Yeşil-beyazlı ekibimiz, 7’nci haftada Uşakspor’u farklı yenerek çıkışa geçti

NİHAYET GALİBİYET: 3-0

SAHA: Kırşehir Ahi

HAKEMLER: Yalçın Taşkınfurat***, Önder Çalış***, Mücahit Değirmenci*** (İstanbul Bö.)

4.HAKEM: Levent Buğra Vartemel*** (Tekirdağ Böl.)

KIRŞEHİR FUTBOL SPOR KULÜBÜ: Kerem Burak Yaşar***,  Sinan Altınel**, Doğacan Diker*** (Dk.80:Emre Demir**), Zihni Temelci*** (Dk.82:Ömer Faruk Taş**), Savaş Yorulmaz*** (Dk.80:Hacı Mustafa Karabulut**), Onur Garip** (Dk.66:Gökdeniz Varol**), Ahmet Üner***, Hakan Erçelik***, Sırat Yeşilördek***, Oğulcan Şahin***, Ahmet Sun*** (Dk.66:Fatih Kıran**)

YEDEKLER: Mustafa Güngör, Enver Yıldız, Mustafa Sol, Mert Korkmaz, Fatih Kızılay

TEKNİK DİREKTÖR: Gökhan Beklemiş

UŞAKSPOR A.Ş: Vedat Böyükgül*, Alperen Erdinç* (Dk.45+2:Sefa Kahraman*) , Sezer Gündüz**, Muzaffer Kahrıman* (Dk.50:Ahmet Hakan Şahin**), Onurcan Güler* (Dk.71:Oğulcan İnanç*), Berke Doğukan Önde**, Murad Han Gönen**, Murat Şenel** (Dk.71:Erhan Tatlıdil*), Onur Demir**, Ömer Faruk Canbirdi** (Dk.50:Mehmet Bağlı*), Resul Türkkalesi**

YEDEKLER: İbrahim Bağcı, Şamil Başaran, İbrahim Demir, Cenk Alptekin, Cem Aktaş

TEKNİK DİREKTÖR: Bülent Akın

SARI KARTLAR: Yok

KIRMIZI KART: Yok

GOLLER: Dk.30 ve 60:Doğacan Diker, Dk.44: Ahmet Sun (Kırşehir FK)

HABER/FOTOĞRAFLAR: SALİH HANÇER

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Lig Kırmızı Grup 7’nci hafta maçında temsilcimiz Kırşehirspor kendi sahasında Uşakspor ile karşı karşıya geldi. Yeşil-beyazlı temsilcimiz maçın başından sonuna kadar üstün oyununu 3-0’lık net bir skorla taçlandırarak bu sezon ki ilk galibiyetini aldı.

Kırşehirspor, TFF 2’nci Lig Kırmızı Grubun 7.Haftasında kendi saha ve seyircisi önünde Uşakspor A.Ş.’yi konuk etti. 7.Haftaya kadar her iki takımda  ligde oynanan  6 haftalık maçlarda galip gelemezken, Kırşehir F.K  4 beraberlik, 2 mağlubiyet alırken, Uşakspor A.Ş ise 3 beraberlik ve 3 mağlubiyet alırken, Kırşehir FK, rakibi  Uşakspor A.Ş.’yi  30 ve 60’da Doğacan Diker ve 44.dakikada Ahmet Sun’un attığı goller yenerek 3 puan hasretine son verdi.

Kırşehir FK, 7. Haftada karşılaştığı Uşakspor’u güzel oyunu ve 3 güzel golle galip gelerek puanını 4 den 7’ye çıkardı. Kırşehir FK, rakibi Uşakspor karşısında orta alanda Zihni Temelci, Hakan Erçelik’in müthiş presi ile oyuna başlayıp, kaptan Savaş Yorulmaz’ın istekli güzel oyunu ile rakibine üstünlük sağlarken, kanatlardan Doğacan Diker ve Ahmet Sun’un defans arkalarına hızlı koşuları, Onur Garip’in paslı oyunda etkili oluşu ile alt sıralardaki rakibini rahat bir skorla yenerek adeta lig yeni başlıyorcasına yeniden doğdu ve haklı bir galibiyet aldı.

Bu sonucun ardından ligdeki ilk galibiyetini alan Kırşehirspor puanını 7’ye çıkardı.

TFF 2’nci Lig Kırmızı Grupta 8’inci hafta maçları Çarşamba günü oynanacak olan 10 karşılaşmayla devam edilecek. Temsilcimiz Kırşehirspor 8’inci haftanın maçında deplasmanda Balıkesirspor ile karşı karşıya gelecek.

MAÇIN ÖNEMLİ DAKİKALARI

Cumartesi günü Ahi Stadyumunda oynanan maça temsilcimiz Kırşehirspor başladı.

DAKİKA 15: Kırşehirspor sağdan Ahmet Sun ile etkili geldi. Orta sahadan atılan topla Ahmet Sun, ceza yayı üzerindeki Hakan Erçelik’i gördü. Hakan’ın sert şutunu kaleci Vedat Böyükgül üstüne gelen topu kontrol etti.

DAKİKA 30 | GOOOLLLL: Kırşehirspor, kendi yarı alanında yaptığı presle Uşakspordan topu alıp, Oğulcan Şahin hemen soldaki Savaş Yorulmaz’ı gördü. Savaş, soldan hızla inip pasını Doğacan Diker’e çıkardı. Altı pas içerisnde bomboş kalan Doğacan, plase bir vuruşla topu ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

DAKİKA 35: Orta alandan gelişen Uşakspor A.Ş atağında Onurcan Güler, soldan hareketlenen Ömer Faruk Canbirdi’yi gördü. Ömer Faruk, soldan ceza alanına girerek kaleyi çaprazdan önüne aldı. Ömer Faruk’un sol çaprazdan sert şutunda top direkten döndü.

DAKİKA 43: Uşakspor A.Ş atağında Onurcan Güler ceza yayı üzerinde topla buluşup hemen  soldan hareketlenen Ömer Faruk Canbirdi’yi gördü. Ömer Faruk, ön direkte bom boş kalan Berke Doğukan Önde’ye ortasını yaptı. Berke Doğukan’ın kafa şutunda  yandan direği sıyıran top auta çıktı

DAKİKA 44 | GOOOLLLL: Orta alandan gelişen Kırşehir FK atağında Savaş Yorulmaz, sağdan bekin arakasına koşu yapan Doğacan Diker’i gördü. Doğacan, sağdan ceza alanına girip bir anda kaleci Vedat Böyükgül ile karşı karşıya kaldı. Doğacan’ın şutu kaleci Vedat dan döndü,  Uşakspor savunmasından dönen top soldan ceza alanına giren Ahmet Sun’un önünde kaldı. Ahmet, plase bir vuruşla topu ağlara göndererek  skoru 2-0’a taşıdı. 

Mücadelenin ilk yarısını temsilcimiz Kırşehirspor 2-0 önde tamamladı.

Karşılaşmanın 2’nci yarısına Uşakspor başladı.

DAKİKA 53: Kırşehir FK orta alandan Savaş Yorulmaz ile etkili geldi. Savaş’ın yaklaşık 30 metreden sert şutunda kaleciyi geçen top üst direkten döndü. Uşakspor, savunmasının uzaklaştırdığı topla ceza alanında Hakan Erçelik topla buluştu. Bu sefer Hakan’ın 30 metreden sert şutunu kaleci Vedat Böyükgül ayakları ile çıkardı.

DAKİKA 60 | GOOOLLLL: Kırşehir FK atağında Onur Garip topla buluştu. Onur, Uaşakspor defansının arkasına koşu yapan Doğacan Diker’i gördü. Doğacan, bir anda kaleci Vedat Böyükgöl ile karşı karşıya kaldı ve ayağının içiyle topu kalecinin solundan ağlara göndererek farkı üçe çıkardı 3-0.

DAKİKA 62: Kırşehir FK savunmasından Sinan Altınel’in büyük hatasından yararlanan Ahmet Hakan Şahin topu alarak ceza alanına girdi. Ahmet Hakan’ın sert şutunda kaleciyi geçen top direkten dönünce Kırşehir savunması derin bir nefes aldı.

DAKİKA 70: Kırşehir FK orta alanda Savaş Yorulmaz ile atağa çıktı. Savaş, Uşakspor savunması arkasına koşu yapan Gökdeniz Varol’u gördü. Gökdeniz, rakip savunmadan sıyrılarak kaleci ile karşı karşıya kaldı. Gökdeniz’in şutunda kaleciyi geçen top üstten az farkla auta çıktı.

DAKİKA 73:  Uşakspor atağında Ahmet Hakan Şahin’in ceza alanına gönderdiği topu Kırşehir Fk savunması uzaklaştıramayınca karambolde top Mehmet Bağlı’nın önünde kaldı. Sol çaprazdan kaleyi gören Mehmet Bağlı’nın şutunu kaleci Kadem Burak Yaşar güçlükle kornere çeldi.

İlerleyen dakikalarda başka pozisyon olmadı ve Kırşehirspor sahadan 3-0 galip ayrıldı.