Yeni normalleşme süreci kapsamında hayata geçirilen sporda normalleşme adımları, ilimizde bulunan özel spor tesislerinde incelemeler ile devam ediyor.
Tüm dünyayı saran yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dünyada olduğu gibi ülkemizde de görülmüş, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ülkedeki spor müsabakaları durdurulmuş, tüm spor müsabakaları, spor tesisleri ve spor salonlarındaki devam eden faaliyetlere ara verilmişti.
Yaşanan salgın sürecinin ardından geçtiğimiz ayda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bakanlar kurulu toplantısının ardından yeni normalleşme kuralları ve takvimi belirtilmişti.
Açıklanan normalleşme programları kapsamında gençlerin sokağa çıkma kısıtlaması kaldırılmıştı. Bu kısıtlamanın kalkmasının ardından da sporcularımız sahalara dönmüş, özel spor tesisleri ise çalışmalarına maske, mesafe ve hijyen önemlerini alarak çalışmalarına başlamışlardı.
Bu kapsamda ilimizde bulunan özel spor tesislerinin almış oldukları önemleri ve çalışmalarını Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden görevli kişiler denetleme kurulu tarafından şehrimizdeki spor salonlarında incelemelerde bulunuldu, belirledikleri eksiklikleri tamamlamaları için süre verildi. Herhangi bir eksikliği bulunmayan salon işletmecilerine teşekkür edildi. HABER: SALİH GÜNER