2016-2017 sezonuna önceki senelerden daha istekli başlamıştık. Hocalarımız harıl harıl önemli genç isimler ile görüşüp şehrimize davet etmiş ve anlaşmıştı. Ancak beklenilen destek gelmeyince transferlerden bazıları ayrıldığı gibi kadromuzdan önemli isimler de ayrılmıştı. Ancak Bekir Hoca, Mustafa Hoca, Hacı Kaptan ve Serkan Kaptan bu bayrağı en iyi şekilde taşımaya devam etme kararı aldı. Nevşehirspor’a neden yenildik sorusuna cevap bulmak çok kolay...
Rakibimiz Nevşehir Belediyesi ve sponsorlarından aldığı çok önemli bir destekle güçlü bir takım kurduğu ortaya çıktı. Her sene yaptıkları hatayı yapmamak için şehri bilen oyuncuları alıp bu sene şampiyonluğun en ciddi adayı olduğunu zaten göstermişlerdi. Bizde Valimiz Necati Şentürk ve Belediye Başkanımız Yaşar Bahçeci’nin destekleriyle belli düzeyde ekip oluşturduk. Güçlü bir sponsorumuz sanayimiz, turizm kaynağımız yok. Her sene gibi sahipsiziz.
Nevşehirspor yenilgisini sadece rakibe göre değerlendirmek gerekmiyor. Çünkü futbolun yürek işi olduğunu en iyi biz biliyoruz. Kadro açısından ve teknik açıdan bakmak gerekirse sezonun başı olmasından dolayı takımda kondisyon eksiği var. Özellikle orta alan da bu sıkıntıyı çok gördük. Doğru düzgün kanat oyuncumuz yok demeyeceğiz; hiç yok. Bugün orta saha oyuncusu Mevlüt Şimşek kanatta oynadı. Ne kadar etkili oldu aşikâr. Forvette Murat Çağlar yine mücadeleci kimliğini sürdürdü. Defansı yıprattı. Çok top indirdi. Ancak yanına destekçi bulamadı. Murat Çağlar’a kızmaya hiç hakkımız yok. Maçtan önce Beytullah Ersoy’un forvet Murat Çağlar’ın forvet arkası tarzında oynamasını bekliyorduk. Rıza Kont da kanatta yer alır diye düşünüyorduk. Ancak Bekir Hoca haklı olarak Beytullah Ersoy’u hamle oyuncusu olarak tutmak istedi. Lig maçlarında Ahmet'in de lisansı çıkarak Murat Çağlar-Beytullah Ersoy veya Ahmet-Murat Çağlar ikilisini önde görürüz.
Birde bize gelirsek. Kırşehirspor-Nevşehirspor maçını canlı yayınla vermek istedik. Ancak teknik yetersizliğimiz yüzünden yarıda kestik. Eğer Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bize teknik destek (yalnızca wifi) verirse tüm maçları canlı vermeye hazırız. Hatta maçı sunma konusunda Ahi Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Murat Aydemir ile görüştük.
Ligler Eylül ayının 25'in de başlıyor. Takımımız o zamana kadar daha güçlü hazır hale gelecektir. Mutlaka kanat oyuncusu, stoper ve orta saha transferleri ile hedefine ulaşacaktır. Bugün stadı dolduran yaklaşık 3-4 bin taraftarımıza teşekkür ederiz. İnşallah güzel günler göreceğiz.
Sinan Havaçeken