Yeşil-beyazlı ekibimizin başında oldukça başarısız bir sezon geçiren

MUSTAFA ER YENİDEN BURSASPOR’DA…

Geçtiğimiz sezon devre arasında Kırşehir Belediyespor’da Teknik Direktör Taner Öcal’ın yerine getirilen ve beklentilerin altında bir grafik sergileyen Mustafa Er, yuvasına geri döndü. Genç teknik adam önceki gün basının önünde Bursaspor ile anlaştı.
TFF 1. Lig ekiplerinden Bursaspor'da teknik direktörlüğe Mustafa Er getirildi. Geçen sezonu Play-Off yarı finalinde noktalayan ve bu sezon Süper Lig'e yükselmeyi hedefleyecek Bursaspor'un yeni teknik direktörü Er, "Hayal satmayacağız, gerçekçi olacağız, yüzleşeceğiz" dedi.
Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Bursaspor, teknik direktörünü buldu. Yeşil-beyazlıların başına Teknik Direktör Mustafa Er getirildi. Kulüp Başkanı Erkan Kamat, Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri’nde düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, Bursalı bir teknik adam ve ekibine görevi teslim etmeye karar verdiklerini söyledi.
Bu doğrultuda Mustafa Er ile anlaşma sağladıklarını belirten Kamat, “Bursa’da çok önemli ve olumlu bir hava esti. Bu havayla beraber Er ve ekibiyle yola çıkma kararı verdik. Hayırlı uğurlu olsun. Bizim ve Bursa’nın Er’e olan güveni tamdır” dedi.
Bursaspor altyapısında yetişen, 1999-2005 arasında Bursaspor forması giyen ve futbolculuk kariyerinden sonra 2015-2016’da Bursaspor U19 takımında yardımcılık yapan Er, 16-17’de ise genç takımın teknik direktörlüğünü yaptı.
2016-2017 sezonunun devre arasından 2017-2018 sezonunda nisan ayına kadar A takımda Paul Le Guen, Mutlu Topçu ve Adnan Örnek’in yardımcılığını yapan 40 yaşındaki antrenör 2017-2018 sezonunun son beş haftasında takımı başında yer almıştı.
Mustafa Er, geride kalan 2019-2020 sezonunda ise sezonun ikinci yarısı öncesinde Kırşehir Belediyespor’un başına geçerken takımla 10 maça çıkmıştı. İkinci yarı temsilcimiz Kırşehir Belediyespor’un başına gelen Mustafa Er için yeşil-beyazlı taraftarların beklentisi büyüktü. Büyük umutlarla Kırşehir Belediyespor’un başına geçen ve Play-Off iddiası olan takımı bir anda ligin dibine doğru itmeye başladı. Bu durum taraftarların büyük tepkisini çekmişti. Bir ara istifa eden Mustafa Er’i Başkan Mustafa Yılmaz ikna etti ve sezon sonuna kadar takımın başında tuttu.
Önceki gün Bursaspor tesislerinde imza töreninde açıklamalarda bulunan Mustafa Er yeşil-beyazlı kulüpte iki yıl aradan sonra görev almaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.
Bu zorlu süreçte kendisine güvenenlere teşekkür eden Er, şöyle konuştu: “Buna layık olmak için gece gündüz çalışacağız. Zor bir süreçten geçiyoruz. Hayal satmayacağız, gerçekçi olacağız, yüzleşeceğiz. Ciddi anlamda özverili yönetim ve teknik ekip olacak. Bütün şehir bu takıma inanırsa başaramayacağımız hiçbir şey yok. Çok ciddi anlamda hazırlanmamız gerekiyor. Ligin başlamasına az zaman kaldı. Mental ve fiziksel olarak kimlerin hazır olduğunu belirlememiz gerekiyor. Bursaspor büyük bir camia, hiçbir fedakarlığı unutmaz. Kulüpte kalıp burayı terk etmeyenler mutlaka karşılığını alacaktır.”
Konuşmaların ardından Mustafa Er, kendisini yeşil-beyazlı kulübe bağlayan sözleşmeyi imzaladı. Törenin ardından teknik ekip ve yönetim kurulu kurban kesti. (HABER: SALİH GÜNER)