Bu kafa ile Kırşehir’de sporun gelişeceğini mi düşünüyoruz!

Ne turnuvaları düzenleyen yöneticiler maçlara geliyor, ne de hentbol maçlarının oynandığı salon yanıyor?

OKUL SPORLARINA İLGİSİZLİK!

Kırşehir’de amatör spora ve okullardaki sportif faaliyetlere olan ilgisizliğin artması spor adamlarını, velileri ve öğrencileri üzüyor. 
Kırşehir’de 15-20 yıl önce amatör futbol liginin 1. ve 2. kümede yaklaşık 40 takımın katılımı ile oynanırken, bugün 3-4 ilçe takımının katımımı ile yapıldığını, yine hentbol ve voleybolda amatör takımlar bulunduğunu, Kırşehir’de gençlerin futbolu, hentbolu ve voleybolu sevdiklerini, bu nedenle Kırşehir’de gruplarda başarıyla temsil ettiklerini belirten Kırşehir spor kamuoyu, son yıllarda amatör spora ilginin olmamasının üzüntü verici olduğunu ifade ettiler.
Kırşehir’deki amatör spora gösterilen ilgisizlik geçen hafta liseler arasında oynanan okul maçlarına da yansıdı. 
Liseler arasında düzenlenen Hentbol İl Birinciliğine Hayri Kımçak Anadolu Lisesi, Spor Lisesi ve Sıddık Demir Anadolu Lisesi katıldı ve oynan iki maç sonunda Spor Lisesi İl Şampiyonu olarak grup maçlarında Kırşehir’i temsil etme hakkı elde etti. 
Yine Liseler arasında düzenlenen futbol il birinciliğine Sıddık Demir Anadolu Lisesi, Hacı Fatma Erdemir Anadolu Lisesi ve Özel Kırşehir Anadolu Lisesi’nin katıldı ve iki maçta şampiyon Hacı Fatma Erdemir Anadolu Lisesi oldu.
Turnuvalara katılan takım sayısının az olmasını değerlendiren gençler, “Biz burada iki maç yaparak şampiyon olup il dışına gideceğiz. Başka illerde daha çok takımlar katıldığı için daha çok maçlar oynayan ve kazanan rakiple mücadele etmek durumunda kalacağız. Ayrıca bizim üzüntümüz bu turnuvayı düzenlenen hiçbir yetkilinin ve idarecinin maçlara ilgi gösterip katılmaması oluyor. Bu da sporun neden gelişmediğinin bir göstergesi. Ayrıca neden Kırşehir’de gençlere önem verilmiyor? Bugün 2. Lig’te mücadele eden bir Kırşehir Belediyespor, salon sporlarında da yine 1. Lig’te olmayan Kırşehir Belediyespor Hentbol takımımız var. Bu takımlar neden bu liglere katılan gençleri izlemiyor. Bunlardan en 2-3 tanesini altyapıya alsalar, gelecekte bu gençlerden faydalanırlar diye düşüyoruz. Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri ne yapıyor merak ediyoruz. Neden Kırşehir’de kulüp ya da okul takımlarının kurulmasına öncülük edip, gençleri spora yönlendirmiyorlar? Sabahtan akşama kadar sıcak odalarından kalkıp, gençleri neden spor yapmalarına daha çok imkan sunmuyorlar? Tabi bu onların işi değil. Herhalde onların işi sabahtan akşama kadar siyaset yapmak, günlerini boş işlerle geçirmek. Öyle olmasa idi düzenlenen turnuvalara katılırken, gençlerin yanında olurlar, onların sorunlarını çözerlerdi. İşte Kındam’da hentbol maçları oynanıyor, hiçbir tane yetkili yok. Organize eden sorumlular yok, salonun ısınma sistemi bozuk olduğu için yakılamıyor, bu sorun neden günlerdir çözümlenmiyor, öğrencimler buz gibi salonda nasıl maç oynayıp, maçlara hazırlanacaklar? Buradan Kırşehir il yöneticilerimize ve spor yetkililerimize çağrıda bulunuyoruz. Lütfen gençlere sahip çıkıp, onları spora yönlendirip, daha güzel imkanlarla spor yapmalarına zemin hazırlayın, takımlarımızın altyapılara daha çok Kırşehirli sporcu kazandıralım” diyerek sitemlerini dile getirdiler. (HABER: SALİH GÜNER)