Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Kadınlar 1’inci Lig B grubunda 2’nci hafta maçları oynandı. Yeşil-beyazlı temsilcimiz, Göktürk galibiyetinin ardından deplasmanda karşılaştığı Maltepe’yi de devirerek 2’de 2 yapıp yoluna kayıpsız devam etti.
THF Kadınlar 1’inci Lig B grubunda 2’nci hafta Cumartesi günü oynanan 5 karşılaşmayla sona erdi. 252 golün atıldığı 2’nci haftada 2 ev sahibi, 3’te deplasman takımı haftayı galibiyetle noktaladı.
Geçtiğimiz hafta kendi sahasında Göktürk Spor Kulübünü konuk eden Kırşehir Belediyespor, maçın başından sonuna kadar üstün oyununu 33-26’lık skorla taçlandırarak lige galibiyetle başlamıştı. Sezona galibiyetle başlamanın vermiş olduğu moralle 2’nci hafta deplasmanda Maltepe Spor’un konuğu olan Sultanlarımız, ilk maç olduğu gibi 2’nci maçında da etkili oyununu skora yansıtıp karşılaşmadan 34-27 galip ayrılıp 2’de 2 yapıp yoluna kayıpsız devam etti. Bu sonucun ardından puanını 4’e çıkarak yeşil-beyazlı ekibimiz 2’nci haftayı averajla 2’nci sırada tamamladı. Ligdeki ilk yenilgisini Kırşehir’e karşı alan Maltepe Spor ise 2 puanda kalıp 2’nci haftayı puan cetvelinin 4’üncü sırasında tamamladı.
Lige müthiş bir başlangıç yapan ekiplerden Bursa temsilcisi Mudanya kendi sahasında konuk ettiği Hoca Ahmet Yesevi’yi 10 sayı farkla 28-18’lik skorla mağlup ederek 2’de 2 yapıp averajla liderliğe yükseldi. Üst üste 2’nci yenilgisini alan Hoca Ahmet Yesevi ise puansız olarak kapattığı 2’nci haftayı 10’uncu sırada bitirdi.
Polatlı Belediyespor, deplasmanda da kazanmasını bildi. Başkent temsilcisi Ligin 2’nci haftasında deplasmanda konuk olduğu Göktürk Spor Kulübünü 2 sayı farkla 30-28 mağlup ederek ligdeki 2’nci galibiyetini alıp 2’nci haftayı 3’üncü sırada tamamladı. Önce Kırşehir, ardından Polatlı’ya yenilen İstanbul ekibi Göktürk Spor Kulübü ise puansız olarak kapattığı 2’nci haftayı puan cetvelinin 8’inci sırasında haftayı tamamladı.
Antalya Gazi Spor, ligdeki ilk galibiyetini aldı. Geçtiğimiz hafta kendi sahasında Maltepe Spor Kulübü’ne 30-19’luk skorla mağlup olarak sezona puansız başlayan Antalya Gazi Spor, deplasmanda karşılaştığı İzmir Gençlikspor’u 23-20 mağlup edip, bu sezon ki ilk galibiyetini aldı. Antalya ekibi bu galibiyetinin ardından 2’nci haftayı 2 puanla 7’nci, ilk yenilgisini alan İzmir ise haftayı 5’inci sırada tamamladı.
2’nci haftanın son karşılaşmasında ise Bolu ile Karaman karşı karşıya geldi. Mücadeleyi ev sahibi ekip Bolu Belediyespor, 23-21 kazanarak ilk galibiyetini aldı. Bolu 2 puanla haftayı 6’ncı, Karaman ise 9’uncu sırada bitirdi.
Türkiye Hentbol Kadınlar 1’inci Lig 3’üncü hafta Cumartesi günü oynanacak olan 5 karşılaşmayla devam edilecek. Ligin 3’üncü haftasında 6 puanla 2’nci sırada bulunan temsilcimiz Kırşehir Belediyespor, kendi sahasında İzmir Gençlik Spor Kulübü ile karşı karşıya gelecek.
2.HAFTANIN SONUÇLARI: Maltepe Spor Kulübü-Kırşehir Belediyespor: 27-34, Mudanya Spor Kulübü-Hoca Ahmet Yesevi SK: 28-18, Göktürk Spor Kulübü-Polatlı Belediyespor: 28-30, Bolu Belediyespor-Karaman Minik Atılım: 23-21, İzmir Gençlikspor-Antalya Gazi Spor: 20-23
3.HAFTANIN MAÇ PROGRAMI: (23 Ekim 2021 Cumartesi), Kırşehir Belediyespor-İzmir Gençlikspor, Karaman Minik Atılım-Polatlı Belediyespor, Hoca Ahmet Yesevi-Bolu Belediyespor, Antalya Gazispor-Mudanya Belediyespor, Maltepe Spor Kulübü-Göktürk Spor Kulübü. (HABER: SALİH GÜNER)