GEÇTİĞİMİZ Cumartesi günü Ahi Stadyumunda oynanan Bölgesel Amatör Lig’e yükselme maçında Yeşil Kamanspor'u 3-2'lik skorla mağlup ederek yıllar sonra Bölgesel Amatör Ligi'ne yükselen Mucurgücüspor takımı ilçede büyük bir coşkuyla karşılandı.
Bölgesel Amatör Lig'e yükselme maçında Yeşil Kamanspor'u 3-2'lik skorla yenerek BAL'a yükselen Mucurgücü ilçede coşkulu bir kalabalıkla karşılandı.
Kırşehir dönüşünde ilçe girişinde uzun araç konvoyuyla karşılanan kırmızı-yeşilli kafile, ilçe merkezine kadar araç konvoyuyla girdi.
Mucurgücülü taraftarının meşalelerle aydınlattığı Mucur Saat Kulesi Meydanında, sevgi gösterileriyle karşılanan kırmızı-yeşilli futbolcuların şampiyonluk sevinci ise adeta yüzlerin-den okunuyordu.
Konuyla ilgili açıklama yapan Mucurgücüspor Başkanı Cahit Gürses, “Kulübün kuruluşundan bugüne kadar gerek belediye başkanlığı ve kulüp başkanlığı, gerek yöneticilik, gerekse futbolcular ve hocalar, taraftarlar kimin emeği ve katkısı varsa hepsine teşekkür ederim. Bu sadece bu günün meselesi değil, yılların emeğidir. Alt yapımızla gelecek sezon BAL'da mücadele edip hem Mucur'u, hem de Kırşehir'i temsil edeceğiz. Bu başarıda ne kadar gururlansak azdır. Tüm Kırşehir ve Mucur takımımızı konuşuyor. Şimdi herkes burada. Biz bir olduğumuz müddetçe neler yapabileceğimizi bir kez daha gösterdik. Görev ve sorumluğumuzun farkındayız. Kısaca Bölgesel Amatör Ligi bize çok yakışacak” ifadelerini kullandı.
Coşkulu karşılama sırasında yeşil-kırmızılı taraftarlara seslenen Başkan Gürses, yıllar sonra yeniden Kırşehir'i il dışında temsil edeceklerini belirterek, “Mucurgücü yönetimini antrenörlerimizi ve takımımızı tebrik ediyorum. Onlar inandı bizi de inandırdı. Bu başarı herkese armağan olsun” açıklamasında bulundu.
TARİHTE BİR İLK
Yeşil Kamanspor'u 3-2 yenerek Bölgesel Amatör Ligi'ne yükselen Mucurgücüspor bir ilke daha imza attı. 2010 yılında kurulan Bölgesel Amatör Ligi'nde ilk defa bir takım Kırşehir'de şampiyon olup BAL'da mücadele eden takımı yendi. 
2010 yılından itibaren yarı profesyonel lig olarak başlayan serüvende 7 farklı takım ilimizi BAL'da temsil etti. Bölgesel Amatör Ligi'nde ilk olarak Fatihspor temsil etti. Bordo-mavili ekip 2 puan topladı ve o sezonu 12'nci sırada tamamladı.
2010-2011 yılında ilimizi ilk defa 2 takım temsil etti. O sezon 3'üncü Ligi'nde düşen Kırşehirspor ve 1'inci amatör kümeyi lider bitiren Şirin Kırşehirspor BAL'da boy gösterdi. Kırşehirspor 26 puanla 7'nci, Şirin Kırşehirspor ise 4 puanla 12'nci sırada bitirdi.
2012-2013 sezonunda ise Bölgesel Amatör Ligi'ne ise Kırşehir'den katılım olmazken, 2013-2014 yılında ise Yeşil Kırşehirspor adı altında ilk defa BAL'a katıldı. Yeşil-beyazlı ekibimiz BAL'da o sezonu 49 puanla 3'üncü sırada tamamlayıp şampiyonluğu kıl payı kaçırmıştı. 
2014-2015 yılında Yeşil Kırşehirspor 38 puanla 6'ncı, 2015-2016 yılında ise 35 puanla 7'inci, 2016, 2017 yılında ise 31 puanla 8'inci sırada tamamladı.
İsim değişikliği ile Belediye bünyesine geçen Kırşehirspor, Kırşehir Belediyespor 2017-2018 sezonunu 57 puanla 1'inci sırada bitirip Play-Off'ta da Nevşehirspor'u tek golle geçip şampiyon olmuştu.
Kırşehirspor'un ardından 2018-2019 sezonunda Yeni Çayağzıspor 13 puanla 13'üncü, bir sonraki sezon olan 2019-2020 yılında ise Yabanlıspor tamamlanamayan o sezonu ise 13 puanla 13'üncü sırada tamamlamıştı.
2020-2021 yılına ise Yabanlıspor ve Yeşil Kamanspor takımları katılmadı. Bu sezon Yabanlıspor direk bir alt lige düşerken, Mucurgücü de Yeşil Kamanspor'u yendi ve adını BAL'a yazdırdı.  
“Kırşehir Çiğdem” Gazetesi olarak Mucurgücüspor Kulübü’ne BAL’da başarılar diliyoruz.  (HABER: SALİH GÜNER)