KIRŞEHİR 1.Amatör Küme futbol Ligi takımlarından Mucurspor, önceki gün Mucur İlçe Stadı’nda alt yapı ve yaz okulları çalışmalarına başladı. 
Alt yapıyı Antrenör Hüseyin Doğan’a emanet eden Mucurspor yeni sezonda gösterilen bu ilgiyi değerlendirmek istiyor.
Kırmızı-beyazlıların hedefinde gösterilen ilgiden dolayı alt yapıdan A takımına oyuncu yetiştirmek istiyor.
Mucurspor’da, futbol eğitiminin yanı sıra beslenme, davranış ve sağlıklı bireylerinde yetiştirilmesi hedeflenirken aileler de çocuklarının futbol dünyasında yer alması için destek veriyor.
Yaz Futbol Okulunda verilen eğitimlerden bahseden antrenör Hüseyin Doğan yaptığı açıklamada “Burada en küçük 2009 en büyük ise 2001 doğumlu çocuklarımıza eğitim veriyoruz. 1 Temmuz’da başlayan yaz futbol okulumuzda ilk olarak temel pas ile başladık, ayak içi pas, ayak dışı pas ve ayaküstü pas ile başladık. Arkasından top kontrollerine geçtik, ayaküstü, göğüs, diz kontrolleri ile devam ettik. Arkasından driplik top sürme eğitimini vereceğiz, devamında paslaşma duvar pasları ve şuta geçeceğiz. En son da saha alan bilgisi ve maçlarla yazımızı bitireceğiz” dedi.
Mucurspor Yaz Futbol okulunda sadece futbol eğitiminin verilmediğini kaydeden antrenör Hüseyin Doğan, “Burada sadece çocukların futbol eğitimi ile ilgilenmiyoruz. Bunun yanında eğitimleri, beslenmeleri, arkadaşları ile sosyal yaşantıları olsun hepsini takip ediyoruz. Tabi ki burada topluma iyi bir birey kazandırmak için bizim yapmış olduğumuz çalışmalardan birisidir. Burada sadece futbolcu yetiştirmek istemiyoruz, topluma da faydalı insanlar yetiştirmek istiyoruz. Çocuklarımız ayrıca buralara gelerek mutlu oluyor ve eğleniyorlar, bunun yanında arkadaşlık ortamlarını geliştiriyorlar, sosyalleşiyorlar. Biz bunu başarabildiğimiz için mutluyuz” dedi.
Kurs; Mucurspor Kulübü, Mucur Belediyesi, Mucur Gençlik Hizmetleri ve Mucur Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa düzenleniyor. Kursun amacının Mucur gençliğine sahip çıkmak ve geleceğin Mucurspor’unu oluşturmak olduğunu açıklayan antrenör Hüseyin Doğan kurstan yetişecek gençlerin ileride profesyonel forma ile görmek istediklerini belirtti.
Geçmişten bugüne kadar ilk defa düzenlenen yaz okuluna ilgi oldukça yüksek toplam 9 ve 17 yaş gruplarında toplam 90 öğrencinin kursa katıldığı ve bu sayının artacağı belirtildi. Kurs haftada 4 gün 16.30 ile 18.00 arasında düzenleniyor.
Mucurspor alt yapı Antrenörü Hüseyin Doğan gazetemize yaptığı açıklamada, “Mucurspor futbol okulumuz tüm spor camiasına ve Mucurspor kulübüne hayırlı olsun. Okulların tatile girmesiyle birlikte Mucurlu genç kardeşlerimiz ile güzel vakitler geçireceğiz. Hem futbolun temel kurallarını öğreteceğiz, hem de yaz tatili verimli bir şekilde geçirmelerini sağlayacağız. İnşallah Mucurlu gençlerimizle güzel bir yaz dönemi geçiririz” ifadelerini kullandı. (HABER: SALİH GÜNER)