Yıllar sonra yeniden Türkiye İkinci Ligi’nde ilimizi temsil eden Kırşehir Belediyespor’un İstanbul deplasmanında Eyüpspor’u 2-0 yenerek lige üç puanla başlaması büyük sevinç yarattı.
Maçın ardından bir açıklama yapan Kırşehir Belediyespor Teknik Direktörü Taner Öcal, deplasmanda Eyüpspor’u yenerek 3 puanla başlamanın kendileri açısından güzel olduğunu söyledi.
Kırşehir’den ve İstanbul’dan gelen Taraftarların statta çok güzel bir atmosfer oluşturduğunu dile getiren tecrübeli teknik adam, “Lige 3 puanla başlamak güzel. Eksiklerimiz var. Önümüzdeki maçlarda daha iyi olacağız” dedi.
İlk maçların zor olduğunu belirten Taner Öcal, “4 hafta hazırlık döneminden sonra bizden beklenti vardı. Biz de buraya 3 puan için gelmiştik. İlk maçlar çok zor oluyor. Ama arkadaşlarımız burada iyi mücadele verdi. Akıllı oynadıklarını düşünüyorum. Tabi ki de zor oldu. Ama güzel bir galibiyet aldık. Arkadaşlar burada ruhunu, her şeyini ortaya koydu. Takım ruhunun çok önemli olduğunu, takımdaşlığın çok önemli olduğunu, birbirleri için savaşmanın çok önemli olduğunu ifade ettik. Bunun için bir takım olmamız gerekiyor. Başta Osman Uçar, başkanımız yönetimimi, sonra basın mensupları ve taraftarlarımız, birlik olmamız gerekiyor. Bu uzun bir maraton. Bizim büyük resmimiz şampiyonluktur” dedi.
Takım olarak bu yıl yeni bir yapılanmaya gittiklerini ifade eden Öcal, "Geçen yıldan kalan çok az arkadaşımız var. Yeni bir takım oluşturduk. Eksikliklerimiz var. Futbolcular birlikte maç oynayarak saha içerisinde kendilerini tamamlayacaklar. İlerleyen haftalarda bu eksikliklerimizi gidermeye çalışacağız. Amacımız ilk haftalarda iyi oyundan çok puan kaybı yaşamadan yolumuza devam etmek" diye konuştu.

Kastamonuspor 1966, Gazi Stadı’nı ilk kez gören yeni ve genç ağırlıklı kadrosuyla şampiyonluk adayı Tuzlaspor’a boyun eğdi.

KASTAMONU EVİNDE KAYIP: 2-0



STAD: Gazi
HAKEMLER: Veli Karakaya** , Serkan Gülçer**, Murat Tuğberk Curbay**
KASTAMONUSPOR 1966: İsmail*, Doğanay* (Dk. 68 Hakan*), Metincan* (Dk. 72 Erkan*), Berkay*, Harun* Recep*, Nezir* (Dk. 59 Muhammet*), Birkan*, Faruk*, Özgür*, Sıddık*
TUZLASPOR: Çağır**, Yasin** (Dk. 74 Umut*) Doğan Can**, Bülent**, Sadık**, Mehmet**, Göksu**, Muhammed** (Dk. 88 Hurşit*), Servan** (Dk. 68 Sefa*), Kemal**, Tarık**
SARI KARTLAR: Harun, Doğanay, Berkay, Hakan (Kastamonuspor 1966) - Bülent (Tuzlaspor)
KIRMIZI KART: Dk. 78 Mehmet (Tuzlaspor)
GOLLER: Dk. 14 Yasin, Dk. 82 Göksu (P) (Tuzlaspor )

TFF 2'nci Lig Kırmızı Grupta mücadele eden temsilcimiz Kırşehir Belediyespor ile hafta sonu deplasmanda karşılaşacak olan Kastamonuspor 1966 sezonun ilk haftasında kendi sahasında Tuzlaspor’a 2-0 mağlup oldu.
14'üncü dakikada gelişen Tuzlaspor atağında, Bülent soldan ceza sahasına topu ortaladı. Boş pozisyonda Yasin’in kafa vuruşunda top ağlarla buluştu: 0-1.
82’nci dakikada Tuzlaspor penaltı kazandı. Ceza sahası içerisinde Tuzlaspor'dan Göksü, Birkan'ın müdahalesiyle yerde kalınca hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışında topun başına geçen Göksü topu ağlara gönderdi: 0-2.
Karşılaşma Tuzlaspor'un 2-0'lık galibiyetiyle sona erdi.
Geçen sezona “tecrübeli ve yüksek maliyetli” kadrosuyla Sancaktepe’ye kendi sahasında yenilerek başlayan Kastamonuspor 1966, yeni sezona da bu kez “genç ve düşük maliyetli” kadrosuyla ve yine bir İstanbul takımına 3 puanı vererek giriş yaptı.
Kırmızı-siyahlılar, gruptaki şampiyon adaylarından Tuzlaspor’a her iki yarıda yedikleri gollerle 2-0 yenilip ilk haftayı puansız geçerken, toparlanıp takıma benzeyebilmesi için zamana ihtiyacı olduğu konusundaki görüşü haksız çıkarmadı.
Az sayıdaki taraftarın maç bitiminde yenilgiye karşın takımı alkışlayarak soyunma odasına uğurlaması bu duruma hazırlıklı olduğunun ve sezon boyunca gerekli olan desteğini sürdüreceğini göstermesi bakımından ilk haftanın kazancıydı.
Tuzlaspor’un ilk golü, İsmail Şahmalı’nın penaltıyı kurtardıktan sonra gelişen atakta savunmanın basiretinin bağlanması ve geçen sezonun ikinci yarısında Kastamonu’da göstermediği hırsı bu kez sergileyen sahanın en kısası Yasin’in kafa vuruşundan geldi.
İlk 45 dakikası 1-0 konuk ekibin üstünlüğüyle sona eren maçın ikinci yarısında da aradığı golü bulamayan kırmızı-siyahlılar, oyunun son çeyreğinde beraberlik sayısını ararken yakalandığı kontratak sonucu verilen penaltıdan yediği golle teslim bayrağını astı.
Kaptan Faruk dışındaki isimlerin Gazi Stadı’na ilk kez çıkması gibi bir garipliğin yaşandığı maçta, takım boyunun hoca görüşüne karşın çok uzun oluşu, kritik mevkideki isimlerin ağır kalışları, oyun kurucu isim tercihinde ısrar edilmesi de yenilgiyi kolaylaştırdı.
MAÇTAN DAKİKALAR İLK DEVRE
DAKİKA 13: Gelişen Tuzlaspor atağında, Yasin Yener ceza sahası içerisinde kaleci İsmail tarafından düşürülünce hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını Mehmet kullandı, kaleci İsmail yatarak topu uzaklaştırdı.
DAKİKA 14 (GOL): Tuzlaspor’un bir başka atağında, Bülent soldan ceza sahasına topu ortaladı. Boş pozisyonda Yasin Yener’in kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu (0-1)
DAKİKA 17: Kastamonuspor 1966 atağında Nezir topla ceza sahasına girdi. Kaleci ile karşı karşıya kaldığında yaptığı vuruşta kaleci Çağrı başarılıydı.
DAKİKA 27: Tuzlaspor atağında, Bülent sol çaprazdan ceza sahasına topu ortaladı. Defanstan seken top üst direğe çarparak kornere çıktı.
İKİNCİ DEVRE
DAKİKA 60: Kastamonuspor 1966 atağında, Doğanay topu sağdan ceza sahası içerisine gönderdi. Muhammed’in kafa vuruşunda top kaleciyi geçti ve üst direkten oyun alanına geri döndü.
DAKİKA 80 (GOL): Hızlı gelişen Tuzlaspor atağında Göksu, Birkan tarafından ceza sahası içerisinde düşürüldü. Hakem maçta ikinci kez penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Göksu topu ağlara gönderdi. (0-2)