Kırşehir 1’inci Amatör Kümede 40 Şehirgücüspor’u her iki maçta yenen Mucurgücüspor, 17 yıl sonra bir kez daha şampiyonluk sevincini yaşadı.
Son şampiyonluğunu 2005 yılında elde eden olan Kırmızı-yeşilli Mucurgücüspor’un Başkanı Haluk Türkoğlu’nun vefatı üzerine bu görevi devralan Cahit Gürses ilk yılında şampiyon oldu.
2005 yılında efsane kadronun değişmez ismi olan Cahit Gürses, hem futbolcu, hem de başkan olarak şampiyon olup adını tarihe yazdırdı. 
Mucurgücü’nün başkanı Cahit Gürses, futbolcu olarak bu başarıyı yıllar önce yakaladığını belirterek, “17 yıl önce Mucur’un altın çağı yaşadığı dönemde Efsane kadronun değişmez isimlerinden biriydim. O yıl çok isteyip şampiyonluğu büyük bir mutlulukla yaşamıştık. 2005 yılından sonra bu başarının devamı gelmedi. Neden ve niçin olduğunu da bilmiyorum. Rahmetli başkanımız Haluk Türkoğlu’nun görevini devraldım. Büyük bir sorumluluk içine girdik. Önce yönetimde yer alan arkadaşlarımızla yaptığımız toplantıda başarıdan ziyade alt yapıya önem verip Mucur gençliğini ayakta tutmak istedik. Çok şükür Mucur’daki tüm çocuklarımızı topladık ve güzel bir organizasyonlarla onları bir araya getirdik. Şimdide alt yapımızın meyvesini yemeye başladık ve 17 yıl sonra mutlu sona ulaştık. Benim için gerçekten çok duygusal bir şampiyonluk diyebilirim. Hem futbolcu hem de başkan olarak bu mutluluğu yaşadım. Tüm ekibime bu anı bana yaşattıkları için çok teşekkür ederim” dedi.
Amatör kümede şampiyon olduklarını ve artık bu dakikadan itibaren hedefi BAL olarak koyduklarını belirten Mucurgücü Başkanı Cahit Gürses, “Evet ligi puan kayıpsız bir şekilde şampiyon olarak tamamladık. Hepimiz çok mutluyuz. Fakat bu şampiyonluğun daha büyük anlam kazanabilmesi için Bölgesel Amatör Ligi’ne çıkmamız gerekiyor. BAL’da 2 takımımız mücadele ediyor. Eğer BAL’dan 2 takım direk düşerse seneye o platformda biz mücadele edeceğiz. Düşmez ise Play-Out maçı oynayacağız. Rabbim hayırlısını versin. İnşallah seneye BAL’da biz mücadele ederiz” ifadelerini kullandı. (HABER: SALİH GÜNER)