında kazanılan serbest vuruşu Eren Karadağ golle sonuçlandırarak Pazarspor’u 2-1 öne geçirdi.
Mücadelenin ilerleyen dakikalarında başka gol olmadı ve Pazarspor zorlandığı maçta Kardemir Karabükspor’u 2-1 mağlup ederek üst üste 5’inci galibiyetini alarak Kırşehir Belediyespor maçı öncesi büyük moral buldu. (HABER: SALİH GÜNER)