Kırşehir 1’inci Amatör Küme Futbol Ligi’nde mücadele eden Mucurspor alt yapıya büyük önem vererek adeta geleceğin altyapısını oluşturuyor. 
Okullarını başarıyla tamamlayıp yaz tatiline giren minikler iyi birer futbolcu olabilmek için Mucurspor Haluk Türkoğlu Futbol Okulu’ndaki yerlerini almaya başladı. Eğitim hayatlarındaki gösterdikleri başarıyı yeşil sahalara da yansıtmak isteyen minik yıldızlar, antrenörlerle birlikte başarılı birer sporcu olmak için mücadele ediyorlar.
İyi birey, iyi vatandaş, iyi futbolcu parolasıyla yola çıkan Mucurspor Haluk Türkoğlu Futbol Okulu bünyesinde bulunan 200’e yakın futbolcu adayına öncelikle spor ahlakını aşılayarak topluma yararlı bireyler ve centilmen sporcular yetiştirmeyi amaç ediniyor.
2010 yılından beri hizmet veren Mucurspor Futbol Okulu’nda 2005 ile 2012 yılları arasında doğan çocuklara futbol bilgi ve becerilerini geliştirecek programlar uygulanıyor.
Mucurspor Futbol Tesisinde antrenman yapan minik yetenekler, bunun yanı sıra Mucurspor Spor Kulübü Tesisleri’nde yer alan dersliklerde teorik olarak futbol prensiplerini öğrenme eğitimlerini de görme şansı yakalıyor.
Mucurspor Haluk Türkoğlu Futbol Okulu’na çocuklarını kayıt ettirmek isteyen velilerin yanlarında çocuklarıyla birlikte Mucurspor Spor Kulübü Tesisleri’ne gelmesi ve kayıt formu doldurmaları gerekiyor. Bundan sonraki adım ise veliler çocuklarının bir adet vesikalık fotoğrafını ve yine çocuklarının nüfus cüzdanlarının bir adet fotokopisini ve son olarak çocukları adına ilgili kurumlardan alacakları sağlık raporunu kulübe teslim etmeleri gerekiyor.
Çocuklarının iyi birer futbolcu olması için Mucurspor Haluk Türkoğlu Futbol Okulu’na getiren ailelerden herhangi bir kayıt ücreti alınmıyor.
Mucurspor Haluk Türkoğlu Futbol Okulu'nda minikler Mucurspor Spor Kulübü Altyapı Genel Koordinatörü Hüseyin Doğan idaresinde, Gökhan Coşkun, Ali İhsan Öztürk’ten futbol bilgileri öğreniyorlar.
DOĞAN: “ÇOCUKLARA SPOR VE AHLAK BİLİNCİ AŞILANIYOR”
Mucurspor Haluk Türkoğlu Futbol Okulu’yla ilgili açıklamalarda bulunan Mucurspor Kulübü Altyapı Genel Koordinatörü Hüseyin Doğan, “Mucurspor Futbol Okulu olarak, 2010 yılından beri Kırşehir futboluna katkıda bulunuyoruz. Futbol okulumuzda yer alan geleceğin yıldızlarını öncelikli olarak topluma yararlı birey olmaları için yetiştiriyoruz. Çocuklarımıza spor ahlakı bilincini yerleştirmek için çabalıyoruz. Alanlarında bu takıma hizmet etmiş ve bilgi birikiminni gençlere aşılayan antrenör arkadaşlarımızla birlikte çocuklarımızla yakından ilgileniyoruz. Kırşehir’in çocuklarından gerçek profesyonel futbolcular yetiştirerek örnek bir futbol kulübü ve İlçe olduğumuzu herkese göstermek istiyoruz. Mucurspor Futbol Okulu’nda parlayacak olan yetenekli yıldızları Mucurspor altyapısında bulunan kendilerine uygun yaş gruplarında lig müsabakalarına çıkaracağız. Böylelikle yetenekli futbolcuları Kırşehirspor ve çevre illerdeki profesyonel büyük kulüplerin izlemelerine olanak sağlıyor. Buraya gelen öğrenciler hem iyi bir vakit geçiriyor hem de ileride iyi bir futbolcu olmak için yoğun bir çaba gösteriyor” ifadelerini kullandı. (HABER: SALİH GÜNER)