Sezon başından beri iç saha maçlarını hep izledim. Farklı kazandığımız Adıyaman maçından beri göbeğimizi kaşıyarak bir maç kazanamadık. Şunu belirteyim 5-1 Adıyaman maçında bile ezici bir futbol oynamadık. Bunu moralleri bozmak için söylemiyorum. Atı alan Üsküdar’ı geçmeden önlemlerimizi alalım istiyorum.
Şampiyon olmak istiyorsak bu takıma takviye şart.
Sinan’ı santrafor olarak oynatacaksak onun özelliğine göre oyun planı kurmalıyız. Hantal görüntüsüne karşın dikine, önüne atılan topları alıp götüren, pozisyona giren bir yapısı var. Adıyaman maçında bu tip toplarla farka gittik.
***
Bu kadar sarı kartın çıktığı bir maçta kırmızı kart çıkmaması enteresan. Penaltı pozisyonunu tribün garabetinden göremedik. Birebir pozisyondaki atağımızın ancak başlangıcını görebildik. Penaltının nasıl olduğunu, kırmızı kart gerekir mi, gerekmez mi bir şey göremedik ki yorum yapalım.
Bu sezon izlediğim hakemlerin avantaj bilgisi yok gibi. Oyunu akıcı kılan hakem iyi hakemdir bence. Her pozisyona düdük çalmak, oyunu sıkıcı hale getirir. Çok net üç-dört pozisyonda avantaj kuralını değerlendiremedi. Hem de önündeki pozisyonlarda…
***
Maçtan notlar…
15 dakika rakibin oynadığı, bizim onları izlediğimiz bir süreçti.
Dakika 13: Bu kadar net avantajı nasıl oynatmazsın hakem kardeş?
Dakika 15: Harekette kasıt yoktu ama, sarı kart doğruydu.
Dakika 16: Penaltı golüyle 1-0 öne geçtik. Ama penaltının nasıl olduğunu göremedik. Nedeni belli! Defans oyuncusunun kırmızı kart görmesi gerekir miydi bilemiyorum. Çünkü herkes ayakta. Ayrıca değişen kural gereği iki ceza birden veriliyor gerekçesi ile bu pozisyonlarda kırmızı kart uygulaması kalktı.
Dakika 21: Yine Çatalca lehine bir pozisyonda hakem avantajı oynatamadı.
Dakika 30: Hakem bizim lehimize bir penaltı çalmış, aleyhimize her çalabilir. Hakemlerimizin böyle bir zaafı var. Defans oyuncumuz rakibine sarıldı, bir eli de omuzda. Aman ha dikkatli olmalıyız. Bu durumlarda her an penaltı çalabilirler.
Dakika 31: Çatalca’ya bir sarı kart daha.
Dakika 43: Didişmeler sonunda çıkarılan kartlar doğru ve gerekli. Yoksa maçın kontrolü elden çıkar.
Dakika 44: Şans bizden yana. Top direkten döndü.
İlk yarının sonu neredeyse, şans yine bizden yana. Golü yemedik.
Dakika 50: Sinan kardeşim gereksiz itirazla sarı kart görmen doğru değil. Pozisyon gereği bir sarı kart daha görüp atılabilirsin.
Dakika 57: Bence ofsayt yok, yardımcı hakem yanlış değerlendirdi, pozisyonumuza yazık oldu.
Dakika 64, Çatalcalı bir oyuncunun ceza sahası dışındaki sert şutu direkte patladı. Allah’tan var sistemi yok. Rakip oyuncular ve teknik heyet golde ısrar etti.
Dakika 65: Üst üste iki faul çalınmadı. Oysa hakem pozisyonun içindeydi.
Dakika 67: Cihad sarı kart gördü, pozisyon temiz gibiydi. Faul dahi yoktu.
Dakika 68: Talihsiz bir gol yedik, skor: 1-1.
Dakika 70: Rakibin üç numaralı futbolcusu hakeme aldatmaya yönelik hareketi sarı kart olmalıydı. Sarı kartları yazmaktan yoruldum.
Dakika 84: Şans bu kez Çatalca’dan yana.
Dakika 85: Yine tehlikeli hareket, sarı kart doğru.
Maçın sonları nasıl gol olmadı hayret. Bu Çatalca’dan şansı.
Çatalca maçın sonlarına doğru skoru korumak için kapanınca çok güzel pozisyonlar bulduk, ama olmadı.
İkinci yarı maçlarında daha iyi futbol, daha iyi sonuçlar umuduyla Kırşehir Belediyesporumuza başarılar.