KIRŞEHİR 1'inci Amatör Küme ekiplerinden Mucurspor, yeni sezonda Mucurgücüspor olarak yeni ismiyle kaldığı yerden devam edecek. 
Mucurgücüspor'un sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, “Mucurgücü ismi birçoğumuz için çok farklı anlamları vardır. Dedelerimizin, babalarımızın, abilerimizin ve bizlerin hayalidir. 1953 yılında kurulduğu günden günümüze kadar kimler geldi geçti. Belli bir dönem maalesef destek göremediği için kapanma durumuna gelmiş ve kapanmıştır. Rahmetli Haluk Türkoğlu ve kurucu üyelerimiz öndeliğinden yeniden takım kurulmuş ve bugüne kadar ismi Mucur Spor olarak Mucur da eski günlere tekrar dönme çabası içerisine girmiştir. Ama artık zaman çok değişmiş hem çocuklarımızı, gençlerimizi bu alana çekmek çok zorlaşmış hem de destek bulmak zorlaşmıştır. Haluk başkanımızın vefatı ile bir çıkmaza giren takımımız acaba fesih mi olunacak korkusu içerine girmiştir. Mevcut yönetim kurulumuz ile görüşmeler yapmış ve devam kararı alınmıştır. Yönetim kurulu başkanlığına da sayın Cahit Gürses getirilmiştir. Yine yönetim kurulu üyelerimizle görüşmeleri sonrası eğer şartlar uygunsa Mucur spor kulübünün ismi Mucurgücü Spor Kulübü olarak değişmesine karar verilmiştir. Hem dernekler masası ile hem de TFF ile görüşülmüş ve Mucur Gücü isminin kullanılmasında bir sakınca olmadığının bildirilmesi üzerine eski maziye ve yine o heyecanı yakalamak için kulübümüzün ismi Mucurgücü olarak değiştirdik. Dedelerimizin, amcalarımızın, abilerimizin bugünkü sohbetlerin de nasıl 30 40 yıl önceki Mucurgücü hatıraları şuan o günkü heyecanı ile anlatılıyorsa bizler tekrar o havayı yakalamak için böyle bir girişim içerisine girdik. Tarihi ve hepimizin bir anısı olan Mucur Gücü ismini tekrar yaşatmak için kulübümüzün ismini Mucurgücü olarak değiştirilmiştir. Ancak rahmetli Haluk başkanımızın izinden giderek öncelikle kulübümüz. Mucur gençlerine hizmet edecektir. Saygılarımızla. Mucur gücü spor kulübü” ifadeleri kullanıldı.
Öte yandan Mucurgücüspor Futbol Kulübü Başkanı Cahit Gürses, yaz futbol kurslarının devam ettiğini ve Mucurlu gençlere büyük önem verdiklerini söyledi.
Başkan Gürses gazetemize yaptığı açıklamada da, hedefleri doğrultusunda Mucur gençliğine önem vermek olduğunu ve bu doğrultuda da alt yapıya büyük önem vereceklerini söyledi.
Başkan Gürses, “Mucurgücüspor futbol takımı olarak yaz okulları çerçevesinde futbol kursumuz tam gaz devam ediyor. Yaz futbol kursumuz devam ettiği gibi gençlerin daha fazla futbol müsabakaları yapması içinde başka illere gidip turnuvalara katılıyoruz. Gerçekten hedefleri olan Mucur gençliğine önem veren bir kulüp olarak bugün yüzlerce öğrenciyle buluşarak futbol coşkumuza kaldığımız yerden devam ediyoruz. Geçtiğimiz yıl salgın hastalık yüzünden maalesef 1 yıl genç kardeşlerimiz futboldan mahrum kaldılar. Bu senede Pandemi koşullarını hesaba katarak hijyenik bir ortamda çalışmalarımıza başladık. Mucurspor Kulübü olarak geçmiş yıllarda Kırşehir futboluna birçok futbolcu kazandırdık. Alt yapımızdan A takımımıza futbolcu kazandırmak için daha fazla gayret gösteriyoruz. Alt yapı antrenörlerimizle A2 Takımımız ve çevre iller-den gelen genç futbolcularımızdan seçmeler yapıyoruz. Burada 3 aylık bir çalışma süreci yaşayacağız. Bu süreç sonunda A takımımızla birlikte 5 ya da 6 futbolcumuzu Kırşehirspor takımına gön-dermeyi planlıyoruz. Mucurgücüsporumuza daha fazla futbolcu kazandırma çalışmalarımız çerçevesinde antrenörlerimizle birlikte gece-gündüz çalışıyoruz. İnşallah bu 3 aylık yaz tatili boyunca takımımıza fayda sağlayacak oyuncular çıkarırız” ifadelerini kullandı. (HABER: SALİH GÜNER)